11 jan. 2011

Yinyoga, en underlig men fantastisk upplevelse!

Jessica brukar prata om att “hitta sin inre krigare” och Sara har pratat sig varm för diverse yogastudios i stan. Idag har jag lyssnat på de båda, jag har lyssnat på och tagit hand om min inre krigare och jag har besökt yogastudion OmYoga!

Men självklart var jag inte själv, jag hade Sara med mig och tillsammans (med resterade av klassen) var vi med om 75 minuter Yinyoga.

Att gå på en “riktig” yogastudio är i sig väldigt annorlunda. Hela inramningen andas lugn och ro, människor pratar lågt och går sakta och försiktigt! En lugnande atmosfär helt enkelt!

en yogis

På OmYogas hemsida finns följande att läsa: Yinyoga - En lugn, meditativt fysisk yogaklass där vi arbetar på att balansera kroppens bindväv och öka förutsättningen för att eliminera slagg, gifter och obalanser i muskulatur.

Jag vet inte vad jag skall säga om det, men vad jag däremot vet att det va några av det mest knasiga men samtidigt mest avslappnande och arbetsamma 75 minuter jag varit med om.

Vi fick sitta/ligga i ett antal positioner, som i sig inte var jobbiga, i fem minuter var. Till en början är det mest skönt, men efter någon minut händer det saker i kroppen och i sinnet. Det är svårt att förklara exakt VAD som händer, men ATT det händer visar sig med all tydlighet!  Det är som att kroppen, om man tillåter den, slappnar av och släpper spänningar och låsningar precis av sig själv. Det gäller bara att ge det tid!

Lägg där till att Jenny, som höll i klassen, var en oerhört klok tjej som sa massor med tänkvärda saker som man där och då hoppas att man kommer ihåg men nu efteråt bara kan minnas som klokheter. Jag sa till Sara efteråt att jag helst av allt hade velat spela in allt hon sa bara för att kunna lyssna på det om och om igen!

Kommer jag prova igen, självklart och gärna så snart som möjligt Jag vill även prova på andra yogaklasser som till exempel Hata! Å vem vet, det kanske blir en liten yogi av mig med en dag!

2 kommentarer:

Träningsglädje sa...

bra recension. yin är härligt! kul att se dig där!

jessica sa...

Åååh nästa gång vill jag vara med!

Kram
J