19 feb. 2011

3 timmar yoga på Yogayama

3 timmar yoga gör att kroppen blir skönt trött, trots att jag inte körde någon fysiskt utmanande form av yoga.

Hata yoga
Jag startade dagen med Hata yoga, vilket jag aldrig har provat förut. Det visade sig vara en ganska behaglig form av yoga där vi höll positionerna länge och väl. Jag insåg även att bara jag lät huvudet sluta tänka på hur jobbigt det skulle kunna vara och istället bara lät mig vara i nuet, gick tiden fort och känslan av det jobbiga försvann.

För vet ni va, även den förbannade hunden kändes helt OK i slutet (efter lite korrigeringar av instruktören) och jag kunde en liten sekund känna den avslappnande känslan jag har hört skall komma när man står i nedåtgående hund. Men hoppas inte för mycket nu, hundar är fortfarande inte OK om ni frågar mig,

Yin yoga
Dagens andra pass var ett Yin pass, som idag va lite annorlunda än de andra gånger jag har varit på Yin. Jag tror detta berodde på att instruktörerna även blandade in Yang i klassen och vi fick även här bland annat stå i, just de, hunden.

Men sen, när den korta Yang-delen var över började vi öppna upp och sträcka ut. Att försöka öppna i mina höfter är verkligen ingen lek! Det gör nästan ont till en början, men kämpar man bara emot och låter låsningen sakta sakta låsa upp sig, känner man i kroppen att det är precis det här den behöver.

Jag träffade Mela på Yogayama, så efter Yin-klassen bestämde vi oss för att äta brunch i deras café. Det visade sig vara en väldigt god men dyr brunch, men som vi konstaterade: Är vi ändå här så varför inte!

Nu har jag bänkat mig i soffan tillsammans med en kelsjuk katt. Min kropp är skönt trött utan att vara utarbetad. Men det känns att man gjort saker man inte är van vid och det känns redan nu att jag troligtvis har hittat några muskler som jag vanligtvis inte använder.

1 kommentar:

Stefan sa...

Hallå! I höstas påbörjade jag en topplista med Sveriges alla hälsobloggar. Nu närmar vi oss 600 st men där är fortfarande en hel del som saknas. Eftersom du skriver om hälsa så vore det kul om du ville vara med :) http://www.halsoartiklar.se/bloggar/