23 jan. 2008

forts. Onsd. 23/1

Snabbdistans med Pia

Spinning
Ingen vecka är komplett om man inte får cykla en klass för Super Pia! Ikväll har jag gjort min vecka lite mer fullständig (det saknas fortfarande lite, så klart) med en snabbdistans klass! Det var samma upplägg som förra veckan dvs stenhårt. Men samtidigt va det en fördel att veta vad som skulle komma i och med att jag kunde disponera min kraft!


För eer som inte vet vad ett snabbdistans pass innebär kan jag berätta följande. Lägg pulsen på mellan 85 och 92% av max, ligg där i 35 minuter utan vila. Ligg under hela den här perioden och snudda på mjölksyra, men - för en sån som mig - gå inte dit! Är du mer vältränad och mjölksyre tålig kan du gå över! Aavsluta det hela med 3½ minuter där du (och jag) går upp till vidrigt jobbigt och låt då mjölksyran i benen komma! Sammanfattningsvis, svinjobbigt!

Personligen tycker jag detta är mycke jobbigare än tillexempelvis intervaller, där du får vila emellan intervallerna. När det gäller distansträning, eller snabbdistans som man får köra på ett spinningpass på 55 minuter, är det envishet och jävlar annama som måste fram! har du inte provat, gör det! Efteråt är det fantastiskt!

Kändsar
Idag träffade jag Coola Karin, som förövrig startat sin egen blogg, på passet! Å när Puma nu åker skidor i Kanada, så va det kul att träffa en annan träningsgalning! Det ger alltid mer energi att ha någon man känner på samma klass!

Innan klassen kom Pia fram till mig och ställde in cykeln bredvid mig, jag frågade om hon skulle byta plats men det visade sig att en av hennes instruktörskollegor skulle köra idag och hon tyckte att platsen bredvid mig skulle passa perfekt! När vi sedan i sluttampen av klassen båda svettades och trampade som två tokar, vred hon på huvudet, tittade på mig och skrek något om att ta i! I det läget va det precis det jag behövde och jag kunde precis då gräva fram den extra energin jag behövde för att nå ända in i mål! Så om du läser detta Camilla, tack för hjälpen!

1 kommentar:

Karin sa...

Hallå Nilla!
Bra jobbat idag, spinning är underbart! Kul att se dig i Fitnesstidningen med! Blev det nån bra kvällsmat?