3 feb. 2010

Återhämtning blev visst ett väldigt hårt pannben!

Planen var att ta ett lugnt pass i återhämtningssyfte, att ligga på 70-75% av max under större delen av klassen för att trycka till sista 10 minuterna. Den planen gick dock i stöpet ganska ordentligt!

Spinning
Det kanske var idioti att tro att jag kunde hålla igen på ett Pia pass. Men jag tror faktiskt att det hade gått om inte Karin hade dykt upp på cykeln bredvid mig. Men den tjejen vid sin sida och med en sal full av skrikande cyklister blir ordet återhämtning ganska snabbt utbytt mot kämpaglöd och jävlar anamma!

DSC00412 Pia på Nike konvention 2009

Idag låg fokuset på styrka! Cykelstyrka i berg där vi hela tiden kände lutningen under fötterna men under ganska många sekvenser skruvade på och ökade kadensen. I början av klassen var vi alla koncentrerade, i slutet bröt helvetet lös! Men kan det bli annat när Pia kräver att hornen i pannan ska växa fram och i andra andetaget sätter på Rammestein! Jag kan lova Er att bara stämningen i salen, just där just då, gjorde att panbenet blev stenhårt och att inte ge alls fanns inte änns i sinnevärlden.

När klassen var över lämnade jag kvar Karin i salen och stapplade in mot omklädningsrummet igen. Karin skulle “ta det lugnt” i ytterligare 75 minuter medans jag själv, med darriga händer drog på mig överdragskläderna och rasslade hemåt!

Tack Karin för all pepp och all kämparglöd! Det är ren njutning att sitta bredvid dig på cykeln och idag drog du verkligen in mig i

3 kommentarer:

Emliscious sa...

"lugnt pass"?
vad är detta för svordomar ;)

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Jo Emmelie.... man måste visst köra återhämtning ibland, har jag hört. Men jag vet som sagt inte hur man gör! *s*

Karin RW sa...

Tack själv Nilla! Det var ett helt grymt och underbart pass, och jag fick upp pulsen REJÄLT! Fick så mkt mjölksyra så jag tog det lite lugnare på pass 2. Men kul det var! =)
Lycka till med återhämtningen nu, så är du snart på banan igen. Hoppas kunna återupprepa superpia-passen snart!