6 nov. 2008

5/11 Spinning och lite rygg i Liljeholmen

Jag va ganska irrierad när jag åkte från jobbet, så att gå och träna kändes som det enda alternativet att få ur lite frustration. Jag ville lyfta tungt och trampa snabbt!

Styrketräning
När jag kom till gmet idag hade jag ca 25 minuter innan spinningen, den utnyttjade jag till att träna ryggen! Jag körde 4 set i varje övning, alltså ett mer än jag brukar och inte nog med det, den sista övningen la jag på tungt, så tungt att jag orkade 5 repetitioner och då va den sista så tung att jag morrade högt!

Övningarna var följande: sittande rodd (smalt grepp), latsdrag (brett grepp), latsdrag (smalt grepp) och hantelrodd. Sen hann jag med ett varv för magen på en pilatesboll innan det va dax att entra spinningsalen!

Spinning
Jag va som sagt i Liljeholmen idag och då menar jag inte det "gamla" SATS anläggningen utan jag va på det som ligger vid tunnelbanan och som förr var World Class och tyvärr e det även World Class spinning cyklar där. Jag gillar inte dom här cyklarna! För det första känns det som man sitter på en gamal gym cykel, för det andra kan man inte ställa in dom som jag vill eftersom det styrs med "hål" och sist men inte minst så går styret bara att ställa in upp och ner och inte framåt och bakåt. Nä, jag e inte byggd i den där mallen vilket gör att jag sitter ganska illa när jag cyklar på dom.

Nu kunde jag ju valt att gå någonannan stans, vilket jag inte gjorde. Jag gick dit av fri vilja och jag trampade på så gott jag kunde! Och ibland måste man kompromissa mellan tid och plats och för att hinna med allt jag ville, fick det bli så här.

Nu över till själva passet. Det skulle varit ett gult 45 minuters pass men det va det inte. Istället va det ett gul/blått blandat 45 minuters pass, eller som vår instruktör sa ett inproviserat spinningpass. Detta för att han hade fått hoppa in lite hipp som happ och vicka idag! Passet i sig kändes som ett gult, det va inte så överdrivet komplicerat utan gick mest i gamal vana. Inte så kul kanske, men det fyllde sitt syfte!

Inga kommentarer: