30 mars 2011

Man glömmer så lätt!

I morse när jag stod vid spegeln funderade jag på varför det kändes så konstigt i armarna/axlarna när jag skulle platta ut håret. Men så kom jag på det, det är träningsvärk! Jag körde ju axlar i måndags och armarna fick sig en omgång igår!

Tänk vad man glömmer lätt!

Det är ju ett tag sedan jag körde styrketräning lite mer regelbundet. Under den “hårda” Itrim-perioden orkade inte kroppen med (800 kcal/dag är inget man styrketränar på)  styrketräning och sen i julas har jag koncentrerat mig på löpning (lufs) och spinning. Allt för att bli av med de sista kilona!

Men, med facit i hand, har det inte fungerat så bra! Jo visst, jag har fått bättre kondis, jag har kommit en lång bit vad gäller lufsandet och jag har fått tillbaka min forna spinning-ork. Men kilona sitter kvar och har till och med ökat på sig lite!

Så efter mitt möte med Maja på Itrim är det nu styrketräning i kombination med spinning/lufs som gäller! Hon tror nämligen att jag kan skrämma igång min ämnesomsättning och förbränning med just styrketräning och jag är beredd att hålla med och ge det en chans!

Men det är läskigt hur fort man tappar i styrka! Nu har jag aldrig varit någon Karl Alfred, men den lilla styrkan jag en gång hade verkar vara som bortblåst! Så det gäller att börja från noll igen! Inse sina begränsningar och utgå från det som är nu!

Jag får helt enkelt se det på samma sätt som jag ser lufsandet. Är man “dålig” från början ger det resultat fort, å det är ju resultat jag vill ha!

Inga kommentarer: