12 jan. 2010

Kettelbell, en introduktion…. eller inte!

Sats Liljeholmen C hade idag en specialklass som kallades Ketelbell introduktion, en timme eller så där vi skulle gå igenom teknik och övningar! Eftersom jag kör en del med dessa bumlingar när jag leker CrossFit tjej, tänkte jag att det skulle va bra att få en uppfräschning av tekniken och anmälde mig till klassen!

Nu blev det inte riktigt som jag tänkt mig och istället för lugn och stillsam genomgång blev det riktigt bra cirkelträning!

Efter genomgången av de 8 övningar vi skulle göra, delades vi in i par om två. Min parkamrat var dock krasslig och hade fått informationen att det inte skulle bli någon träning, så hon lämnade ensam i mitt par!

Eftersom alla de andra va två och två, körde parkamrat ett först en minut och vilade den andra minuten när kompisen körde. Men eftersom jag va själv fick jag köra båda minuterna första varvet! Alltså två minuter med grym intensitet och så vidare till nästa övning!

kettelbells Vi fick köra 8 övningar och dessa var:
Svingar, Benböj, Marklyft, Benböj med press (heter nått som jag just nu har glömt), Rodd, Liggande flyes, en variant av bicepscurls med sving runt benen som en åtta (vilken för övrigt även tog ruggigt  bra i magen pga vridningarna man gjorde) och slutligen sittande magövning där vi satt i båten men med raka ben och vred kettelbellen från sida till sida samtidigt som benen vreds åt andra hållet.

När vi hade gjort ett varv fick vi en vila på tre minuter och körde ett varv till, med tilläggesövningen utfall! Som om det inte va några andra benövningar!  Men den här gången körde jag bara en minut på varje övning vilket va jobbigt även det!

6 kommentarer:

Karin sa...

Det lät som ett roligt pass! Kan du rekommendera träning med kettelbells? Jag har faktiskt inte provat det ännu...

Träningsglädje sa...

bra med dubbel träning!! :) såg att man kan köpa kettlebells från casall på stadium men jag vill hellre ha dem på gymmet och där finns de inte. iaf inte på mitt gym. :( finns de på sportlife kanske? vi kan köra ett crossfitblandat pass med kettlebells. :)

Cizzi sa...

Vad härligt!

Sofy sa...

Ben böj med press = borde kunan vara en THRUSTER! grymmegrymma och härliga!

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Sofia! Så klart de heter Thruster! Tack!

annastei sa...

Åh, det låter ju superkul. Men hur fick du info om det här? Jag tokgillar kettlebells, och bor i Liljeholmen, men jag har inte hört nåt om det alls... Vet du om de ska göra nåt liknande igen?