21 apr. 2008

Boktips till Mp3-spelaren

Jag vet att det finns olika åsikter om att lyssna på böcker som talbok! Jag kan hålla med om att vissa böcker ska läsas och att det ibland kan kännas som att boken tar lång tid på sig, men å andra sidan kan du göra andra saker medans du "läser" när du lyssnar på någon som gör det åt dig, eller som i det här fallet, man får så mycket mer på köpet!

70-talister
Jag ska villigt erkänna att jag inte är något stort fan av Fhilip och Fredrik (ja ni vet dom två på TV) men deras bok "Två nötkräm och en moviebox" är fantastiskt roande och slående på många sätt! Nu är både Fhilip och Fredrik tre år yngre än jag, vilket i dagsläget inte är något att hänga i julgranen eller haka upp sig på, medans det var en smärre evighet när man gick i säg mellanstadiet. Och eftersom denna bok handlar om deras uppväxt i vad dom kallar DDR-Sverige ligger jag alltså 3 år före! Nu gör inte det så mycket eftersom vi faktiskt växte upp under ungefär samma tid och jag kan glatt konstatera medans jag lyssnar på de bådas röster (ja det är dom som läser upp boken) att JAPP, precis SÅ va det!

Det som även är roligt med talboken är att dom lägger in lite, ja just det så här va det eller vi menar alltså att och e det verkligen så, du e ju galen! mellan de vanliga meningarna i boken. Som lyssnare får du alltså lite mer bok av just boken!

Så nu vill jag tipsa Er Mp3 spelare om denna fnitterframkallande bok som gör att smilbanden åker upp mot öronen mer än en gång under de timmar de tar att lyssna igenom den!

1 kommentar:

Löpning & Livet sa...

Jag har läst den boken och även om jag är lite yngre än dem så kände jag igen mig i mycket :)