2 sep. 2010

Inlägg i pullverdisskutionen!

Det pågår just nu en liten debatt om pulver dieter och jag måste få lägga mig i! Sara testar just nu Naturdiet under två veckor och själv byter jag ut lunch och mellanmål (samt frukost ibland) mot soppor/shakes och bars. Så småningom skall jag byta ut alla mål mot “ersättning” för att på så sätt få bort det skadliga på min kropp!

Jag ser, efter mycket övervägande, inte detta som bantning även fast det är det. Jag ser det som en "om-installation” av hjärnan och matbeteendet. Att tjuväta inför sig själv är inte bara ett skadligt beteende utan även skadligt för kroppen. När man har nått så långt måste man göra något åt det och jag har beslutat mig för den här metoden.

Nu blir jag “tvingad” att hålla mig till mina soppor och shakes och fuska blir svårare än när man äter vanlig mat och gärna tar lite extra för att det är så gott eller unna sig något sött bara för att det är tisdag och jag har varit duktig! Nu är det enklare, när påsen är tom är det bra och så gott är det inte så man vill ta en till!

Nu ska jag passa på att vara ärlig och säga att jag är den första som har dissat och pratat skit om dessa dieter. Jag har hånat mina vänner som gått på pulver-dieter och hela tiden förespråkat riktig mat. Men nu är det alltså jag som är här och får bita i det sura äpplet! Fast i ärlighetens namn tycker jag att vanlig mat är bättre och att god kosthållning och motion är det som gäller över tid. Men det är ju det jag ska få hjälp med när jag är nere på en normalvikt! Jag ska ju bara ta mig dit först.

För vad man än säger så är det inte bra för kroppen att väga över 80kg när man som jag inte mäter mer än 164cm över vattenytan! Knän och leder tar slut för att inte tala om att risken för tex diabetes ökar radikalt! Å jag är ju min mammas kopia och kan bara titta på henne och vad som ligger i släkten! Det är bättre att göra någonting åt det nu än när det är försent!  Sen att jag inte är 25 längre gör ju inte saken bättre!

Nu är det inte lätt alla dagar, det skall gudarna veta! Idag t.ex. är jag vrålhungrig och längtar mig bort till middagen redan nu. Jag har en lätt huvudvärk och känner mig trött! Men detta kommer, enligt mina kära väninnor som redan har genomgått denna resa, att gå över bara man ger det tid!

Att sedan funktionen ut verkar ha gått och gömt sig i min kropp är heller inte de någon kul biverkning. Men även detta skall visst gå över det me!

Så, vad vill jag komma med detta? Jo, att pulver kan vara bra som en “spark i baken” men det fungerar egentligen lika bra med vanlig mat. Att gå ner i vikt är ju faktiskt inte det svåra, där gäller det ju bara att bestämma sig och vara envis. Det svåra kommer  när man väl är nere, att vara kvar! Det är det jag får hjälp men nu! Att undvika att hamna där man så lätt hamnar, “jag har varit så duktig så nu är jag värd…” och sedan gå upp allt igen, det vill säga i jojobantningens förbannelse!