1 mars 2011

Första “lufs-passet” för veckan och…

Så var veckans första “lufs-pass” (jag undrar när jag vågar skriva löp-pass *s*) avklarat och likt förra veckan va det 4 kilometer på 34 minuter som gällde. Idag nådde jag inte riktigt ända fram men å andra sidan lufsade jag fortare i “löpningen” än vad jag gjorde förra veckan.

Passet var enligt följande:

Inled passet med 10 min rask gång.
Jogga sedan 3 min, följt av 1 min rask gång.
Upprepa det 4 gånger, dvs totalt 12 min löpning.
Avsluta passet med 10 min gång

Men även fast jag ökade hastigheten på bandet idag upp till 8,5 i sista 3 minuters joggen och att jag sedan sänkte ner till 7 och fortsatte jogga i 2 minuter till, kändes det både slitsamt, jobbigt och tungt! Kroppen kändes seg och svettades floder och jag kan inte låta bli att undra vad det beror på!

Så redan innan klockan slagit 34 minuter saktade jag- och varvade ner, vilket ledde till att jag inte riktigt nådde 4 km idag! Det får bli nästa gång istället och då med pigga ben!

Och…
Däremot har jag insett något ofrånkomligt! Jag måste ha ett par till löparskor! Både eftersom  jag tycker att jag är väldigt duktig och behöver uppmuntra mig själv, men även för att de jag nu har börjar bli riktigt förstora! Jag har nämligen inte bara gått ner i vikt på kroppen utan även tappat vikt på fötterna och detta resulterar i att de flesta skor jag äger numer är ett nummer för stora!

Jag har även insett att det inte fungerar i längden att springa i samma skor inomhus och utomhus. Så jag behöver i alla fall 2 par att variera emellan. Detta kommer inte vara ett problem när våren kommer, men frågan är väll just nu NÄR den kommer och fram till dess…

Å slutligen tycker jag att jag är värd ett par nya löparskor eftersom jag är så för'*annat duktig som lufsar fram! Å det om något borde premieras, tycker ni inte det!?!

3 kommentarer:

Träningsglädje sa...

jag röstar FÖR fler skor. det är bra för motivationen!

Miss Agda sa...

Ja, det är KLART du ska ha och behöver ett till par skor. Om du gillar Nike så såg jag Lunarglide (heter det så?) på rea på Stadium på Hamngatan (nedsatt till 599kr, ordinarie 999kr). Har inte erfarenhet av de skorna, men de var framförallt så himlans snygga att jag ville själv köpa dem bara för det (men gjorde det inte då jag just nu har flera par löparskor och dessutom är Asics "min" sko o inte Nike).

Och du, skulle du vilja springa (och gå) med mig när jag kör med vagnen? Det går ju inte fort och jag kör inte efter något program så vi kan gå när du vill gå! Du kan byta om hos oss efter jobbet någon gång alt SATS Fridhemsplan om du heller vill det.

Lotta sa...

Klart att du ska ha nya skor!!!