22 feb. 2010

SL, hur tänkte dom nu?

Är det någon mer än jag som suttit fast i trafikkaoset under dagen? Jasså, alla som bor i Stockholm! Ja, då var jag inte ensam!

Man kan ju undra varför SL missköter sig ofantligt och hur det kan komma sig att man blir förvånad varje åt då det blir kallt. Stockholm har faktiskt haft –20 grader förut och då har det funkat normalt! Att man sedan inte har gjort någonting under hela dagen är för mig en fråga som jag gärna hade velat ha svar på!

Nu är det jag som rotar fram termobyxorna, skidvantar och funderar ett extra varv på vilka skor som är varmast här hemma! För det är lika bra att inse att det kommer bli en kall hemfärd även i morgon! Och om man nu ska se något positivt i all denna galenskap så är det väll tur att man inte bor längst pendeltåget! Alltid något!

2 kommentarer:

Lotta sa...

De har gjort en hel del, MEN de är ruskigt dåliga på att informera om vad de gör. Banverket som är ansvariga för spåren och växlar har kallat in all extrapersonal och röjer växlar/spår för fullt - men de hinner inte med. Nu har även militären kallats in, även om det skulle ha gjorts redan i helgen.

Och ja, Sthlm har haft -20 C tidigare, men inte så här kallt under så pass lång tid och inte med så här mycket snö. Det var ngn gång på 80-talet, och då var inte kollektivtrafiken så utbyggd. Nu krävs det fler bussar, tåg, vagnar etc för att täcka alla linjer..

Pendeln har gått nästan ok (tom ett tag igår på mrg/fm), värre är det med tunnelbanan söder om Gullmars/Liljeholmen.

Jag försvarar inte (helt) SL/Banverket, men menar att de borde ha informerat bättre om vad de faktiskt gör för de gör en hel del.

Förövrigt så varnade SMHI redan i slutet av förra veckan om att det skulle bli problem.

:-)

Lotta sa...

*utom ett tag...