31 okt. 2007

Man lär sig av sina misslyckanden, hoppas jag!

Sur över att ha misslyckas i min ambition försöker jag mig på ett nytt spår!

Middag med planer!
Efter ha lyssnat på Pumas råd att ta med mig en "bar" till gymet åkte jag idag hem utan att vara super duper hungrig! Jag kunde både handla på vägen och när jag kom hem fixa i ordning en ugnspannkaka med baccon och broccoli och lite lingonsylt!

Jag vet, det kan både ser lite torftigt ut och ganska tråkigtut, men jag lovar det va gott och vid sidan om hade jag ett stort lass med grönsaker, men eftersom min tallrik va lite för liten fick dom inte plats på bild!

När middagen väl va klar och magen var mätt, tog jag så tag i det där jag e så dålig på. Eller egentligen är jag kanske rätt bra på att plannera, problemet är att göra som man plannerat, men det e ju en helt annan sak! Likväl som jag önskade att jag var morgonpigg så önskar jag även att jag va en sån där "listmänniska" som kunde följa sina uppsatta planer till punkt och pricka! Nu är jag ju inte sån utan mer en tjej som kör på känsla och spontanitet, men ibland försöker jag alltså!



Efter mycket funderande och vridande har jag nu lagt upp följande plan inför nästa vecka! På måndag blir det Boxning med Puma (vilket jag redan har bestämt), tisdag morgonspinning och onsdag spinning/core på morgonen. På torsdag är det veckans nyhet, det vill säga PT-Cirkel vilket jag aldrig har provat innan och fredagen ligger fortfarande lite öppen!

Till detta är planen att köra två tunga styrketräningspass allá Fitness Magazine. Dessa pass lägger jag enligt planen tisdag och fredag, allt för att få så lång vila emellan passen som möjligt! Anledningen till att jag nu provar ett nytt upplägg på styrketräningen är för att jag kört enligt mitt gamla schema allt för länge vilket gör att det går lite på rutin och slentrian! I och med detta behövs det en nytändning och lite jävlar anamma!

Nu återstår det bara att se om jag lyckas följa den uppsatta planen med start måndagen den 5 november!

Av röran blev detmest gult!

Man kan itne lyckas jämt, men nån gång hade det varit roligt

Muskel träning
Som jag skrev tidigare var mitt mål med kvällen att jag skulle försöka få till en blå/gul röra av träningen! Nu lyckades jag inte riktigt med det, däremot blev det massor av muskelträning. Jag begav mig nämligen till Stureplan för att ta mig an 55 minuter Muskel som omväxling till den sedvanliga spinningen. Nu har det ju inte blivit någon spinning för mig än den här veckan, å andra sidan är det ett par dagar kvar, så vi får se!

Nå väl, Muskel va det alltså fast igentligen började det med 20 minuters snabb gång på löpbandet eftersom jag va så tidig! Nu till Muskeln! Det hela börjar med ett antal minuters uppvärmning allá Airobix/step eller något sådant! Idag var jag inte ensam om att inte få till det där med höger och vänster, vi va faktiskt ett par som mest skrattade oss igenom uppvärmningen och efter ett par minuter helt struntade i armarna för att i alla fall försöka få benen åt rätt håll! Efter detta nederlag gick det emmelertid bättre! Lyfta hantlar och köra benböj kan jag och kunde alltså ta i så svetten tillslut sprutade i pannan. Det är ju lite skillnad att lyfta 3*10 i en övning mot att köra en hel låt med samma muskler, så det gäller att inte "lassa" på för mycket i början. Tricket är ju att orka ända fram!

Efter dessa 55 min så begav jag mig ner i underjorden för att köra slut på armarna som jag kände att jag hade lite "krut" kvar i. Körde Hammercurl med rep i CC, Puchdowns med rak stång och sedan med rep och tillslut bicepsmaskin tills armarna i princip dog!

Lite besviken var jag itne lyckades matcha in lite spinning med idag så därför har jag faktiskt försökt plannera lite när jag har kommit hem, men detta kommer i ett aldeles eget inlägg strax!

Att försöka välja

Inspierad av Pumas träningsplaner för dagen försöker jag pussla ihop min egen träning!

Dagens AJ
Efter gårdagens Body Combat har jag idag ont i rumpan eller i skinkorna för att vara mer exakt! Det är ett bra ställe att ha träningsverk om ni frågar mig, för vem vill inte göra något åt gravidationskraften som så väl gör sig påmind när man har fyllt 30 *skrattar* Men jag ser nog lite dum ut när jag sitter på min kontorsstol på trekvart, men det bjuder jag på! För som ni vet, vill man vara fin, får man lida pin!

Träningspusslet
Efter dagens lunch, som tyvärr bara bestod av en macka eftersom jag inte orkade laga mat igår och således inte hade med mig någon matlåda idag, försöker jag pussla ihop kvällens träning! Och mina vänner idag är det ett stort pussel eftersom jag skulle vilja göra mer än vad timmarna räcker till! Jag blev nämligen oerhört peppad av Puma som skall ge sig på ett mastodont spinninpsass i eftermiddag!

Men eftersom jag inser mina begränsningar och vet att jag inte klarar av 55+90 min spinning (å ja jag är imponerad tjejjen det vet du!), så försöker jag alltså dubbla på något annat sätt! I de bästa av världar hade jag fått ihop ett Pump-pass följt av ett gult spinningpass, men sån tur har jag tyvärr inte!

Så här sitter jag och försöker välja! Ska det bli spinning eller ska det bli något annat? Det e som att välja mellan Expressen och Aftonbladet, jag står mitt emellan och vet inte vart jag skall bege mig! Så snälla någon, giv mig beslutsamhet och få mig att välja rätt *ler*

30 okt. 2007

Ny dag, ny träning

Att vara nyfiken, att våga och att prova!

Body Combat
Idag va det så dax för att prova på Body Combat med Puma! Som jag har sagt förr är min koordination allt annat än bra, men jag lovar att jag gjorde allt som stod i min makt att gå åt höger och vänster när så krävdes. Om jag alltid lyckades, inte då, men jag tror att jag missade mina träningskompisars tår!

Jag tror att både jag och Puma efteråt konstaterade att ja jo det va väll kul, men att vi båda saknade den där totalt utpumpade känslan som infinner sig efter ett hårt spinningpass eller galen Box-klass. Kan bero på att tekniken inte satt där den skulle, men nog kunde jag gett lite, lite mer?!!

Styrketräning
En liten snutt innan och en liten snutt efteråt körde jag bröst, eller som jag brukar säga mina dolda muskler. Ja, jag tycker det e knepigt och jag koppalar in axlarna så fort jag bara får chansen. Men jag ska, om ja så ska slå mig blodig under tiden, någon gång få till det så där bra så man känner att det säger SWUNG i muskeln!

27 okt. 2007

Minnen från mässan

Miss av mässan
Att slå ihjäl en fredagseftermiddag
Mötte upp min tränings och bloggkompis Sara för att bevista helgens mässa i Älvsjö igår. Jag tror vi båda hade ganska stora förväntningar på mässan men tyvärr införlivade den inte riktigt dessa. Personligen tyckte jag att det va allt för mycket apparater (som man aldrig skulle kunna ha hemma) och lite för mycket hokus pokus för min smak.

Å andra sidan hade jag och Sara det väldigt trevligt och eftersom vi nästan bara ses på gym:et så var det fantastiskt kul att se varandra utan svettdroppar i pannan och utan spinningskor på fötterna! Vi sprang även på Terese i vid "hennes monter" Lifeportalen!

Skärholmen
Efter en stärkande kopp kaffe på Älvsjös fik lämnade vi så mässan för den här gången! Sara gick ner till tågen och jag till bussarna. Men min vana trogen missade jag förståss bussen med en hårsmån och konstaterade att det var mer än lovligt länge tills det gick en ny. Jag bestämde mig tvärt för att åka till skärholmen och gå lite i affärer. Nu blev det inte så mycket handlat där heller, förutom att jag tömde Apoteket på både ditt och datt! Men jag fick både prova lite kjolar, pilla på lite kalendrar och tumma på en å annan snygg tröja!

Spela spel!

Hem tog jag vägen över Liljeholmen och på Konsum, där jag tänkte inhandla frukosten tills idag, mötte jag syster och svåger. Dom skulle ha spelkväll hemma och jag blev inbjuden! Inte bara på spel utan även på mat och vin! Det skulle spelas Talisman, som på Wikipedia beskrivs som " är ett fantasy-brädspel där två eller flera spelare kämpar om makt, ära och rikedom, men endast en når målet. Spelarna spelar olika personligheter som till exempel Barden, Likätaren eller Druiden vilka alla har unika specialförmågor." Självklart hade vi både kul och trevligt, men spelet tog lite tid.... ett par timmar helt enkelt. Men med trevligt sällskap och mycke skitsnack så tänkte man inte så mycket på det!

Lördagspyssel
Å nu e det alltså lördag. Ikväll e jag hembjuden till A för mat och vin! Efter att ha pratat med A i telefonen vet jag att det väntas rena lyxmiddagaen och jag längtar tills klockan blir 6 så jag får avsmaka denna. MUMS!

25 okt. 2007

Min coola kompis

Det här e min coola kompis! 2½ år och en vilja av stål samt envis som sin far och har tålamod som sin mor! Igår va det premiär för mig att hämta på dagis. Visst va jag lite nervös, men det hade jag verkligen inte behövt eftersom kompisen precis visste hur man skulle göra!

Kärlek vid första ögonkastet!

Jag har ÄNTLIGEN funnit mina älsklingar! Mina nya vapendragare! Mina svarta höga stövlar som faktiskt nästan går upp över mina ENORMA vader! Det var i ett lyckorus jag öppnade plånboken igår när jag fann dom och kände korsdraget bland de gamla kvittona! Men vad gör det! Efter allt för många år har jag ju faktiskt funnit dom, mina efterlängtade stövlar!

23 okt. 2007

Idag blev jag gravid

Jättemage!

Nänänä... jag vet vad ni tänker, men jag kan försäkra Er det handlar inte om någont barnförbjuden dagsaktivitet. Inte heller någon kurtis mellan mig och herr Dator. Vad det hela handlar om är resultatet av två dagar utan att kunna påverka sin lunch.

Jag har varit på kurs! På kurser får man lunch som ofta är förbeställd, på kurser får man även fika, godis och frukt. För mig är det lunchen som ställer till problem eftersom jag nu mer undviker laktos och om jag får i mig det sväller magen upp som om jag vore i 5e månaden. Det är detta som har hänt idag eller rättare sagt det är det som har hänt efter två dagars "kurs lunch".

Så här sitter jag och känner uppsvullen och funderar på om jag redan skall börja med matnojjor, för det vore ju gott med choklad!

Jag KAN lyfta armarna!

En lång dag med siffror och tabeller, tur att den fick en sån bra start!

Uppe, innan tuppen!
Idag startade jag dagen med morgonspinning hos Terese tillsammans med min vapendragare Puma! Måste instämma i Pumas:s tack för en utmärkt start på dagen!

I går kväll när jag la mig förberedde jag mig mentalt på att inte kunna röra mig idag, allt självklart beroende på Box klassen igår. Så när klockan ringde 05:15 var jag faktiskt lite skraj. Men när väl ögonen va öppna och medvetandet började göra sig påminnt, så insåg jag det fantastiska, jag var inte invalidiserad och jag kunde föra armarna ovanför huvudet UTAN att det gjorde ont. Nu vet jag att ni tänker att jag inte körde på allt jag hade igår, men jag lovar Er jag körde på så mycket jag orkade och kunde! Vad anledningen är vet jag inte, men mina timmar på gymet bland hantlarna har kanske gett uttdelning i alla fall! *s*

Däremot kände jag att jag var lite stum i benen, detta märktes defenitivt av på Terese nya upplägg med hårda backar och en tuff raksträcka. Lite synd att orken i den stående cyklingen inte riktigt fanns där, men jag kommer igen med frächare ben! Tack för den "Sparken i baken" och en bra start på dagen!

Kurs
Nu har jag kommit hem efter två dagars kurs med Projektekonomi. Det snurrar siffror, avstämningspunkter, nyckeltal, prognoser, avkastning och grafer i huvudet på mig. Det krävs nog en natts sömn innan jag har greppat allt och framförallt en genomläsning av materialet igen, när huvudet är frächare! Treställiga förkortningar är ett gissel likt fyrställiga koder, bara att pränta in i huvudet!

Morgondagen
I morgon blir det vila från träningen för mig. Jag ska på ett event under dagen och sen skall jag åka till "landet" för att hämta Ludde på dagis. Han tjatar efter mig och tittar storögt på sin mamma och frågar när jag kommer. Mamman har nämligen sagt att om man sover länge så kommer Nilla! Ni förstår att man smälter va?!!

22 okt. 2007

Fantastiskt trött men LYCKLIG!

Att bli lycklig av träning

Träningslycka
För bara ett år sen kunde jag aldrig förstå hur och varför någon sa att man kan bli lycklig av att träna. Idag säger jag precis så, jag är lycklig. Trött som F*N men lycklig. Detta trots att jag har skavsår på knäna, ont i höger lillfinger och haft av ett par naglar. Trots att träningsverken redan kommer smygande i axlar och armar och att jag troligtvis knappt kommer kunna ta mig ur sängen i morgon bitti! Lycklig och trött!

Idag har jag varit på Box för första gången i mitt liv! Ett gult Box-pass, men jag lovar det räckte gott! Lärde mig även saker om mig själv! Herre gud va svag jag är i armarna (speciellt i vänstern), herre gud vad jag måste slita med mina axar och HERREGUD vilket dåligt flås jag har! MEN fy satan, jag har svurit, skrkit, svettats och sprutat av adrenallin! Varför har jag inte gjort det här förut? Det va ju SÅ kul!

Puman
Det va självklart klippan, min träningskompis och min vän Puma som lockade med mig! Det kändes orehört skönt att ha med sig en kompis första gången (och det kommer fler) som kunde förklara, men samtidigt inte va rädd för att skrika högt åt mig när orken tröt.! En kompis som kunde peppa och få mig att ta ut det lilla, lilla extra när jag inte trodde att det fanns mer. Och en kompis som vågade "skälla" på mig när jag mesade och fick mig att bli lite "förbannad"!

TACK tjejen!

Middag och morgonspinning
När jag väll kom hem fick det bli den sista biten av pajen jag gjorde igår samt sallad och avocado! Jag har även redan packat väskan inför i morgon bitti eftersom Terese hade klassen innan (Pump) och självklart "utmanade" oss på lite spinning i morgon bitti! Så det är bara ta tjuren vid hornen och studsa upp tidigt i morgon bitti! Det kan nog vara bra eftersom jag troligtvis kommer ha enorm träningsverk i morgon och det bästa man kan göra med träningsverk är ju att träna igen!

NU ska jag försöka hålla ögonen öppna fram till CSI, fast ska jag vara ärlig så vet jag inte hur det kommer att gå, för i natt kommer jag somna helt ovaggad!

Måndag morgon!

Helgens betraktelser och framtidens ovisshet

Nu är det måndag morgon, nyheterna på TV och en kaffekopp till mig. Jag sitter, redan sminkad och dan, i soffan och väntar på att jag ska åka på kurs. Ska lära mig allt om projektekonomi, dvs hur ska du kunna mäta nyttan och på ett smart sätt redovisa vinsterna i ett projekt, som inte alltid är helt klara! Jag hoppas att kursen är lika bra som det låter!

Helgen som varit
Jag hade ju fantastiska planer för helgen som tyvärr inte blev som det var tänkt. Men säg när planerna slår in? Familjen S va nämligen förkylda allihop och eftersom jag inte har någon motst¨ndskraft för dagis förkylningar så lät jag bli att möta dessa baciller.

Istället var jag ute på en lång och underbar prommenad hela lördagen! Solen värmde och det va en fantastisk höstdag helt enkelt. Igår va det sedan dax att ta hand om mitt hem och tvätten och eftersom det kostar på att vara duktig somnade jag tidigt tidigt igår kväll.

Boxning
I eftermiddag ska jag gå på Boxning med Puma för första gången. Ser fram emot det med blandad förtjusning men lovar att rapportera så fort jag kommer hem. Vem vet, jag kanske blir frälst på en gång!

Mera kaffe till mig, sen iväg!

18 okt. 2007

Utan träningskläder, men glad ändå!

Åkte hemifrån utan den stora väskan idag, det känns skönt!

Aldrig utan mina träningskläder, eller jo!
Idag åkte jag hemifrån med en liten väska, en liten och relativt tom sådan UTAN varken gymnastikskor eller sportBH! Det kändes i morse som ett klokt beslut men nu känns det lite tomt! Dock står jag fast vid mitt beslut om att låta kroppen vila! Jag tror nämligen att den behöver det. Dock skall jag, efter jobbet, gå en lång och skön promenad, om vädret håller i sig det vill säga. För det är ljuvligt utomhus! Ser för mitt intre mig själv spatsera med en "take away" kaffe och solens strålar mot min näsa! *S* Men innan dess skall jag försöka göra en aning nytta!

Kurs med kurt
Har precis ftt veta att jag skall gå på kurs i början av nästa vecka! Det ser jag fram emot. Få lite ombyte från mitt kontorsrum, se något annat och framförallt få lära sig lite! Jag behöver stimulera hjärnan, den måste helt enkelt få leka lite och det finns få saker som är roligare än att just lära sig något nytt. Sen är det aldrig fel att få vara inne i stan i några dagar och slippa se sjukhusbyggnaden genom fönstret!

17 okt. 2007

CykelPuls... i intervaller!

Oj oj oj vad jag tog ut mig idag, men det va ju så roligt!

Puls spinning!
Idag släpade jag mig till Linas Puls spinning pass på Zenit och fick faktiskt tag i en cykel som fungerade! I rena glädjen över detta kände jag hur inspirationen och träningsglädjen hoppade på mig och detta efter att ha försökt hitta på varenda ursäkt jag kunde finna för att INTE gå och träna idag. Så här i efterhand vet jag att det va tur att jag inte hittade någon ursäkt utan pallrade mig dit!

Passet var inte fullt utan aldeles lagom med folk, däermot va det tufft! Vi startade med två långa intervaller (5 och 4 minuter lite drygt) och avslutade sen med massor av korta (mellan 15 sekunder och 1 minut)! Det va ett pass helt i min smak, jag älskade det från första sekund till sista och fort gick det med! Tyvärr har jag lite problem med pulsbanden man får låna för att se hur man ligger till då jag är väldigt liten under bröstet där det ska sitta. Det hasar alltså ner och min lilla klocka visar inte helt rätt hela tiden! Men idag fick jag veta att dom har olika storlekar på dom, så nästa gång ska jag be om ett litet.

Trots de små tekniksa problemen njöt jag alltså varenda minut av passet och efteråt va jag både stolt och nöjd med mig själv! I ren inspiration gick jag upp till Stadium en sväng och glodde lite på mössor och träningsdojjor! Vill ha ett par "lättare" inomhus skor som liksom hänger med lite bättre, men har man typ 35½ i gymnastik skor finns det inte så mycket att välja ibland. Provade även lite mössor och där e problemet precis tvärt om. Alla mössor är för små! Det beror självklart på att jag är så klok (eh?!) men även på att mitt hår har en tendens att göra så att mössan kryper upp mot öronen å det mina vänner är ingen vacker syn!

Puman
Sprang på Puma och hennes kille på vägen ut från gymet vilket va fantastiskt kul, det va ju så länge sen vi sågs! Men nu har vi en date på fredag morgon då vi ska spinna ihop! Roligt ska det bli och inga ursäkter kommer att godtas *ler*

Middag och fotboll
Idag bjöd jag mig själv på lyxig vardagsmat. Jag gjorde en Tortilla pizza med kalkon, krossade tomater och laktosfri salladsost som förövrigt är snuskigt god! Till detta blev det avokado och sallad! Gott så gott!

Nu ska jag titta på fotboll tills jag somnar, vilket jag troligtvis kommer att göra om en väldigt snar framtid! Man blir trött av att spinna, trött men lycklig!

Träningsverken jag inte hade räknat med

Vaknade upp och kände det välbekanta pirret i benen!

Va, vad är det som låter?
I morse ringde min klocka som vanligt allt för tidigt, i alla fall enligt mig, och jag hörde den inte änns under de första 20 minuterna! Behöver jag säga att mina grannar måste älska mig? *s* Nå väl, när jag väl fattade vad som hände och hasade ur min varma säng insåg jag det! Jag har träningsverk i rumpan och baksida benen idag. Massiv träningsverk dessutom och det "svider" i skinkorna, om ni fattar!

Ni ska inte tro att jag tycker illa om det, tvärt om, men jag hade inte räknat med det och är lite förvånad över detta faktum! Spinningpasset måste ha gjort susen igår!

16 okt. 2007

Vinglig måndag och jobbig tisdag

Hemma, mätt och diskad..

Måndagsträning
Igår efter jobbet bestämde jag mig för att göranågot annat än det vanliga, jag bestämde mig för ett CorePuls pass. CorePuls kör man på speciella "ledade" brädor som gör att man hela tiden måste dra in magen och hålla balansen. Vingligt kan jag meddela men kul omväxling! Sen måste man även vara koncentrerad så man inte kliver fel i Puls-delen!

Tisdagsträning
Idag va det åter dax för att återgå till det normala. Jag körde ett spinningpass i Telefonplan som gör att jag både har nära hem och får mat i magen inom en acceptabel tidsintervall efter träningen. Spinningen va tung idag trots att jag valde ett gult pass. Jag stod längre, hade tyngre motstånd och verkligen kände hur det brände i baksidan av låren. Skönt som sjutton! Dock var jag tvungen att återigen bli besviken på cyklen och den här gången bytte jag under passet då den släppte allt för mycket för att kunna köra vidare.

Flygande Jakob
När jag kom hem lagade jag min egen variant av Flygande Jakob, dvs utan bacon och jordnötter samt att bananen inte är med i ugnen. Till detta fick jag ris och sallad! Gott va det, gott som i smaskens!

Nu sitter jag i soffan och glor på TV samt försöker bestämma mig för om det blir morgonträning i morgon eller om jag sparar det till eftermiddagen. Än har jag inte bestämt mig!

14 okt. 2007

Söndagsträning

Efter både choklad och pizza passade det bra med söndagsträning

Spinning/core
Gårdagens chokladmässa s atte sina spår idag iform av ett sting av dåligt samvete. För att döda den molande känslan begav jag mig till Hötorget för spinning/core klockan 12. Det va aldeles lagom skönt att först få svettas ymnigt i en kvart för att sedan plåga magen till det yttersta i en halvtimme. Nu när jag återigen har tagit upp min coreträning en gån gi veckan känner jag för varje gång att jag orkar lite mer, dock släpar fortfarande axlarna efter i plankan, så det är något jag måste jobba på!

Efter passen fortsatte jag vidare till hantlarna och körde armar och lite axlar. Jag vet, inte helt optimalt eftersom man ska avsluta sin styrketräning med magen, men eftersom jag hade bestämt sushi date med A vid 4 och tänkte att det va aldeles utmärkt att slå ihjäl en timme extra på gym:et!

Starkare och starkare
Idag märkte jag verkligen att mina hängande armar börjar få lite styrka i sig! Det va ballt att kunna öka på belastningen i den omvända pushdown(en) och ta ytterligare ett kilo i handtelcurlen och faktiskt orka hela vägen. Ballt om ni frågar mig!

Sushi!
Å så har jag alltså fått i mig sushi idag! Gott som i smaskens om ni frågar mig och allt för länge sen va det med! Men idag njöt jag i fulla drag av 11 bitar som lätt slank ner i magen. Efter vår orgie i sushi tog vi en kopp kaffe på Waynes innan jag vände näsan hemåt!

Nu ska jag bara slöa i soffan tills det är dax för sängen och natti natti! Å kanske ska jag äta lite choklad me... vi får se!

12 okt. 2007

Calvados och choklad

Inte mycket till träning idag

Shopping på arbetstid
Vet ni hur många sorter det finns av Calvados och dessutom hur dyrt det är? Det visste inte jag för änns idag! Men eftersom min chef skickade mig bla till systemet idag för att inhandla denna dryck har jag lärt mig massor. Här skall tilläggas att jag aldrig har druckit denna ädla dryck, men nu måste jag nog prova!

Efter att ha sprungit ett par timmar på staden åkte jag till jobbet och förberedde allt för avfirandet av M. på jobbet och det slutade med en mycket lyckad tillställning. Alla fick tårta, det hölls trevliga tal och M fick finfina presenter och uppskattade Calvados:en!

Chokladmässa
I morgon vankas det chokladmässa! Det är en kvinnas rättighet att äta choklad och nyttigt är det också! Mmmmm jag längtar! Så morgondagens träning kommer gå ut på att trängas med människor och vässa armbågarna!

11 okt. 2007

På franska slätter blåser det motvind!

Återigen va det dags för en etapp i Tour de France och även denna etapp va en slät en, nästan plattare än förra veckan men väldig rolig va den!

55 minuter gick väldigt fort idag, det sa nästan bara pang å så va det spurt och slut. Men med tanke på svettens om rann i pannan och benen som skakade när jag klev av cykeln, så var det ett bra pass! Jag har sagt det för och jag säger det igen, jag gillar när man får slita i ett högt tempo rakt fram! Det är som att jag stänger av hjärnan och kopplar in hornen på en gång! NAJS!

I morgon får jag en lugn och skön start. Skall vara hemma några timmar på morgonen, sen till stan för att fixa "hej då" present till en av mina chefer som slutar i morgon, iväg till jobbet och förbereda "gangster begravningen" (ja ni vet mottagningar med massor av blommor) med kaffe, tårta, presenter och allt annat som hör till!

10 okt. 2007

Ring, pling, vaken!

Med hjälp av A kom jag upp i morse!

Telefonväckning
Min kompis A jobbar på Arlanda och går upp i arla morgonstund, till och med innan tuppen har fattat att det är morgon! I går kväll bad jag henne att ringa mig för att kolla att jag var vaken vid 5 (och då mina vänner är hon på väg till tunnelbanan *huua huua*) eftersom jag hade bestämt mig att inte sova över morgonträningen i morse! Jag tror att jag lät rätt pigg när hon ringde, men tro mig, det va allt annat än vad jag var! Men upp kom jag i alla fall och träna gjorde jag allt! Tack A för hjälpen!

Åkte till Stureplan och körde Spinnign/Core med Terese! Hon va som vanligt en klippa trots lite batteristrul under Core:en! Å jag måste säga det igen, den sista låten är en mördare! Det bränner och man tror att man skall dö innan låten tar slut och nu efteråt känns det riktigt ordentligt i magen vill jag lova!

Jobba
Nu ska jag försöka jobba på här så gott det går. Har planer om att kanske städa i mitt rum, men vi får se hur det går med det! Går det som det brukar händer det nått som skall vara fixat igår och tiden räcker inte till. Men man kan väll få drömma?!!

9 okt. 2007

Det rosa bandet

Att lägga 20 kronor för att hjälpa till att rädda liv på dina medsystrar är vad vi alla borde göra. Idag köpte jag mig ett Rosa band och jag vill på detta sätt be alla kvinnor, flickor, pojkar och män som läser detta, att göra det samma!
Å brudar, kom i håg att krama tjejjerna en gång i månaden både för att kolla att dom mår bra, men också för att dom kan behöva det ibland ;)

Spinning på Zenit med trasiga cyklar

Jag har själv valt att betala dyrt för att träna, men då vill jag att det skall fungera!

Irritation
Jag har valt att prioritera min träning och har i och med detta valt att betala för att göra det. Det är mitt eget val och jag har valt att göra så! Däremot vill jag att saker skall fungera som jag betalar för, tex spinningcyklarna eller att det skall komma både varmt och kallt vatten ur duchen i den mängd som gör att man blir blöt! Man kan tycka att detta inte är några stora krav, men ändå verkar det svårt att uppfylla dom.

Idag va jag på ett otroligt bra Spinningpass på Zenit som tyvärr förstördes av icke fungerande utrustning. Den cykel som jag satt på hade inget "mellanläge" dvs endera va det lätt eller också va det toktungt och eftersom passet idag till stor del byggde på att under en längre tid öka motståndet lite fick jag inte riktigt ut det jag ville av träningen. Visst jag blev både svettig och trött men kände efteråt att jag, om cykeln funkat som den skulle, fått ut så mycket mer. Tyvärr va det inte bara jag som drabbades av detta, utan även andra deltagare svor små haranger under och efter passet.

Nu säger ni säkert att det va väll bara att byta cykel då, men för det första va vi rätt många på passet och för det andra så har jag en rätt lång startsträcka när jag cyklar. Hoppar jag av cykeln för att byta, tar det ett bra tag tills jag är uppe i samma intensitet igen som jag var när jag bytte. Så för mig är det inte något bra alternativ

Jag tycker att det minsta som vi som tränar och betalar för oss kan begära är att sakerna skall fungera för att göra vår tränign så bra som möjligt, därför skall jag i morgon skriva ett brev till SATS och påtala detta. Dock vill jag vänta tills jag sovit på saken, för just nu e jag nog allt för irriterad och då blir det lätt så fel!

Angelica
Spinningpasset idag leddes av Angelica och hon är en av mina favvoriter. Jag har skrivit om henne förut, men det kan vara värt att nämna igen. Dagens pass var kul och hade, vilket jag verkligen gillar, en lång raksträcka i mitten där man kunde sitta och mala på tills benen nästan brände och svetten sprutade ur pannan! Under de backiga pariterna försökte jag, så gott jag kunde med denna skit cykel jag hamnade på, koncentrera mig på tekniken mer än kardensen på pedalerna. Men det där med att spurta stående e fortfarande inte min grej, nej då vill jag sitta tungt i sadeln!

Morgonträningen som inte blev av - igen!

Konsten att skratta åt sig själv!

Morgonträning, my ass!
I morse hade jag lovat terese att jag skulle titta förbi hennes klass på Zenit kvart i sju! Det gick åt H***E kan jag meddela eftersom undertecknad somnade i soffan igår och således varken hade ställt klockan eller fått en god natts sömn när jag vaknade i morse. Jag skulle bara se klart CSI och sen sova va tanken i går kväll, men så blev det reklam och jag blundade visst lite för hårt... å ja resten e historia! Får kompensera Terese (förlåt gumman) i morrn bitti... kanske! Jag kan inte förstå att det ska va så svårt att ta sig upp ur sängen om man inte har bestämt träff med Puma! *grrrrr*

Ironi
Det här med självironi är viktigt! Ja alltså inte bara för sig själv utan även för sin omgivning. Jag tror mig besitta rätt stor grad av självironi, kanske till och med lite för mycket ibland och då menar jag att man kanske ironiserar mig själv lite för mycket i vissa situationer! Som ett slags skydd för omvärlden, för de brister man besitter men inte riktigt gillar och istället för att ta tag i dessa så gör man en "grej" av dem och garvar åt det. Är det möjligtvis latehet eller är det att man inte vågar ta tag i vissa saker? Att man är rädd att misslyckas? Jag vet inte, det är därför jag fårgar Er!

Missförstå mig inte nu, det är viktigt att kunna garva åt sig själv med och inte ta sig själv på så in i bomben stort allvar! Men det kanske finns gränser även för det?

8 okt. 2007

PT fundering

Å så va det måndag igen...

Skrotlyft
Va nere på gymet vid 11 idag och fokuserade på överkroppen! Började med bröst gick vidare till rygg och efter det armarna. Sen axlar och sist lite mer rygg. Magen väntar jag med tills på onsdag, då jag har plannerat veckans Core pass och benen, tja dom tar jag kanske i morgon!

Det kändes faktiskt inte så tungt idag. Tror det är dax att höja lite vikter i ett par av övningarna. Jag har varit lite mesig nu efter sommaruppehållet (och förkylning och allt annat som gjort att jag inte kunnat träna som jag vill) men nu känns det som att kroppen återigen svarar på "tilltal" och man kanske kan ge sig på att försöka belasta lite mer!

PT
Jag har även kommit underfund med att jag verkligen skulle vilja skaffa mig en PT. Jag skulle behöva ny motivation, nya övningar men framförallt någon som jag kan bli fly förbannad på under träningen och ta i det där lilla extra som så sällan annars kommer ut! Tyvärr kostar en PT inte gratis och tyvärr har SATS en fantastisk löjlig polecy att man inte kan delbetala sin PT, vilket jag (och som jag vet bla Puma har skrivit om det i sin blogg) tycker är helt sanslöst kasst, så det blir att spara ihop pengar innan den här drömmen blir verklighet! Men jag vill ju NU! (otålig, hmmm jag, nääää hur kunde du tro nått sånt?!??)

Idealbilden av min framtida PT är att jag skall bli förbannad på honom/henne varje gång jag ser personen i fråga. Ja alltså missförstå mig rätt nu, jag vill självklart inte ha en elak människa, men jag vill däremot ha någon som kan peppa mig så till den milda grad att addrenalinet sprutar ur öronen och linjen mellan att vara peppad och förbannad skall vara så skör att man ibland kliver över den. Någon stans har det att göra med min ovilja att förlora! Jag skulle, som många idrottare ibland säger, aldig kunna vara nöjd med att komma 2a! Aldrig! Tävlar jag gör jag det för att vinna oavsett vad. Vet jag att jag inte kan vinna, skiter jag helt enkelt i det! Dumt, tja kanske, men jag funkar så. Vrför tror ni att jag INTE spelar kort?!

7 okt. 2007

Återblick och framtidsspaning

Skön helg lider mot sitt slut

Ny hårfärg och färgade linser
Den här helgen har verkligen gått i det slöa teknet. Jag kan väll villigt erkänna att jag inte har fått mycket nytta gjort! Planen va att äta middag på stan på lördag kväll, men eftersom mitt middags sälskap hade ont i håret efter en lång natt, så sket vi i det och idag har jag haft söndag för hela slanten!

Dock har jag skaffat mig själv en ny hårfärg, filat mina fötter och drukit gott kaffe. Pratat i telefonen, surfat runt på nätet och som vanligt försökt plannera för nästkommande vecka.

Planer och återblickar
Den här veckans plan va att köra tre spinningpass, två styrkepass och ett Core pass. Jag körde 2 cykel pass varav ett på morgonen. Jag fixade ett spinning/core pass och hittade till jobbets gym en gång samt irrade mig iväg till ett Pump pass. Så man kan väll säga att jag nästan lyckades i alla fall!

Den här veckan ska jag återigen försöka köra tre spinningpass, ett core pass och styrketräning 2 eller 3 dagar. Eftersom jag lovat Terese att träffa henne på tisdag morgon så har jag i alla fall ett pass bokat.

4 okt. 2007

En tripp till Frankrike!

Ett slätt pass, det passar mig!

Jag gillar när det är platt, när man får sitta och nöta på i ett relativt högt tempo och känner mjölksyran närma sig, men inte infinna sig! Då njuter jag! Tyvärr så är inte kroppen helt 100 än! Den säger ifrån lite väl tidigt och jag orkar inte riktigt lika mycket som jag vill. Tror att all infektion i kroppen inte riktigt har försvunnit än, men det kan bara bli bättre!

Laget idag leddes av Terese, som sköttte sig mer än utmärkt. Lite trist att det va sista gången idag (varför det?) eftersom det nu börjar bli just släta etapper! Men jag lovade idag att vi skulle ses på tisdag morgon igen!

Teknik
Jag tycker själv att jag har en bra teknik på spinningcykeln när jag sitter ner. Kanske inte så svårt tycker ni, men visst sjutton krävs det teknik då med. Däremot har jag inte lika bra teknik stående. Jag har försökt komma fram till vad det beror på och har helt ovetenskapligt trott mig hittat ett svar. Jag tror att nämligen att jag är allt för svag i mage och ländrygg det vill säga Core musklerna. Jag orkar helt enkelt inte spänna till magen så mycket och under så lång tid som det behövs. Därför orkar jag inte långa stående partier och heller inte att spurta stående. Men nu när jag vet, eller tror mig veta, att det är detta det beror på så kan jag ju göra någontng åt det!

Humor
Ibland utspelar sig humor på gymet. Idag till exempel va det en dam som fick dra sin PT över golvet i ett rep. Han låg på en sån där plastmatta som inte alls är till för att dras utan snarare till för att det skall ligga still. Damen tog i för kung och fosterland och jag tror helt klart att det va effektivt, men det såg väldigt roligt ut.

Lunchträning!

Halva, nej hela kroppen!

När klockan slog elva satt jag som så många gånger förr i roddmaskinen här på jobbets gym! Det var dax för uppvärmning inför dagens styrkepass! Som jag skrev i min plannering för veckan hade jag tänkt träna styrketräning två gånger och dela upp kroppen i två delar. Nu blev det inte så eftersom jag lurade iväg mig själv på Pump i tisdags, så dagens pass blev alltså för hela mig.

Jag började med bröstet, gick vidare till framsida ben, tog baksida ben och sen till ryggen. Efter ryggen blev det bi- och triceps och tillslut axlarna med lyft åt sidan med hantlar och sedan baksidan i maskin! Sen återstod bara magen och jag tog med mig mina nyinskaffade kunskaper om bollträning och gjorde så gott jag kunde. Det kändes dock i magen att jag körde Core i måndags, men samtidigt så gav det otroligt bra resultat eftersom jag nu har lite annan teknik än jag hade innan. Det kommer nog ta några gånger innan det sitter, men övning ger som ni vet färdighet och jag är inte den som ger upp i första taget!

Kanelbullens dag
Idag är det kanelbullar överallt, så även i min mage just nu! Fortfarande varma fick vi dom till oss idag och nu har vi alla suttit och smaskat på var sin! Ibland e kanelbullar himelriket! Det är TUR att jag har plannerat för ett spinningpass i eftermiddag *fnissar*

Rosa bandet, nej rosa skor!

NU har det hänt, jag har köpt ett par "fusk" Foppa tofflor och visst är dom snygga (hehe)! Nej, någon vacker skapelse är det inte, det håller jag med om, men dom kommer att fylla sitt syfte under vintermånaderna då mina fötter slipper vara instängda i varma vinterskor under hela arbetsdagen och således slipper jag förpesta mig själv när jag kommer hem och tar av mig vinterskorna!


3 okt. 2007

Prommenad för att väcka benen

Klev ut genom dörrarna till jobbet och konstaterade att det var en fantastisk eftermiddag med sol och värme. Klev av vid Gamla Stan och prommenerade till Liljeholmen


Vid "kullen" på Wollmar Yxkullsgatan

Solen strålade och det kändes nästan som våren var i antågande. Benen värkte en bra bit, men med en full laddad Mp3 och ingen brådska så gick det bra ändå och efter en halvtimme kändes det som att träningsverken började ge med sig!

Tog bussen från Liljeholmen, men hoppade av ett par stationer tidigare och hämtade ut både kaffe och linser på vägen. Kaffet är till en Buzzador kampanj som jag skall vara med i och linserna är ett påhitt av lilla jag. Tänkte prova hur jag ser ut som brunögd nämligen *s*

På tal om Buzzador, för Er som inte vet vad det är så får man prova nya och roliga saker med dom. Dom söker alltid nya "testare" och vill du bli en av dom så gå in på Buzzador och anmäl Er. Glöm inte att ange Nilla33 under "Rekryterat av/användarnamn"






Från Pump till pyspunka

Igår hade jag pump i benen... idag är det pyspunka!

Kvällsträningen igår
När jag kom hem igår så va jag så trött så trött men lycklig. Jag va på mitt första Pump pass på säkert 2 år och det va så kul! Jag kände att jag blivit starkare i varenda muskel sen sist jag var där och fixade tekniken bättre än förr! Det va helt enkelt Pump i musklerna!

Idag däremot känns det som benen har utsats för pyspunka! Det är gele i knäna och skulle man inte veta bättre skulle man tro att jag smugsupit Champanj hela natten! Killarna på jobbet garvar läppen av sig när jag kommer "gående" i korridoren och jag bävar för att gå in på toaletten! Men jag är lycklig!

Vila
Idag blir det alltså en vilodag för mig. Jag kan helt enkelt inget annat! Men jag tror det är bra eftersom hostan återigen gör sig påmind och jag ska låta kroppen ta hand om den ett dygn!

PS
Igår skerv GymGlam Caroline om magträning (på boll) i sin blog! Jag kommenterade denna med en fråga angående tekinken vid magövningar på boll (och utan) och idag när jag går in i hennes blogg har hon skrivit ett helt litet inlägg pluss att hon svarat på min kommentar! Ett uttömmande och bra svar dessutom! Tack Caroline för det klockrena svaret! Lovar att ta med mig min nya kunskap ner på gymet i morgon!

2 okt. 2007

En liten stjärna på himelen!

I arla morgonstund gick jag upp!

Det börjar bli mörkt!
Tidig morgon, mörkt ute, orken tröt, men efter moget övervägande gick jag tillslut upp när klockan hade skrällt i en halvtimme med snozning. Kom då på att Terese pass inte börjar för änns kvart i sju och jag faktiskt hinner dit även om jag tar bussen klockan sex! Sagt och gjort, drog på mig träningskläderna och satte kurs mot Zenit och Terese och dettta mina vänner helt utan att bestämt träff med Puma! Således en liten stjärna till mig!

Passet va hårt, tufft och roligt, det tog dock ett tag att väcka kroppen till liv men när den väl kom igång så var det bara att köra på! Däremot känns det i benen att jag stog upp mer än vanligt en morgonträning nu när jag sitter på min kontorsstol!

Ljudböcker
Jag är nu mer en storkonsument av ljudböcker! Jag lyssnar på dom både på vägen till och på vägen från jobbet, i gymet bland hantlarna och även vissa dagar när jag sitter och jobbar men dock beror det senare på vad jag gör. Jag har precis avlutat "Flickan under gatan" av Roslund och Hellberg, en skrämmande men bra bok! I morse startade jag med "Mias Hemlighet" där uppläasaren är Katarina Ewerlöv. Jag har igentligen redan läst boken på gammalt traditionellt vis, men det va ett tag sen så jag tänkte att jag även skulle lyssna på den.

Jag gillar ljudböcker, man får liksom en ytterligare dimension. Dock har uppläsaren en otroligt viktig roll för hur man uppfattar boken. Den bästa svenske uppläsaren är enligt mig Thomas Bolme, han blir karaktärerna man lyssnar på och tillslut behöver han igentligen inte säga vem som säger något, man hör det på röstläget och uttalet vem det är. Karaktärerna får liv och anikten i hanns röst vilket är riktigt roligt! Thomas Bolme läser bland annat "Fienden inom oss" och "Tjuvarnas Marknad" av Jan Guillou om ni vill testa själva!

1 okt. 2007

En lång dags färd mot fyra!

Det va segare än jag trodde, men det gick!

ÄNTLIGEN igång igen!
Efter en lång dags färd mot klockan fyra så gick jag med något darriga ben mot Sats Zenit idag för att köra igång med träningen efter den ihärdiga hostan trots att den ännu inte är helt borta! Jag va faktiskt lite små nervös av någon underlig anledning, lite så där som första gången på ett nytt gym, trots att jag har varit där massor och kört med Conny fler än en gång. Men väl på cykeln så släppte det självklart och jag kände träningsglädjen smyga sig på!

Jag började alltså veckan med en spinning/core klass för Conny. En mjukstart kan man tycka, men eftersom det var allt för länge sen jag körde Core så brännde det mer än lovligt i magen i slutet av den klassen och att börja med 30 minuters spinning va inte heller det dumt. Som en liten försmak på vad som väntar senare i veckan! Å så har jag ju på det här sättet klarat av ett av det uppsatta målen för den här veckan! Det är inte dumt det heller!

Core:en vad som sagt tokigt jobbig speciellt sista låten! Fy sjutton säger jag bara, vid den sista paddlingen trodde jag att skulle dö! Men jag måste få klaga lite på musiken i spinningen. Den e verkligen inte kul eller så e det nått annat som inte stämmer. Men nej, jag får ingen "swung" och det känns inte WOW som det kan göra och jag kan inte riktigtnsätta fingret på VAD det är bara att det är nått som är fel. Så det är tur att det finns blåa sköna klasser att gå på istället *S*. Fast jag skall fortsätta köra spinning/core, tro inget annat, för det är bra för min "lilla" mage!

Middag
Nu ligger det tomatsoppa och simmar i min mage tillsammans med mitt egenhändigt bakade bröd som igentligen var anledningen till att det just blev soppa idag. Jag är nämligen tokigt förtjust i det här brödet (visst va det gott C?) men eftersom jag försöker undvika bröd under veckorna var jag "tvungen" att hitta på en anleding att få äta det även idag *fnissar*!