8 apr. 2011

Parkour som lunchträning!

Alla ni som sett James Bond filmen Casino Royal vet hur coolt Parkour kan se ut. Att hoppa mellan hustak, göra “kullerbyttor” för att dämpa fallen, ja helt enkelt ta sig från punkt A till B på ett okonventionellt sätt.

parkour

Idag har jag provat på Parokour i en träningssal på SATS och det va fantastiskt roligt. I minnet efteråt kommer jag inte bara komma ihåg kullerbyttorna, hoppen och hur hjärnan spelade mig ett spratt, utan även blåmärken på knä och höfter, den snygga “gymnastiksals-friktions- armbågen” och träningsvärken i “hopp-musklerna” som inte så ofta används!

Vi fick prova en hel del idag. Basic ja visst, men någon stans måste man börja! Att göra “kullerbyttor” som man snurrar på axeln, hoppa på ett mängd olika sätt mellan step-brädor (det bakåtvända känguruhoppet va inte helt lätt kan jag meddela), över och under häckar och så vidare! Detta resulterade i ett par blessyrer (blåmärken) men även en stor portion glädje. Och att öva upp sin spänst e ju liksom inte helt fel!

Det som va ännu trevligare var att jag lurade med mig Lotta på passet (hon va dock inte så svårövertalad) så att vi efteråt kunde jämföra blåmärken och bestämma oss för att resa till Prag tillsammans! Latjo, eller hur!

Om du har möjlighet att testa Parkour så gör det! Det är kul, klassen går fort och du får utmana dina “hjärnspöken” en liten smula! Sats har sina eventklasser mellan 4 april och 15 maj och vi som skall på BBC får ju prova på det där!

Inga kommentarer: