2 jan. 2009

Maten för idag

Jag har defenitivt inte tänkt att jag varje dag ska redovisa vad jag äter, men så här i början tänkte jag i alla fall tala om mitt problem med mat!

In och in!
Jag har verkligen inga problem med att äta, tro inte det! Hade jag haft det hade vågen visat en siffra som börjar med 8. Mitt problem är att jag äter fel och på tok förlite. Alltså, tillskillnad från många andra, så fungerar jag så att när jag ska "tänka på vad jag äter" måste jag äta mer, oftare och givetvis bättre mat! Så nu blir det väldigt mycket kyckling och ris, många mellanmål och ordentlig lunch och middag, allt för att min kropp ska förstå att den ska släppa ifrån sig de överflödiga kilona från min kropp!

Hittills idag har jag hittills fått i mig följande:
Kellogs special K med laktosfri mjölk till frukost (inte helt optimalt, men jag får faktiskt inte i mig gröt till frukost, det går bara inte!)
Sallad med räkor, ett halvt kokt ägg till lunch
2 kokta ägg och en halv avokado som mellanmål
Pasta, rökt lax och lite matlagningsgrädde samt paprika och broccoli till middag
Keso (arlas laktosfria) och lågkallori sylt samt 4 finn crisp till efterätt (i utbyte mot det missade mellanmålet mellan frukost och lunch).

Detta tillsammans blir ca 1352 kcal och är alltså på tok förlite även detta. Jag skulle behöva äta ca 348 kcal till för att nå mitt mål om 1700 kcal per dag, men som det känns nu orkar jag inte änns tänka på att äta mer och framförallt e jag trött och vill helst krypa ner under täcket och sova en skvätt!

Å när vi ändå är inne på mat, i morgon är det lördag och då får jag äta lördagsgodis (om jag vill). Det är lycka bara det!

Inga kommentarer: