7 mars 2011

Spinning framför Vasaloppet!

Första söndagen i mars är alltid förknippat med Vasaloppet, så även i år! Och likt förra året spenderade jag tiden mellan start och första målgång, på en spinningcykel! Denna gång på Odenplan tillsammans med Lotta och Ursula!

Men, att ställa klockan på kvart i sex en söndag, att sedan gå upp och åka iväg, borde klassas både som tokeri och galenskap! Men en nyttig galenskap!

Jag hade kallt räknat med att hålla på 4½ timmar, men killarna i spåret ville annorlunda och stakade på riktigt bra! 3.51.51 tog det för Jörgen Brink att staka sig i mål och först av alla att åka under den välkända målskylten i Mora. 

vasaloppet2011 Undertecknad och Lotta! förevigad av Ursula

Första timmen av morgonen gick riktigt lätt! Benen var pigga och huvudet var med! Andra timmen gick även den ganska behagligt och fort. Och framförallt skulle det serveras bullar och blåbärssoppa när timmen var över! Bullar kan få mig att cykla fort!

Timme tre, där fick jag min dipp! Varenda tramptag var segt, timmen var seg och mitt högra knä, där jag fick mitt “löparknä” från ett tidigare spinningäventyr, började bråka! Jag tror aldrig att en timme har varit så lång och så seg som den här!

Men, som alla andra timmar, gick även denna och jag fick kleta in mitt knä med Voltaren-salva (tack Lotta), fylla på med mer energi och springa på toaletten! Å sen va det ju bara upploppet kvar!

Sista timmen kändes verkligen som den lilla kaka jag tidigare pratade om! Fokuset låg inte bara på cyklingen utan även på bilderna från spåret. Det blev spännande att följa vasalöparna och benen pinnade på av bara farten. Ändå va det underbart att efter ca 4 timmar få kliva av cykeln och sträcka ut höftböjarna, som inte riktigt uppskattade detta äventyr!

Efteråt, när vi stapplat ut i omklädningsrummet och fått ordning på det rödmosiga ansiktet, begav vi oss till Sirap för en efterlängtad amerikansk pannkaka! Gott som i smaskens helt enkelt!

Vidare firade jag en svåger som fyllde år och avrundade dagen med tårta och andra godsaker tillsammans med min familj! En bra och lång söndag!

1 kommentar:

Lotta sa...

"Gott som i smaskens". :-) Tack för gott sällskap! :)