1 sep. 2009

Sats Flow - att våga prova något nytt!

Varför ska alla så kallade Vita klasser på SATS envisas med denna fördömda hund? Å om man nu ska ha hundar med i spelet, varför ska dom vara så många? Jag kan inte göra hunden just nu, så när dom sätter igång med denna fördömda jycke får jag sitta som ett fån (eller som idag ligga i barnet) och vila! Det e inge roligt (så det så)!





SatsFlow
Idag har jag alltså testat SatsFlow för första gången och (enligt passbeskrivningen på http://www.sats.se/) skulle det vara : En klass inspirerad av tai chi, kampsport, dans och pilates. SatsFlow är en holistisk klass där öst möter väst. Du förbättrar din styrka och rörlighet samtidigt får du även den mentala biten i denna klass.

När jag läste beskrivningen blev jag glatt överaskad att Yoga inte fanns med och tänkte att jo, kanske kan jag faktiskt, trots krånglande handled och hand, fixa ett sånt här pass. För utan Yoga, ingen hund, tänkte jag! Men oj så fel jag hade! För även om det inte va så mycket dans men så nog fanns det Yoga!

Men förutom detta så fungerad det faktiskt riktigt bra! Hunden gick som sagt bort men även en planka-variant på händerna, med snedvridningar. Men plankor kan man göra på armbågarna och vridningarna kan man vara utan, så det kunda jag lösa ändå!

Det som förvånade mig var att jag faktiskt blev svettig då verkligen tog i under "slagserierna" eller vad man ska kalla dom för! Instruktören sa att vi skulle släppa loss aggretioner och jag var inte sen att låta irritationen jag hade med mig från jobbet komma fram och ut!

Som vanligt var dock avslappningen i slutet absolut bäst! Jag blev lite rädd för att denna underbara stund skulle utebli när stretchen kom innan, men den kom och jag somnade nästan in! Sen att jag faktiskt hade förtjänat den (i alla fall enligt mig själv) gjorde ju saken inte sämre! Njutning, underbart!

Så, vad tyckte jag då? Bra, lite annorlunda men bra och jag kommer defenitift försöka gå på fler Flow klasser framöver!

3 kommentarer:

Lotta sa...

Låter spännande. Får testa!

Jenna sa...

testade oxå flow för första gången idag, och blev positivt överraskad :) Även för mig kommer det att bli fler flowklasser!

Lise K sa...

Jag instruerar bland annat Flow klasser och har bara fått höra massa positivt. Det är verkligen en klass som har allt, och där alla känslor är tillåtna.
Bra träning för alla och 50% går ut på den mentala biten.
Roligt att läsa att ni gillar konceptet.

Fortsätt Flowa ;-)

Trevlig helg!
/Lise :)