1 feb. 2010

Söndag, dag 2!

Det va med ganska darriga ben jag klev upp, återigen i ottan, på söndagen. Anledningen att det återigen blev en tidig morgon var att jag hade bestämt frukost date med Sara, Grabben och Emil på hotellet där Sara med grabb huserade i helgen. Hotellfrukost är lyx och även fast det kostar en slant var det helt klart värt det!

PICT0024 Sara och Emil

Dagens första var Body Flexibility med Jay Blahnik. Denna underbara instruktör, som förövrigt har blivit utsedd till en av världens bästa instruktörer genom tiderna, var verkligen så underbar som ryktet säger!

Klassen var en helt perfekt start på dagen där vi blev guidade genom stretch för kroppen utan minsta yoga position! Jag hoppas verkligen att man tar in en sån här klass på gymen framöver, för som vi alla vet borde vi nog stretcha mer än vi gör! Själv skulle jag inte ha något emot att ha en Jay hemma så att varje morgon kunde starta lika underbart som denna!

Efter att både varit ledig en timme och sedan tittat på Nike:s modeshow, var jag redo för helgens andra dansklass: Signing in the rain med Renne Mirro och Carl Dyall!

IMG_0070 Carl Dyall in action!

Jag hade förväntat mig en klass med “musical tema” och korreografi från just musicalen Singing in the rain. Nu blev det inte alls så! Efter en dansuppvärmning körde vi tillsammans med Renne Tabata intervaller. Nej, jag skämtar inte! Benböj, armhävningar och sit-ups i Tabata stil och detta förståss totalt oväntat av alla!

IMG_0071 När vi äntligen fick börja dansa!

När så den värsta chocken lagt sig, fick vi tillslut dansa och det var det dags för den oerhört kluriga koreografin. Jag insåg ganska snart att även detta var lite för svårt för mig, men istället för att gå därifrån satte jag mig vid sidan och tittade på!

Vad jag dock kan undra är om det verkligen var meningen att klassen skulle vara som den blev eller om det kom in några rättighets problem i slutet. Tanken slog mig mer än en gång då själva dansdelen blev väldigt liten och kändes väldigt improviserad.

Bodybalance 48 var mitt nästa stopp och i en varm och trång sal skulle jag försöka förmå min kropp att utföra alla rörelser och yoga poser ordentligt. Det gick så där! Med en trött kropp och ett trött huvud blir det inte så bra som jag önskat!

IMG_0073 En smygtagen bild under föreläsningen!

Underbara Kaj Pollak, en fantastisk man med oerhört mycket klokt att säga. Hanns föreläsning kräver egentligen ett alldeles eget inlägg eftersom han sade så mycket klokt! Men det vackraste orden kom ändå från Mela som gav mig en fantastisk komplimang! Tack, tack tack Mela! Jag blev så rörd att jag inte kunde tacka dig ordentligt!

IMG_0077 Tänk att det kan finnas så mycket energi i en sån liten kropp!
Monica Björn in action!

Dagens sista klass såg jag från sidan! Ryggen, kroppen och orken var slut så att gå på det planerade Kettelbell passet för Monica Björn hade varit ren idioti! Som tur va fick jag sällskap vid sidan av både Mela och Sara!

IMG_0075

Summering
Helgens möte var med Monica Björn
Helgens spinning high upplevde jag med Jessica
Helgens kändisspaning, förutom alla kända fitness profiler, var självaste Pippi Långstrump (eller Inger Nilsson som hon faktiskt heter på riktigt)
Helgens återseende var med alla fantastiska människor
Helgens bottennapp var lunchen som serverades
Helgens energiknippe måste jag utnämna till Ruth och Frida
Helgens festfixare blir Jim
Helgens gladaste leende fick jag av Terese (efter hennes klass)
Helgens gladaste ögon mötte jag av Oscar Nilsson (men jag blev så generad att jag tittade ner i backen! Men jag minns dom och leendet fortfarande, TACK)
Helgens lärdom skedde under hela Kaj Pollaks föreläsning