21 feb. 2010

KTH-spinning

Planen var att köra skiten ur spinning benen under en dag, köra för andra instruktörer än jag brukar och träffa lite nytt folk! Det va planen!

PICT0043 KTH-spinning
3 klasser, lunch och föreläsning stod på programmet och det var det jag hade planerat innan. Men efter en veckas sjukdom insåg jag att det inte skulle hålla, så jag strök första klassen och koncentrerade mig på resten. Spinning, lunch och föreläsning, spinning kändes som en OK plan ändå!

PICT0045 
Jag började dagen med Andras Wester och hanns intervallbaserade klass. Jag gillar Andreas, jag gillar hanns sätt att instruera och jag gillar hanns utstrålning. Han är också den enda instruktören jag vet om som vägrar släcka lyset i salen. Han hävdar att spinning är gruppträning och att vi kör i grupp. Då vill han se oss! Å ja, han har ju helt rätt i det även fast det för mig som deltagare är lite ovanligt!

För mig var passet en enda lång kamp mot pulsen. Jag gick glatt upp till 85% av max redan under uppvärmningen och sen hade jag fullt upp med att få ner den! Men det va trots det väldigt skönt att få svettas ut lite “skit” ur kroppen och jag kände mig, med tanke på omständigheterna, ganska nöjd efteråt!

Föreläsning om funktionell träning
Jonas Lisjanis är bland mycket annat PT ansvarig för SATS Sverige och var dagens föreläsare. Vi pratade om funktionell träning och om vikten att träna  för vardagen som att skotta snö eller bära matkassar hem från affären. Om att träna med men även mot rörelsen för att få muskler som orkar med. En ganska inressant föreläsning även om den inte gav så  mycket nytt!

PICT0048

Spinning nummer 2
Dagens sista pass hölls av gotlänningen Leif Bengtsson och även fast han har instruerat i många år vad det en ny bekantskap för mig. En ganska trevlig bekantskap visade det sig, dock hade jag önskat att jag var piggare!

Här pratar vi galet intensiva backar, en raksträcka för “vila” och så backar igen. Det va riktigt kul att cykla för Leif som verkligen bjöd på sig själv, men tyvärr orkade inte min kropp med! Jag fick hoppa av cykeln när det va ca 10 minuter kvar och då hade jag slitit ganska hårt en stund innan.

PICT0049 
KTH-spinningen var en väldigt mysig och trevligt litet spektakel. Det kändes familjärt och många var där både för andra och tredje året! Jag träffade Mattias (nu mer bloggare!! han skulle visst bara ordna lite med layouten först) och det var som vanligt väldigt trevligt!

Däremot var det kanske inte så smart av mig att sätta mig på spinningcykeln med tanke på resultatet. Min kropp är fortfarande inte frisk och det fick jag surt betala både igår kväll och idag!

5 kommentarer:

Elin B sa...

Äntligen en instruktör som vägrar släcka, blir som tokig då man kommer in i spinningsalen och instruktören släcker som om människan är rädd för att se sina deltagare. Visst kan lite lätt dimmad belysning fungera, men om jag vill cykla i mörker gör jag det hemma ;)
Härligt med en heldag med spinning och kul att du är nöjd trots förkylningar och elände!

Cizzi sa...

Hejja Mattias! Det var väl på tiden att han blev med blogg också =) Jag kom inte ner på eventet som du märkte. Det krokade med annat. Men med facit i hand hade jag kunnat strunta i det andra och kommit med. Grrr...

Andréa sa...

jag släcker inte ljuset.. :)

Lotta sa...

Jag både applåderar och bannar dig!

Kul med spinning, men se till att du är FRISK innan du sätter dig på en cykel, okay!? *morr*

Åsa sa...

Härligt!! Hoppas att du mår bättre. Nu är det visst min tur.