18 feb. 2010

Finns det fördelar med sjukdom?

Om jag nu ska försöka komma på några saker som faktiskt är bra med att vara hemma sjuk kan jag nämna följande:

Matlusten
Eftersom jag vanligtvis brukar sova bort mina infektioner och förkylningar har jag aldrig funderat något vidare på detta. Men nu, när jag är obevekligt vaken hela tiden (även på nätterna), inser jag att min matlust är minus 100. Att äta finns liksom inte på världskartan!

Ja vet, man måste äta och det gör jag. Men inte för att det är gott utan för att jag just måste  och framförallt inte så mycket mat som vanligt! Resultat: ett minskande midjemått!
 
överlevnadskit 
Vad jag däremot stoppar i mig, i oändliga mängder, är halstabletter, kaffe, te, vatten och Alvedon! Där finns det inget stopp! Har dock lärt mig av tidigare misstag att låta bli sockerfia halstabletter då dessa brukar ställa till det mer än lovligt i magen!

Surdegar
Med en jobbdator i knät kan man avverka väldigt många surdegar som man aldrig annars har tid med! Jag bockar av mina i rasande takt idag! Skönt!

Hemmet
Jag har inte kommit så långt att jag har börjat storstäda och möblera om, men fortsätter det så här e det nog snart nära. Däremot har jag röjt i köket, slängt gamla tidningar och vädrat damsugaren.

 n715223504_249869_8136

En annan fördel är att tvätthögen inte alls ökar i den vanliga takten. Träningskläderna ligger ju oanvända och det enda jag använder till vardags är mysbrallor, tofflor och stor varm tröja! Av det blir det inte så mycket tvätt!

Katten
Min katt är nog den enda som verkligen gillar att jag är sjuk då han får sällskap hela långa dagarna! Han ligger bredvid mig i soffan och sover som bara en katt kan och så fort han vaknar tittar han upp, kontrollerar att jag är kvar och somnar sedan helt sonika om!DSC00244

Grooming
När har man tid att fixa naglarna, plocka ögonbryn, raka benen, sätta fötterna i fotbad eller läsa en god bok förutom när man är sjuk? Således är mina naglar nymanikyrerade, fötterna filade och julklappsboken snart utläst!

1 kommentar:

Lotta sa...

Lite ta-hand-om-mig-tid är inte helt fel, även om näsan rinner och ögonen tåras.

Vilken fin kisse du har!