20 feb. 2011

Våfflorna som frös inne!

Igår när jag åt brunch  på Yogayama fanns det våfflor att grädda. Tyvärr va det våfflor som inte riktigt var i min smak utan en nyttigare, men tråkigare variant av dessa frasiga godsaker.

Jag äter inte våfflor allt för ofta (läs så gott som aldrig) men när jag gör det äter jag dom “på riktigt” dvs vita, frasiga med grädde och sylt.

Så när jag kom hem igår kontrollerade jag om det fanns ingredienser i kylen till ett par riktiga våfflor och bestämde mig för att detta skulle bli min belöning om jag tog mig ut på morgonpromenad idag. Ja, jag behöver lura mig själv för att ta mig ut på morgonpromenader, men alla sätt e bra som ni vet!

Så vaknade jag upp i morse och kontrollerade termometern. –20 grader när jag vaknade och någon timme senare hade den hittat upp till –18. Med mina luftrör och näsa är detta på tok för kallt för att anstränga sig ute (om jag inte vill riskera att hamna i sjuksängen igen). Så det blev varken morgonpromenad eller våfflor för mig, de förs bokstavligt talat inne!

Istället har jag suttit i soffan med en het kopp kaffe och tittat på herrarnas VM-slalom och kom på en strålande idé. Det kommer att bli sjukt spännande i andra åket och det vill jag verkligen inte missa! Men varför se det stillasittande i en soffa när man kan följa svenskarna framför TV:n på gym:et? Så det kanske blir lite våfflor trots allt, fast inte till frukost utan till efterätt ikväll!

Inga kommentarer: