15 nov. 2009

Skräpmat allá LCHF

Hårt stekt omelettrulle med bacontröra. Å visst, egentligen ska det vara sallad och jox till, men är det skräpmat så är det!

2 kommentarer:

Doc_ sa...

Gott! Vem behöver sallad fem gånger om dagen? ;)

J sa...

Jim galen? haha det har jag svårt att tro haha. Är det kramp i vaderna det handlar om? Det brukar ofta handla om att man dricker för lite vatten eller att man har kalcium (en vän till mig fick kramp i vaderna efter slutat med mjölkprodukter, men när hon började igen så försvann kramperna) eller magnesiumbrist.
Om man inte får i sig tillräckligt av ovannämnda så kan ett tillskott vara värt att pröva.

En del menar att det också kan hjälpa att äta lite mer kolhydrater (men det har jag bara läst i förbifarten).

Jag har dock aldrig haft några krampkänningar själv förutom när man tränat hårt under en längre tid och slarvat med kost, vatten och stretch.

Det med återhämtningen känner jag dock inte igen, jag återhämtar mig sjukt mycket snabbare. Fast jag är iofs lite konstig eftersom jag ofta har mer energi efter träningen än före ;)

Hur länge har du hållit på med lchf?
Om du fortfarande är i övergångsperioden så kan det ju vara så att kroppen fortfarande håller på att ställa om sig till ketos. Och då kan ju återhämtningen bli lidande. Det enda övergångssymtom i negativ bemärkelse jag hade när jag började med lchf var att jag fick dricka typ minst en halv liter vatten i timmen eftersom vattnet bara rann rakt igenom kroppen, drack jag inte så mycket så blev jag trött och hängig. Men det försvann efter typ 2 veckor.

Fråga mer om du inte fick några vettiga svar :)
Ha en underbar måndag!
Mvh J