8 mars 2010

Vasaloppsspinning!

4 timmar 2  minuter och 59 sekunder, så lång tid tog det för Jörgen Brink att åka nio mil mellan Sälen och Mora.  Det var också så länge som det var tänkt att jag skulle sitta på spinningcykeln. Nu blev det tyvärr inte riktigt så! Istället satt jag där 3 timmar och 33 minuter ungefär!

vasalopsspinning

Vasaloppsspinningen gick av stapeln söndag morgon klockan 8 och jag satt självklart på en cykel! Första två timmarna gick hur bra som helst. Jag började lugnt för att öka på trycket på hjärtat och lungorna! Men sen hände något! Precis som på 24 timmars spinningen började mitt högerknä att bråka och jag kände igen smärtan på utsidan av knät.

Jag försökte bita mig kvar och satt ca ½ timme innan jag fick kapitulera! Jag fick kliva av och vila! Jag tackade min eviga stjärna över att Voltarensalvan som låg nerpackad i väskan!

Men, är man med från början vill man ju självklart även vara med mot slutet, så efter en halvtimmes vila satte jag mig åter på cykeln och trampade ganska försiktigt och förståndigt med resten av klassen in i mål!

3 kommentarer:

Emliscious sa...

förståndigt! mycket förståndigt =)

ÄtaTränaKämpa sa...

Roligt att ses idag!
:)

Hea sa...

Hej, visst är vasaloppsspinning roligt. Provade förra året och skulle ha gjort det även förra söndagen om inte en 30årsfest på annan ort hade kommit emellan.

Ett tips som kanske kan fungera mot ditt onda knä. Om det känns på utsidan av knäet, vrid in hälen något mot ramen eller vise versa. Den ynka millimetern som det går att rubba foten kan vara skillnaden.

Lycka till och hoppas att det onda går över snabbt.