24 mars 2009

PT träning!

Pjuh... hemma efter träning och denna fantastiska och känslan av total utmattning börjar infinna sig!

PT träning
Idag va det så dags igen och efter att ha testat styrkan i handleden med armhävningar (på knä) konstaterade Erick att det inte var en dag för tidigt att sätta in det hårda artelleriet! Nu skulle vi ner i mitt svarta hål när det gäller styrkeräning, vi skulle träna bröst!

Innan jag fortsätter måste jag påpeka att många av övningarna och då speciellt armhävningarna (som uppvärmning alltså) skulle jag aldrig göra om jag inte hade ett proffs vid min sida som hela tiden kollar, håller i och vrider handleden rätt. Jag har trots allt en spricka i den och jag vill inte att det skall bli värre!

Nå väl, nog om skador över till träningen igen! Ni som har följt och läst min blogg vet om att jag verkligen har problem med bröstträning. Jag har jättesvårt att hitta musklerna och är till följd av det j*vligt svag just där. Men nu ska vi alltså ändra på det!

Vi körde hederliga gamla bänkpressar, mördarövningen i bröstpress maskinen (10 hela, 10 halva nere, 10 halva uppe och 10 hela igen och allt utan vila), lutande bänkpress och nån mördarövning som liknade flyes men var 100 gånger jävligare. Dock kan detta bero på att vi körde den sist...

När bröstmuskeln inte ville vara med längre gick vi över till ryggen där vi körde allt från chins i maskin till sittande rodd och lats i maskin där jag sitter "bak och fram". Avslutningsvis blev det så en grym övning för rumpa och ländrygg där jag i princip skrek ut både ilska och det sista lilla ur musklerna!

Min galne PT
Nu måste jag faktiskt höja min galne PT till skyarna! Jag förstår inte hur han gör och vad han gör, men varje gång jag möter honom blir jag glad och stark! Som idag, när näsan rinner och om jag inte hade haft PT träning med största sannorlikhet hade åkt raka vägen hem eftersom jag känner mig sliten.

Men så möter jag denne lille men ack så starke man, hanns leende och framförallt hanns förmåga att lyfta mig varje gång! Efter varje timme med Erick har jag gjort något jag aldrig trott jag skulle eller kunde, men med lite hjälp och jävlar annama, fungerar det och jag blir löjligt stolt över mig själv varje vecka! Är inte det lycka så säg? *ler*

Nu ska jag återhämta mig och vila, för imorgon är en ny dag och ännu mera träning väntar! Roligt Roligt!

3 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Bra jobbat! Kolla in sidan 21 i nya fitness föresten! Din blogg (och min) rekommenderas av en tjej i en insändare! :D

Anonym sa...

Underbart att höra! En riktigt bra PT kan ge så mycket boost till träningen att det inte är sant! Jag har själv problem med axlar och bröst - men min kära PT har även han lyckats omvända mig till att istället tycka om dessa övningar. *me like*

Kul med fitness föresten!! Klart att din blog ska rekommenderas för god inspiration - för det är ju vad den är!!

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Tack snälla Lotta för dom orden! Det värmer verkligen!
Ja, en PT kan göra under både för musklerna men även för själförtroendet! *S* Man kan mer än man tror och varje gång får man reda på att viljan i sig faktiskt KAN förflytta berg, kanske inte på en gång, men små stenar i taget!