30 nov. 2008

Välkommen till sjukstugan!

Dagens outfit: duntofflor, mjukisbyxor (vita och rosa), långärmad undertröja, rosa munkjacka.
Dagens aceccoarer (hur fan stavas det?): stor kopp te, näsdukar och hostmedicin samt stor varm filt.
Dagens elände: Hosta!


Fy sjutton, nu e det faktiskt riktigt illa. Så fort jag bara tänker på att lägga huvudet på kudden, vilket jag gör typ hela tiden eftersom jag med största sannorlikhet har feber och känner mig allt annat än pigg, börjar jag hosta. Jag har ont i bröstet och huvudet, näsan rinner mer och mer samt att jag så smått börjar tappa smaksinnet.

Jag är helt enkelt dunder förkyld! Jag hatar att vara förkyld, jag blir väldigt manlig när jag är förkyld. Det e oändligt synd om mig och hela världen är emot mig. Fy bubblan för förkylningar helt enkelt!

28 nov. 2008

Nere för räkning

I natt har jag sovit 3 timmar, resten av tiden har gått åt till HOSTA! Jag hatar att hosta, jag fattar inte vad snor ska va bra för och jag gillar inte de små små stickningarna i halsen. Men precis där är jag just nu i hals och näsa! Å jag som har boostat mig själv hela veckan med c-vitamin, Esberitox och apelsiner, men detta helt i onödan alltså!

Nu hoppas jag att detta släpper med 2 dagars sömn, för att vara sjuk finns inte med i min tidsplannering överhuvudtaget!

25 nov. 2008

Ibland måste nyttan gå före nöjet!

Eller, ibland blir det inte som plannerat!

Tanken va att idag, tillsammans med Puman, gästträna på det flådiga gymet inne i stan. Nu blev det inte så eftersom Puman fick massor med jobb och har dessutom en kinkig fot hon måste ta hand om (mmm så e det och ja, jag leker mamma ;)) så istället för träning fick idag nyttan gå före nöjet!

Min kyl och frys ekade ganska tomt och jag ojjade mig lite för mig själv om att det vore nog bra att åka och handla. Men har man ingen bil blir det ganska knöligt att ta sig till tex Willys för egen maskin och hem ska vi inte prata om! Därför passade det aldeles utmärkt när kära vännen A frågade lite glatt om jag inte hade lust att följa med henne i den lilla "grodan" och handla. Jag tackade hurtfriskt ja och åkte raka vägen från jobbet hem till henne. Sen bar det iväg mot mat och potatis och nu ekar det verkligen inte alls lika mycket som det gjorde bara för en liten stund sen. Sen att det nu, i skrivande stund, står en kyckling/wok/pasta blandning på spisen och blir varm gör ju inte saken sämre!

Mat och potatis va det alltså, för som alla vet, ska man bli stark måste man ha mat!

24 nov. 2008

Äntligen lite träning!!!

Jobba, äta, skita, sova... å så träna! Idag har jag varit duktig!

Styrketräning rygg-triceps!
Jag va på gymet strax innan fem, jag tuggade i mig en smörgås inhandlad på ett av det mindre trevliga fiken vid Hötorgets tunnelbaneuppgång vid gymet undertiden jag bytte om och strax efter fem var jag redo för lite utmaningar! Det skulle tränas rygg (och triceps).

Jag började min uppvärmning i den sittande rodden med två löjligt lätta sett, sen ökade jag vikten från 30 till 45 (PB) men minskade gradvis antalet repetitioner. Isista varvet va tungt, men jag klarade 6 gånger och kände mig stark. Sen gick jag till den förhatliga latsdrags maskinen, men lagom till sjag kört 2 av 4 set kom en snäll (och troligtvis uttråkad) rehabkille och ville rätta till lite teknik. Det visade sig att jag vred på handlederna och gärna tog i lite felaktigt i slutet av övningen. Men med lite gratis och välbehövlig tillrättavisning fick jag till det ordentligt bra och jag kände på en gång hur det verkligen ska gå till! Avslutade med 3 sett hantelrodd och 3 sett ryggresningar.

Så till triceps! Puchdowns i CC och omvända puchdowns i CC, Liggande tricepsextentions tillsammans med "stång ner mot naveln". Å för att få ut det lilla sista stående tricepsextention i cabel (där jag återigen fick lite hjälp av den snälle rehab killen).

Spinning med Ciz
Å sen va det dax för Pia spinning och idag fick jag sällskap av Ciz! Eftersom jag har blivit portad från bokningsapparaten så blev det återigen väntelista till passet, men likväl som det alltid brukar vara väntelista, kom jag lika säkert med även idag!

Pia hade ändrat passet sen förra gången jag körde det så idag bestod hela klassen av intervaller och inte vilka intervaller som helst utan 4 minuters intervaller. Å AJ så dom tog! 4 minuter e lång tid, speciellt i en pulszon som är hög när hjärta, lungor och ben får jobba maximalt. Men det va som vanligt bara att ta fram dom bekanta hornen i pannan och trampa på.

Jag klarade alla intervaller även om jag fick en dipp nånstanns mot mitten. Jag skrek så jag fick ont i halsen mot slutet och benen sprutade av mjölksyra och annat elände när vi tillslut gick i mål (10 minuter senare än plannerat). Jag vet inte om jag upplevde spinning high, men jag upplevde den träningslycka som jag har saknat så det gjort ont i kroppen! Jag upplevde att få svettas, cykla och leva tillsammans med en vän och vi tog oss ända in i kaklet, tillsammans med alla de andra i spinningsalen!

Och när allt va slut och v lämnade salen, va det jag och Pia som gjorde High Five!

"Intern efterlysning"

Mina kära gamla vänner som läser denna blogg, jag behöver Er hjälp!

Jag söker kort på min syster yster när hon har på sig smycken! Helst av allt i guld! Detta pga att syster yster behöver dokumentation! Så är det någon av mina vänner som har lyckats fånga syrran i guld och glitter, snälla hojta till så vi får låna kortet!

Hur man blir avskärmad från yttervärlden!

Man tar ett snöoväder, lägger till arbete i gatan utanför och så kryddar man med en avgrävd sladd och ett nedfallande träd. Lägg där till att mobilen laddar ur och att det bara finns kallvatten i kranen (pluss allt annat som går på ström lägger av). Precis så blir man avskärmad från yttervärlden i ett dygn eller så!

Brrrrrrrrr, det e kallt!
Jag gillar snö, men jag gillar inte kaoset den första snön kan medföra! Jag tänker på rara A som jobbar ute på Arlanda och ber för henne att hon inte har/har haft ett mindre kaos på jobbet! Själv ber jag på mina bara knän att dom fixat till strömmen där hemma så jag inte behöver bo en natt till i ett kylskåp! Nu sitter jag på jobbet i min dunjacka och huttrar, funderar på om jag ska gå och ducha eftersom jag inte hade någon lust att ställa mig under iskallt vatten i morse! MEN det e vackert ute och det är ljust. Det är alltid nått att glädja sig åt!

20 nov. 2008

OK, nu måste sanningen fram, så här illa e det!

Ingen träning
Jag har inte skrivit och således inte heller tränat på över en vecka! Det är skandal, vedervärdigt och riktigt dåligt och jag kan komma med 100 bort förklaringar varför. Men det tänker jag inte göra! Vad jag däremot ska ta upp är orsaker som har kommit lite i vägen.
  • Jag har sjukt mycket att göra på jobbet iom den plannerade sammanslagningen av IT-avdelningar. Detta leder till tidiga morrnar och sena kvällar framför datorn (både hemma och på jobbet).
  • Jag har usla matvanor just nu eftersom jag i princip bara kommer hem, sätter mig i soffan och somnar där så fort det blir tex reklam på TV:n. Detta leder till mindre lust att träna vilket leder till dekadent leverne (för mig hänger det liksom ihop).
  • Jag prioriterar sömn över ett socialt umgänge på närmsta SATS anläggning, dock ganksa taskig sömn.
  • Jag befinner mig mer utanför kontoret än innanför dess väggar och kan således inte smita ner på lunchen och lyfta skrot (eftersom jag är på stan) vilket i mitt fall skulle räcka för att få igång mig igen.

Så vad göra åt detta?
Jobbet kommer inte att minska med tiden, snarare tvärt om. Jag kommer inte att äta bättre om jag inte börjar träna och jag kommer inte sova bättre om jag inte gör det innan nämnda! Jag måste alltså ha en plan, en plan över hur jag ska ta mig upp ur detta, hitta motivationen och sätta igång. Längta till gymet och känna mig halv om jag inte fått svettats minst en gång om dagen.

Så nu gäller det att sätta sig ner och fundera, skriva ner och börja göra det som jag e så dålig på, nämligen plannera. Jag återkommer med planerna så fort jag, likt Professor Baltazar, kommit på en lösning! Men innan jag börjar fundera, ska jag ställa mig och laga lite mat! Så det så!

Grattis till ett litet charmtroll!

Idag fyller lilla Max ett helt år! Grattis önskar tant Pernilla!


Pernilla längtar till

  • januari
  • en hel dag utan stress
  • en dag med blandad träning
  • Åre
  • Nike convention
  • goda matvanor
  • hård styrketräning
  • att midjemåttet minskar
  • att komma i "snyggjeansen"
  • att slippa gå och lägga mig själv om kvällarna
  • varma vindar
  • fräknar på kinderna
  • en ny lägenhet

Oj, jag kan visst göra listan ganska lång *s* men just nu längtar jag mest efter mitt första mellanmål!

19 nov. 2008

När livet känns kaotiskt!

Just nu är mitt liv, eller i alla fall mitt liv mellan de timmarna jag befinner mig på jobbet, ett enda stort kaos! Det har nu gått så långt att jag glömmer de vardagliga sakerna som i vanliga fall går på ren rutin och istället är fullt koncentrerad på datum och deadline som sker var och varannan dag.

Nu ska jag inte klaga, jag gillar att ha mycket att göra och presterar egentligen som allra bäst under press, men när tiden inte räcker till, när man helst av allt endera skulle vilja skita i att sova eller kanske ännu hellre skulle kunna få ca 10 timmar extra per dag, tar det ganska snart slut. Huvudet orkar liksom inte med!

Men det är just i detta kaos jag har lärt mig att jag MÅSTE ta mig tid att träna! Jag sover mycket bättre när jag tränar, jag presterar och orkar mycket mer när jag tränar regelbundet och framförallt jag blir en mycket trevligare person om jag tar mig tid för mig själv en timme per dag. Att få den gyllene timmen att bara få tänka på nuet, träningen och svetten i pannan gör mig lugn och samlad inför allt det andra.

Just nu har jag dock insett att min styrketräning på lunchen, som jag är bortskämd med, måste prioriteras ner eftersom mat (lunch) ligger lite högre i min behovsherarki. Men en timme är mer än ingen och just därför har jag bestämt mig för att jag idag bara MÅSTE hinna iväg och träna! Så det så!

18 nov. 2008

Lördags buset!

Nu är det hög tid att avslöja vad jag pysslade med i lördags! Jag, min syster, min kusin Lina och ett par andra tjejer var och hade en timmes "Lapdance" med vår egen instruktör. Å herre gud säger jag, vad jag skrattade! Man kan väll säga att det var en "en gång i livet" upplevelse och att jag är en erfarenhet rikare, men herre gud säger jag bara! Det va höftvickar, kräla en sväng på golvet, "playboy" sparkar och så av med kläder, kepsar och lite annat! Behöver jag säga att vi skrattade rätt mycket i vår lilla grupp!

15 nov. 2008

Vad i hela världen har jag gett mig in på...

Väskan är packad, jag här halvfiffad, och ganska pirrig inför det som väntar idag! Vad det blir får ni reda på i morgon, men det innehåller en stol, en kjol och en keps.. resten och förhoppningsvis bilder, får ni veta i morgon!

Nu bär det iväg mot oanade och outforskade marker *s*

13 nov. 2008

Vilodag!

Idag ska jag inte träna, idag ska jag vila och bli stark!

Utan min träningsväska
Jag gick hemifrån med endast en liten väska i morse och jag kände mig naken och som att jag glömt något! Att inte släpa på en stor väska med träningskläder, vilket jag i princip gör varje dag, gör att jag känner mig naken! Tänk vad det kan ändras!

Förr, innan jag blev biten av träningsmyggan, kunde jag inte förstå alla dessa människor som släpade på väskor, ryggsäckar, handväskor och påsar fram och tillbaka till jobbet! Idag är jag en av dom, en av dessa som alltid har för stor väska med mig på ett fullt tunnelbanetåg!

Men idag är det alltså vila som gäller! Kanske inte för att jag måste utan framförallt för att jag faktiskt inte riktigt hinner. Efter jobbet ska jag nämligen dra på stan och försöka hitta en outfitt till lördagens bus med kusin Lina! Jag lovar att komma tillbaka till detta på söndag, men en del av buset innehåller en stol, höga klackar och en väldigt massa garv!

En plan!
Efter att ha läst om Power Pumans och Coola Karins planer känner jag mig inspererad att utarbeta en egen och väl genomtänkt plan som jag ska starta 2009. Jag är trött på mig själv att jag skriver och lovar en väldig massa för att sen ramla tillbaka till gamla dåliga vanor igen. Främst gäller det maten, men till viss del även träningen. Jag måste utarbeta något som känns roligt, något som ger mig en ny kick framåt och som får mig att vilja "hålla i" tills jag når mina nya mål. Jag har idag ingen aning om vad min nya plan kommer att innehålla, så e det någon som har galna upptåg på gång eller andra tips att ge, så får ni hojta till!

12 nov. 2008

Spinning, idag igen *s*

När jobbet hopar sig över mina öron, när stressnivån är högre än brukligt då är det extra viktigt att ge sig tid till träning (å ja Ciz, det är JAG som säger så...).

Spinning med SuperPia
Samma pass som i måndags men jag bytte ut Coola Karin mot Power Puma på cykeln bredvid mig! Även VR Terese satt med på klassen (jag såg dig allt där bak)! Tyvärr va det dock inte lika många gamla "stammisar" med, eller jag kanske ska säga skrikisar, så tjo och "komigen" nivån va lite lägre. Men vad gör väll det, jag tjoade på som vanligt och Pia tackade mig tom efter passet för "stöttningen"och jag visste ju vad som väntade så det va bara att trampa igång!

Samma upplägg som i måndags, samma värk i benen och bröstet mot slutet men det som skilde sig från förra veckan var att jag INTE tog slut och kunde vara med alla intervallerna idag! Det va nästan så att jag kände mig starkare idag så det är kanske så att jag börjar få utveckling av min träning. Eller så va det bara tur *s* Däremot nådde jag max ca 5 sekunder innan målgång och svor högt av irritation där jag satt. Visst 5 sekunder kanske inte är hela världen, men det va riktigt irriterande att inte få till det och gå i mål perfekt!

Keso (igen)
Nej jag får varken betalt eller blir på annat sätt sponsrad, men jag kan inte låta bli att skriva lite om det igen. På vägen hem stannade jag till för att handla lite mat då mitt kylskåp gapar oroväckande tomt. Så jag passade på att köpa hem ett gäng Keso burkar som väntar på att bli uppätna! Det vattnas nästan i munnen vid blotta tanken och jag sänder återigen en tacksam tanke till Arla! Det enda negativa är att den laktosfria varianten är ett par spänn dyrare och bara finns i små burkar än så länge, men man kan inte få allt! Nu e det bara Kesellan kvar, sen e jag riktigt nöjd!

Nike Convention 2009

Nu är jag anmäld och klar till Nike Convention 2009! Jag är inte bara anmäld, jag har betalat för mig och bokat mina klasser! Det va ett antal svåra val jag fick göra, men Terese och Super Pias spinningpass kunde jag inte tacka nej till. Däremot fick jag tyvärr välja bort GymGlams "3*17 minuter" pass till förmån för vila och eftersom man bara fick anmäla sig till 5 pass om dagen! Så har jag tur kan jag sitta och tjuvkika på passet i alla fall!

Mitt schema för helgen ser ut som följer:

Lördag 10.30-11.30: Race Time
Lördag 11.40-12.40: Inner Warrior
Lördag 13.00-14.00: Afro Power Dance
Lördag 15.40-16.40: BOSU® Ballast Ball
Lördag 17.00-18.00: Hour of Power

Söndag 09.00-10.00: Free Power Dance
Söndag 10.20-11.20: Veni Vidi Vici
Söndag 12.00-13.00: Kettelbell
Söndag 14.40-15.40: Circus
Söndag 16.00-17.00: Mixed Challenge

Som ni ser är det en salig blandning av allt och e det någon som ska gå och har anmält sog till Mixed Challange passet så hojta till, man ska va i par nämligen och det är alltid kul att ha en "kändis" vid sin sida!

Ska du med?

11 nov. 2008

12/11 - Lugn hemmaträning!

När det ösregnar ute, när kvällen på jobbet blir sen, då e det bra att kunna ta till hemmaträning!

Blossoms FitnessYoga 2
Jag hade plannerat ett yoga pass idag. Jag ville testea hur mycket min handled pallade med när det gäller yoga och såg fram emot ett pass på Södra Station. Men på vägen hem kom jag på att jag faktiskt kunde åka hem och träna yoga, hem till min TV och DVD!

Man behöver faktiskt inte krångla till hemmaträning så mycket, i mitt fall räkte det med några tända ljus, ett liggunderlag -vilket ni ser nedan och att slänga ut katten en stund (han ville iof det helt själv trots regn) och sen köra igång!

DVDn är totalt 86 minuter, men då ingår både andningsövningar och avslappning samt genomgång av Solhälsningen. Tar man bort andningsövningarna får man ner det dryga 75 minuter. Det är övningar både stående, liggande, sittande och avslutande övningar som bland annat innehåller skulderställning och plogen.

Jag ska erkänna att vissa övningar klarade jag inte av idag. mycket berodde på att handleden ännu inte orkar med och jag får ont, men andra var jag helt enkelt för svag! Jag orkade inte hålla emot! Men övning ger ju färdighet och får jag bara köra ett tag ska jag nog fixa allt.

Nu ska jag inte säga att jag kommer att köra varje dag och inte heller varannan, men som komplement när tiden på gymet inte finns, är det helt klart ett mycket bra kompliment!

Arla laktosfri Keso!
Nu måste jag hylla Arlas nya laktosfira Keso! Jag kan äntligen, äntligen återigen njuta av Keso, sockerfri sylt eller bär! Det enda som skiljer den laktosfria Keson från den "vanliga" är att den e lite mer "vattning", annars är den precis lika god! Återigen TACK Arla för detta!


Mellanmål!

Det nya och blandade proteinet provsmakades idag, ett blandat protein som jag alltså tänker använda som mellanmål här på jobbet! Proteinet har en smak av blåbär/vanilj och är helt klart drickbart tillsammans med vatten, men skulle nog få en ytterligare skjuts blandat med mjölk!

Skål skål!




10 nov. 2008

10/11 - Spinning med Coola Karin och Super Pia

Snart kommer mina superlativ ta slut när det gäller Super Pia! Varje gång, när man tror att det inte kan bli bättre, så överbevisar hon mig!

Spinning
Samma pass som förra veckan alltså visste vi vad som väntade! Vi visste att vi skulle lyssna på Pia när hon sa att vi skulle tillåta oss ta det lungt i början eftersom vi visste hur benen och lungorna skulle reagera i slutet. Men ändå, när passet kickar igång, växer hornen ut ur pannan och jag ville ge allt redan från start. Visst fick jag betala för det i slutet, men det va det helt klart värt!

Dagen till ära hade jag Coola Karin bredvid mig idag. Det känns tryggt att veta att någon som känner mig och framförallt vet hur jag kan vråla när orken, styrkan och viljan vill mer än vad som finns i kroppen! Lägg sedan till att Pia skriker åt först mig (e du me Nilla) och jag svarar, sen Karin och sen hela Hötorget som svarar enhälligt någonstanns i början av passet! Mentalt satte jag standarden där, inte för alla andra, men för mig! Nu fanns det ingentign att spara på utan som värsta Ingemar Stenmark konstatera att det bara var att åka!

Det va som sagt va samma pass som förra veckan. 2 minuter i ansträngande zon, 30 sekunder i mycket ansträngande zon och 10 sekunder så nära max du orkade. Sen tillbaka i 30 sekunder och så började vi om med de 2 minuterna. Vi blandade svaga motlut med riktiga backar, men tillslut spelade det mindre roll, allt va tungt och allt gick uppför.

Jag orkade fram till sista raksträckan, där jag helt enkelt tog slut i benen. Men efter att ha dragit av en del på motståndet orkade jag de två sista backintervallerna, med viss svårighet ja visst, men jag fixade det. Inte för att jag vet hur, men det va nog en blandning av hårt pannben, Pias pushande och den fulla salen som tillslut skrek unisont! Det bar mig fram och hjärnan slutade att tänka tungt och istället tänkte jag framåt, uppåt, mera!

Nytt protein
När passet var över och jag konstaterat att jag fortfarande svettades så att det rann i ögonen på tunnelbanan, svängde jag förbi mitt "utlämningsställe" för att hämta en liten "godispåse" jag beställt. Nytt protein! Ett långsamt och ett blandat! Det långsamma skall jag äta innan natten och det blandade ska jag ha på jobbet som mellanmål nu när det är så fånigt mycket att göra och jag knappt ger mig utrymme för riktig lunch!




Återblick på helgen!

Nu har det återigen varit helg och aldeles förlite uppdatteringar på bloggen! Följande har hänt medans jag har varit borta!

Fredag
Sjukt mycket jobb på dagen följt av en födelsdags/qwiz kalas i huddinge! Kalastrevligt på alla plan och att mitt lag tillslut hamnade på 2 plats gör saken inte värre! Roligt, roligt som min kusin Lina hade sagt!

Lördag
Mässdag iÄlvsjö. Blev grymt besviken även i år på Allt för Hälsan mässan. För lite träning och för mycket piller (som många andra har skrivit). Men jag skrotade i alla fall runt nån timme innan jag tappade sugen och gick med beslutsamma steg därifrån!

Söndag
Fars dag! å jag firade självklart min gamle fader stort tillsammans med syster, svåger, svågers syster och deras far. Middag på Blå dörren vid slussen, ett typiskt "pappa mat" ställe som serverar hederlig gammal husmanskost. Efter middagen begav vi oss mot bion och såg den nya Bond filmen. Det va en riktigt bra action men någon Bondfilm va det inte enligt mig. Hade det inte varit för M (Judie Dench) så hade den kunnat gå som vilken "pang-pang" film som helst!

Tänk vad en helg kan gå fort när man har roligt!

6 nov. 2008

5/11 Spinning och lite rygg i Liljeholmen

Jag va ganska irrierad när jag åkte från jobbet, så att gå och träna kändes som det enda alternativet att få ur lite frustration. Jag ville lyfta tungt och trampa snabbt!

Styrketräning
När jag kom till gmet idag hade jag ca 25 minuter innan spinningen, den utnyttjade jag till att träna ryggen! Jag körde 4 set i varje övning, alltså ett mer än jag brukar och inte nog med det, den sista övningen la jag på tungt, så tungt att jag orkade 5 repetitioner och då va den sista så tung att jag morrade högt!

Övningarna var följande: sittande rodd (smalt grepp), latsdrag (brett grepp), latsdrag (smalt grepp) och hantelrodd. Sen hann jag med ett varv för magen på en pilatesboll innan det va dax att entra spinningsalen!

Spinning
Jag va som sagt i Liljeholmen idag och då menar jag inte det "gamla" SATS anläggningen utan jag va på det som ligger vid tunnelbanan och som förr var World Class och tyvärr e det även World Class spinning cyklar där. Jag gillar inte dom här cyklarna! För det första känns det som man sitter på en gamal gym cykel, för det andra kan man inte ställa in dom som jag vill eftersom det styrs med "hål" och sist men inte minst så går styret bara att ställa in upp och ner och inte framåt och bakåt. Nä, jag e inte byggd i den där mallen vilket gör att jag sitter ganska illa när jag cyklar på dom.

Nu kunde jag ju valt att gå någonannan stans, vilket jag inte gjorde. Jag gick dit av fri vilja och jag trampade på så gott jag kunde! Och ibland måste man kompromissa mellan tid och plats och för att hinna med allt jag ville, fick det bli så här.

Nu över till själva passet. Det skulle varit ett gult 45 minuters pass men det va det inte. Istället va det ett gul/blått blandat 45 minuters pass, eller som vår instruktör sa ett inproviserat spinningpass. Detta för att han hade fått hoppa in lite hipp som happ och vicka idag! Passet i sig kändes som ett gult, det va inte så överdrivet komplicerat utan gick mest i gamal vana. Inte så kul kanske, men det fyllde sitt syfte!

I stället för lunchträning!


Så här dax på dagen brukar och till jag träna, i stället sitter jag här med dagens och framförallt eftermiddagens arbete framför mig! Det är alltså dax att börja jobba!

Öhhh.. va? God morgon!

Det blev ingen tränign alls igår, det närmaste jag kom SATS va nya SATS Magazine som låg på hallgolvet när jag väl kom hem!

Jobbe (skall sägas med en klang av gotländska)!
Igår, innan jag faktiskt fick komma hem, skrev jag ett mail till en av våra "kunder" som vill ha en grej av mig, och frågade om han kunde ge mig ungefär 10 timmar extra på dygnet i utbyte mot hanns efterfrågade prisindikation. Idag svarar han med ett skratt och lovar att hans ka se vad han kan göra! Jag hoppas att han lyckas för jag skulle verkligen behöva dom där extra timmarna just nu!

Igår blev jag alltså fast på jobbet igår. Först på ett möte som drog ut på tiden, sen framför ett Excell ark större än bibelns alla tecken! Där satt jag och försökte klura ut var och framförallt förstå varför det stod stora siffror på "fel" ställe och klockan gick! När magen började kurra olidligt mycket, jag inte änns va halvfärdig (ni vet vad jag ska göra idag va...) var tiden ute både för träning och annat kreativt arbete, så jag åkkte hem, slevade i mig lite yogurt (laktosfri så klart) och la mig på soffan och skulle "vila" lite.

Nästa gång jag slår upp ögonen undrar jag varför det e så ljust ute men konstaterar, när jag tittar på TVn (som fortfarande står på), att klockan e kvart över sju på morgonen! Jag har alltså sovit i soffan, med jeans, tröja, halsduk och munkjacka hela långa natten och inte vaknat en enda gång! I rummet lyser lampan, TVn står på och ja det e helt enkelt full rurlle hemma hos mig! Jag har sovit mer än 10 timmar i ett och samma läge, i en ganska liten soffa utan täcke och inte ens vaknat! Jag tror visst att jag va ganska trött!

Nu är det en ny dag med gamla siffror men med ny träning! Jag grämer mig över att jag missade Pia passet när jag läser Pumas redogörelse från gårdagen, men ibland kommer livet (och sömnen) ivägen! Det är bara att ta nya tag idag!

5 nov. 2008

Gahhhh F*N!

Klockan är kvart över fyra, jag sitter kvar på jobbet och det är onsdag Jag kommer altlså inte hinna till Pias cykelpass idag och jag som har laddat (och kaxigt sagt till Karin att visst hinner jag....) hela eftermidagen! Dumma, dumma jobb att komma ivägen!

Gahhhh, va f*n ska jag göra nu då? Å vad ska jag träna? Förvirringen är total!

4 nov. 2008

Ostkaka på det nyttiga viset!

Jag gillar ostkaka, Frödinges ostkaka är kanon, men tyvärr kan jag inte äta den längre eftersom den både inehåller nötter och grädde vilket min mage inte riktigt gillar! Men nöden har ingen lag och en god kvinna reder sig själv! Det är faktiskt så enkelt att man faktiskt kan vispa ihop en själv!

Den här ostkakan är både nyttig och laktosfri! Receptet är hämtat på Linda Fodors blogg och är alltså både nyttig och proteinrik! Det enda som finns i den är äggvitor, keso (laktosfri), sötningsmedel och proteinpullver med vaniljsmak! Alltså varken nötter eller vispgrädde som det egentligen ska vara i en "äkta" ostkaka! Det tar ca 40 minuter i ugnen och sen är den klar!
Här serveras den med tinade osötade bär! Mums filli babbsan!


4/11 - Morgonträning

Gahhhh.... Det här inlägget har jag faktiskt försökt skriva hela dagen, men tillslut så får jag till det (hoppas jag)!

Spinning med Ciz
Tisdag morgon, det är mörkt men inte kallt, klockan är 06:25 och utanför fönstret står en bil med en glad och pigg Ciz och väntar på mig! Det är dax för morgonträning!

30 minuter cykel kan tyckas vara lite, men det är bättre än inget och idag va det lycka för mina ben som mest kändes som gamla stubbar. I detta läge är 30 minuter av ganska lagom cykel precis vad benen behöver för att både återfå både styrka och klipp! Att sedan få starta dagen med en glad Ciz och få prata lite skit gör ju inte saken sämre! En underbar börja på dagen helt enkelt!

Livet
I övrigt har det inte blivit och kommer heller inte bli så mycket mer träning idag. Jag har suttit på möte, kommit hem, iof väldigt tidigt, men till en hög med jobb som måste göras inför i morgon. Så min kväll blir en blandning av matlagning och jobb. Men innan jag börjar med någonting av detta tänker jag dricka mitt kaffe och äta årets första Lussebulle som jag köpte på torget i Liljeholmen!

3 nov. 2008

forts 3/11 - Spinning med super Pia

Upplägget lät enkelt, nästan för enkelt! Det va det inte! Det blev både hårdare och tuffare än jag kunnat föreställa mig! Super Pia
Idag var ordningen återställd och Pia satt som ensam majestät framme vid ledarcykeln! På en gång blev stämningen i salen en annan än förra veckan och på en gång fick jag glädjen i både själ och ben att sprudla! Den trötta Nilla byttes ut så fort jag kom in i spinningsalen till en glad och taggad Nilla!

Upplägget idag var enkelt! Efter uppvärmning följde 2 minuter i den ansträngande, svettiga men ganska behagliga träningszonen följt av 30 seknder men ökande kadens/motstånd där målet var att komma upp till 90% av max. Väl där 10 sekunder i max (90-100% av max) men utan mjölksyra för att sen få 30 sekunder att komma tillbaka till ursprungläget (70-80% av max) och gå på de två minutrarna igen. (förstår någon någonting av detta?) Detta körde vi hela passet igenom, ibland på raksträcka (högre kadens lägre motstånd) ibland i backar (lägre kadens, högre motstånd) men alltid med fokus att både återhämta oss och bygga upp för att kunna ge just max under de 10 sekunderna varje gång!

I början kändes upplägget ganska enkelt, men allt eftersom passet gick blev det allt tyngre och tyngre och tillslut, när det bara var en spurt kvar (som självklart både var lite längre och lite tyngre) så hade både ben och hjärta fått jobba riktigt riktigt hårt! Tyvärr missade jag max i den sista intervallen, jag tror jag fegade lite i de tunga växlarna, men eftersom Pia tänker köra detta upplägg i minst 3 veckor har jag en ny chans att både spränga och flytta gränserna redan på onsdag igen!


Middag och vila

Nu har jag fått mat i magen och i ugnen står en ostkaka bakad på laktosfri keso och protein proteinpullver som jag ska unna mig själv som efterätt/kvälls snax innan det är dax för min date med herr Blund!

Vakna!

Jag undrar om denna kopp kaffe kan göra så att jag vaknar upp ur den koma som jag just nu befinner mig i! Jag måste nog gå förbi apoteket ikväll och inhandla lite vitaminer, för det här e ju löjligt för sjutton!


3/11 Styrketräning

Ny vecka, nya utmaningar!
Då har vi åter måndag (fy sjutton vad tiden går fort) och alltså en helt ny träningsvecka som ligger och väntar på att få fyllas med diverse aktiviteter! Jag började träningsveckan med styrketräning!

Bröst/triceps
Jag hade faktiskt mentalt ställt in mig på att köra rygg idag, men när jag väl var nere på gymet satte autopiloten igång och innan jag hann ändra vägval och vikter låg jag på bänken under skivstången! Å väl där va det ju bara att fortsätta! Jag körde alltså för bröst: Bänkpress, sned bänkpress i smith, hantelpress i supersett med hantelflyes för bröstet!

För triceps blev det: Pushdowns i supersett med omvända pushdowns i CC, pushdowns med rep i supersett med Stående tricepsextention i cable. Jag avslutade passet med 4 set för baksida axel, två i maskin och två med hantlar. Sen va det dax dusch och mat!

Från fredag till måndag!

Oj vad det går fort n'är man har roligt!
Först blev det fredag och jag behövde inte åka till jobbet! Nu ska här tilläggas att jag satt och jobbade sent torsdag kvälloch hade telefonen på hela fredagen, så helt ledig var jag alltså inte, men jag bheövde som sagt inte åka bort till Danderyd på morgonen! Istället var jag och Ciz i nya Forum Nacka och gick omkring bland nyöppnade affärer och filurade på precis som man ska! Vi käkade lunch på ett av många cafén inne i centrum och pratade en förvärlig massa strunt!

Det ända som inte fanns i Forum var en Vila butik, men det löste vi lite kvickt med att åka till Sickla en sväng innan bilfärden tog oss tillbaka hem!

Lördag
På lördagen började jag dagen tidigt! Uppe med tuppen åkte jag in till stan och köpte en föedelsedagspresent till Linda, sprang förbi gymet och körde 45 minuter spinning och va hemma i Hägersten strax innan tolv! Det kallas effektivitet!

Sen blev det hårfix (en burk färg va mer än nödvändig för att dölja det allt mer gråa håret i utväxten) och piff för att sedan svänga förbi Skogskyrkogården och tända ett ljus för farfar, mormor och morfar, för att sedan svänga till Solna och fira Lindas födelsedag!

Söndag
Hipp som happ blev det söndag! Solen värmde och jag gick bort till Anna och hälsade på hennes nya små tjejer som kom hem till henne igår. Anna bjussade på kaffe och Tutti Frutti Passion och vi rev av våra respektive lördagar i rask takt! Sen vände jag näsan hemåt för att starta söndagens "arbete" i form av matlagning till veckans alla matlådor, plock och lite städ! Sen somnade jag snällt framför en gammal Bond film och sov sött ända tills i morse!

Bilder från helgen kommer så fort jag hittat en sladd till min telefon *S*