20 feb. 2011

1 timme senare!

En timme kan vara olidligt lång eller gå snabbt som attan! Idag gick det i ganska maklig takt, men det kunde varit värre!

Halvmaraton träning
Enligt mitt schema för att klara av Stockholm Halvmaraton skulle jag igår göra ett “långpass” på 60 minuter. Men som ni vet var jag upptagen med yoga igår, så jag fick ta tag i det idag istället!

60min Uppgiften avklarad!

Som jag skrev innan hade jag ställt in mig på en morgonprommenad med efterföljande våfflor till frukost. Men den frös inne och jag fick hitta på något annat! Vad passar då bättre att kombinera nytta med nöje och således titta på 2:a åket i herrarnas VM-slalom samtidigt som jag trampade på löpbandet.

Målet idag var alltså tiden, jag skulle hålla på i 60 minuter, varken mer eller mindre. Jag började med att gå 10 minuter och joggade/lufsade sedan i 5. Så höll jag på hela timmen, 10 minuters snabb gång/ 5 minuter lufs och idag orkade jag lufsa hela vägen, alla fem minuter. Jag har ju ingen rekordfart i benen precis, men jag lufsar och det måste jag vara nöjd med!

52,42 

När klockan på löpbandet stod på 54 minuter kände jag att jag hade ork kvar, så jag ökade återigen hastigheten och även lutningen (under hela tiden innan hade den varit på 1) och lufsade iväg de sista 6 minuterna “in i mål”.

Med trötta ben och väldigt stolt över mig själv klev jag sedan av och lagom till att Byggmark åkte sitt andra åk befann jag mig framför TV:n i omklädningsrummet och stretchade benen!

Nu hoppas jag att det snart blir vår så jag slipper löpbandet snart. VM är ju slut och jag vet inte om jag har pannben nog att klara av 60 minuter till om det inte går någon spännande sport på TV.

2 kommentarer:

Träningsglädje sa...

det börjar ett nytt vm på torsdag - no excuses! :)

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Sara: jo jag insåg det och har redan nästa söndag inplannerad *s* Klockan 12 börjar 30km för herrar nästa söndag!