30 maj 2007

Morgonträning på Hötorget!

Stå upp, sitt ner och TA I!!!!

Ja så kan man sammanfatta passet som går på onsdag mornar på just Hötorget! Det är ett galet pass med backar och motstånd och du skall inte tro att man kan smita undan, för då kommer Apollo ner från sin cykel där framme och drar på motståndet på sin egen! Det är KUL! det är jobbigt men framförallt det ger mersmak! Och händer det sedan att han vid sista spurten, den sista låten, kommer av cykeln för att med sin vattenflaska spruta ner oss som sitter i närheten för att vi skall våga ta i det lilla lilla sista, då är morgonen gjord! Efter det KAN inte dagen bli annat än bra!

Möte med Puma!
I morse hade jag återigen bestämt möte med Puman! Det är tur det, för som vanligt va det väldigt skönt i sägen när klockan ringde och man helst av allt hade velat ligga kvar mellan sköna lakan! Till och med katten tittade konstigt på mig när jag klev upp! Men som så många gånger förr så e det bara det första steget som känns tungt, och med tanke på att jag är ledig torsdag och fredag, va det faktiskt inte så genom vidrigt som det kan vara!

Inställd styrketräning
Idag blir det dock ingen styrketräning för mig. Vi har "Teambilding" på jobbet från klockan 12 och innan dess bör man med all säkerhet både ha fått i sig mat och gjort lite nytta! Men som jag sa innan så är jag faktiskt ledig i två dagar nu, så jag får helt enkelt ta igen det senare i veckan!

1 ynka dag kvar!
Nu till något annat. I lördags då jag och Anna träffades för en öl i i den uteblivna kvälls solen, sa hon med ett konstaterande att det här är den sista lördagen du är 34! Å ja, i morgon är det inte längre närmare 30 än 40, i morgon vänder det, i morgon blir jag 35 eller som jag nu mer säger, i morgon firar jag återigen namnsdag (för Er som inte vet så är det faktiskt Pernilla i morgon)!

Det kan tyckas att 35 är gammalt, men jag känner mig inte så gammal förutom då jag tänker på att min lillasyster faktiskt blir 32 i år! Annars så nej, 35, inte jag och inte nu! Jag har i och för sig ingenting emot att bli äldre, alternativet e ju rätt trist liksom, men visst känns det lite konstigt!

Nå väl, i morgon skall jag i alla fall fira mig själv med både tårta och rödvin samt de närmst sörjande! På lördag, när Ankan besöker storstaden, skall jag fira med mina kära musketörvänner hade jag tänkt!

25 maj 2007

Nu så!

Då huvudet får stryk, får bloggen lida

Besök och kunskap
Den här veckan har varit lite hackad och malen i olika propotioner så tyvärr så har bloggen fått lida lite! Men efter att fått en på skarpen tillsägning av Puma i morse, så tar jag mig nu i kragen *skrattar* Men så här e det, i onsdags va jag ute på Djurgården och Cirkus hela dagen för att roa mig på ett evenemang annordnat av Dell. Man blir trött av att sitta och lyssna en hel dag men eftersom jag träffade min kamrat Hannas A, så bestämde vi oss illa kvickt att en öl efteråt skulle förgylla tillvaron!

Igår var jag och försökte lära mig allt om licenser! Att ett företag som Microsoft kan och framförallt har orken att krångla till det så fantastiskt mycket?!! Jag vet inte om jag blev varesig klokare eller mer bildad, troligtvis bara mer förvirrad!

Träning
Men jag har faktiskt tränat också! I onsdags morse, efter att ha fått en "utmaning" från Terese att hon skulle hålla koll på mig, släpade jag mig faktiskt upp på morgonträning utan varken Puma eller C vid min sida. Nu hann jag bara köra 30 min spinning, eftersom jag skulle vara ute på Djurgården 08,00, men det va bättre än inget. Tack Terese att du håller kollen på mig!

I morse var det dax för mig och Puma att köra ytterligare ett morgonpass med spinning. Den här gången 45 gula minuter! Men eftersom klassen inte börjar för änns 06:45 hann jag faktiskt med lite styrketränign för mina biceps också!

Dagens medalj
Den här dagens medalj, eloge och imponerande uppsyn ger jag till Puma! Hon tog sig till morgonträninen trots att hon skulle jobba hemma idag, trots att hon verkligen inte behövde gå upp utan faktiskt kunnat sova ett par timmar till innan jobbet kallade! När jag imponerat säger fy sjutton va strångt, tittar hon på mig och förklarar utan omsvep att; men vadå, jag hade ju lovat! Det kallar jag strongt gjort och det är värt en rungande fredagsapplåd!

21 maj 2007

Tri-Ben

Snart kan jag sjunga sången "Huvud, axlar, knä och tå"

Triceps
Tre små men väldigt svaga och inte så uthålliga muskler har nu tränats på jobbets gym! Snuskigt jobbigt blev det tillslut efter att ha plågat dom med 4 stycken olika övningar samt skakmaskinen! Det blev French press med z-stång, Omvända Pushdowns, drag över huvudet med rep i CC samt Kickbacks i CC.

Nu säger vän av ordning, hallå sa du inte aldeles nyss att du skulle köra ben? Jo det sa jag, men jag bestämde mig på den korta prommenaden (tar det 2 minuter kanske) från Administrations huset till gymet att jag delar helt enkelt upp armar och ben i två, för att slippa lida allt för länge av ren tristess

Framsida ben
Ben press och Benböj, allt djupt och strikt. Kanske inte fullt pådrag av vikter, men samtidigt väldigt långsamt och ordentligt! Tro mig, jag kommer inte kunna gå normalt i morgon!

Morgonstund har guld i mun!

I morse hade jag en träningskompis, i morse kom jag upp!

Spinning på Hötorget
Som alltid dessa måndagsmorrnar va det fullt i spinningsalen, men idag va även jag där eftersom jag hade bestämt med Träningsbloggs Puma att vi skulle spinna i morse. Som jag har sagt tidigare så har jag väldigt svårt, om inte omöjligt, att komma upp ur sängen om jag inte har bestämt med någon annan än just mig själv att jag skall träna! Men i morse när klockan ringde va det inga som helst problem (ehh nå ja, men det va i alla fall inte omöjligt) att kliva upp! För man vill ju inte va den som bangar!

Morgontränignen är igentligen inte jävligare än att träna på kvällen, igentligen är det faktiskt lättare då man inte har dagens funderingar i bagaget när man sätter sig på cykeln. Den enda skillnaden är att man behöver några minuter till att "väcka" kroppen och få den i tränings läge! Caroline, tjejen som kör passet, vet detta och låter oss nyvakna människor få det där extra minutrarna innan hon ber oss trycka till på pedalerna!

Frukost
Ni som känner mig VET att jag aldrig har varit någon frukostmänniska. Jag kan för mitt liv inte förstå hur man kan stoppa mat i munnen precis när man vaknat! Den enda gången jag är noga med frukost är faktiskt när jag tränar högintensivt på morgonen. Nu säger ni säkert att vadå, det som skall va så bra för både viktminskning och förbränning att träna innan frukost, men då snackar vi lågintensiv träning som till exempel prommenad. Skall man köra högintensivt måste man ha något att "träna på" så att inte kroppen går in i så kallat katabolt tillstånd! Så vis av erfarneheter sitter jag där klockan 5 och försöker få ner en halv portion gröt och en STOR kopp kaffe!

Men sen, när man är klar med morgonträningen, är det ingen som hindrar att man kan ta en frukost till eller kanske den andra halvan av frukosten! Å då mina vännner, då är man värd både latte och en smörgås och jag kan lova att det smakar godis!

20 maj 2007

Summmering av helgen

En lång helg som nu är på väg att ta slut och jag sitter här hemma i min soffa och tänker tillbaka på vad som har hänt.

Fredagssoft på en båt
På torsdagskvällen åkte jag och Anna Ålandsbåt till Åbo och tillbaka. Detta resulterade i en soft dag på båten på fredagen. Igentligen är det ju bara en lång transportsträcka från det man vaknar till dess man får gå av, men vi lyckades få tidena att gå med mat, shopping och spaning efter kråkslott på öarna vi åkte förbi!

Lördagsträning
Lördagen gick åt till sovmorgon och träning. Körde ett pass för bröstet och 55 minuter blå spinning. Tyvärr va det bara SATS vid Fridhemsplan som hade ett pass som passade en Nilla så jag begav mig dit trots att spinningsalen har mycket över att önska! Det va i alla fall väldigt skönt att få trampa av sig de sista slaggprodukterna från diverse paraplydrinkar och choklad.

Söndagsprommenad
Idag har jag prommenerat i solen med Puma från Träningsblogg. Det belv en hel del snack om både träning och mat, yoga och cirkelträning, maraton och bantningskurer. Vi gick inte bara utan passade även på att ta en fika, inte i solen, men vi satt i alla fall utomhus!

Vi bestämde även att vi skulle köra morgonspinning i morgon bitti, så nu har jag ingen undanflykt att inte stiga upp i morgon bitti!

17 maj 2007

Att cykla eller inte

Jag kan inte rå för det, jag gillar spinning. De som inte gör det brukar hävda att det inte ger variation och att man får större nederdel av den, men dom pratar bara strunt enligt mig. För mig är spinningen favoriten i konditionsträningssyfte, inte bara för att jag har kassa knän och usel vänsterfot (som inte går att springa på) utan även för att jag kan blunda, plocka bort allt ovesäntlig ur huvudet och endast kncentrera mig på att trama och andas för en stund.

Ledig dag blev till hektiskt jobb
Igår trodde jag i mitt stilla sinne att jag skulle få vara "ledig" dvs ha mobil och mail igång, hålla mig hemma men att den halva dagen (ja jag hade halvdag dvs dag innan röd dag igår) skulle avlöpa som den oftast gör, lugnt! Ack så fel jag hade. Dt slutade med att jag satt och intensivt jobbade fram till 6, pratade i två telefoner samtidigt och försökte få tag i både alla och ingen. Urk säger jag baraa! I och med detta så spolierades alla planer inför gårdagen radikalt däribland träningsplanerna!

Detta togs dock igen idag. Efter ha övervägt om det skulle bli spinning/core här hemma i telefonplan elelr enbart spinning inne i stan valde jag det sista. Detta hade mycket att göra med att jag har klädångest inför kvällen (nej jag har INGENTING att sätta på mig) och behöve ta en tur i diverse affärer. Således var undertecknad på Drottningatan strax innan elva i mrose och stod tilsammans med diverse tanter och hängde på låset. Tog snabba vändor på Vila, Salt, HM, KappAhl, Indiska och Gina Tricot innan jag moloket insåg att jag inte kommer att hitta något. Jag är ute efter en "liten svart" klänning UTAN rundad hals, gärna figursydd men se det finns inte just nu *morr* Så här sitter jag med lika mycket ångest som jag hade i morse!

Med moloken gång gick jag i alla fall ner till Hötorget och SATS och körde 45 friska minuter spinning! Killen som hade passet hette Glenn och va en ödmjuk man som såg till att vi tog i för kung , fosterland och Norge!

Båtresa
På tal om Norge, så skall jag fira 17 maj på Ålandsbåt till Åbo med Anna! TaxFree shopping lockar samt färgglada drinkar och kalas! Å trots att jag som sagt har klädångest tror jag minsann att detta kommer bli både roligt, trevligt men något tungt i morgon! Då e det tur att båten kommer in tillräckligt sent för att man inte änns kan fundera på att vara nyttig!

15 maj 2007

En ryggtavla är en riktig tavla

Idag va det dax för ryggträning igen! Tyvärr kom jag iväg lite senare än vanligt, så det blev lite stressat, men det gick bra i alla fall! Hoppade över Chinsen idag, skall ta dom i morgon tilsammans med bröst träningen! Men utöver det gick det som plannerat! Sittande rodd, Lastdrag i CC (med rak stång), hantelrodd och ryggdrag i maskin.

Avslutade passet med liggande rygglyft och 2*30 sekunder i skakmaskinen.

Fredagsfeeling
Trots att det bara är tisdag börjar fredagsfeelingen att infinna sig. Det beror självklart på den analkande långhelgen! Planerna är båtutflykt på torsdag (åter fredag) och prommenad med Puma på söndag. I övrigt skall jag ta hand om mitt hem, min kropp och min själ!

14 maj 2007

Byta morgon mot kväll

Utebliven morgonspinning blev kvällsaktivitet!

Den här måndagseftermiddagen spenderades på S.A.T.S vid Stureplan i dess spinningsal. 55 blåa minuter av lagom lugnt, men för det inte lätta minuter på spinningcykeln. Jag har äntligen hittat ett pass som kan mätas med morgonpasset på måndagas mornar. Annars så har jag, sen jag lurades upp just en måndgagsmorgon, tyckt att det har varit veckans roligaste pass. Men som sagt va, nu har jag hittat ett helt OK alternativ.

Nu undrar säkert vän av ordning varför jag inte har tränat på morrnarna på ett tag. Mest beror det så klart på mig själv, men jag erkänner, jag har olidligt svårt att ta mig upp ur sängen 04:45 om jag inte vet att någon väntar på mig. Däremot, vet jag att någon väntar, är det inga som helst problem (nå ja, men ni fattar)!

Plannerad prommenad
Idag har jag även bokat prommenad och fika med en annan "träningsidiot" på söndag. Det skall bli fantastiskt kul att tjattra en stund, utbyta ideér och erfarenheter! Nu hoppas vi bara att vädergudarna är med oss och är dom inte det, måste tjejer få fika i alla fall, så det så!

Måndag igen!

Då va det återigen måndag igen, men en måndag med kort vecka framför sig! Det känns skönt!

Träningsverk
I helgen har jag inte bara kännt mig som en flodhäst och haft ett humör som ett argt bi, jag har även haft jordens träningsverk i benen, framsidan av benen för att vara extakt. Jag kan iof tycka att träningsverk är rätt trevligt! Man känner liksom att man har gjort något som gett resultat, men nån måtta på eländet får det ju faktiskt vara! Det va ingen lek att gå upp för Annas trappor (3½) i lördags kväll, att resa sig ur stolen om man råkat sitta för länge har inte heller varit att rekomendera! Så igår var jag tvungen att göra något!

Söndagsprommenad
Jag tog alltså en PowerWalk hem till min ömma moder, eller igentligen hem till hennes blommor då den ömma modern är på varmare bräddgrader och lapar sol! Eftersom mitt lokalsinne är ungefär lika välutvecklat som en guldfisk så resulterade så klart genvägen till en senväg och prommenaden dit tog sina glada 40 minuter! Men som tur va så slapp jag undan regnet med blotta förskräkelsen! Hem tog jag tunnelbanan, det va ingen idé att chansa!

Dock va denna prommenad precis vad mina ben behövde, kanske inte igår men idag! För just nu känns det som att det börjar å släppa! Jag kan faktiskt resa mig upp utan att se gravid ut!

Svidande axlar
Axelpassaet, det som har varit mitt favoritpass men som nu har fått sig ses besegrat av armpasset, stod på dagens schema! Som vanligt kör jag baksida axel (den här gången i maskin), axelpress (med stång) i superset med drag till hakan (med stång) och hantellyft åt sidan. Alla övningar görs 3*10 förutom den sista som jag kör 4*8, 1*10, 1*12. Behöver jag säga att det svider ordentligt när jag är klar!

12 maj 2007

Heja Sverige från en flodhäst!

Idag är en sån där dag man vill dra täcket över huvudet, lägga värmekudde på magen och önskar att man va man!

Street

Varannan helg har marknaden på Street öppet och den här helgen va det så kallad Ordinarie marknad. Jag har sedan länge plannerat att gå dit men hade tänkt att jag skulle träna först och sen ta mig ner till Hornstull. Men när jag vaknade i morse så va det lätt att konstatera att jag faktiskt va tvungen att hoppa över Spinningpasset klockan elva.

På Street finns Fröken Söt vilket är min lillasysters favorit märke! Med tanke på detta har jag ett antal gånger varit där med syster när hon skall köpa kläder! Tjejen som syr kläderna finns själv nere på Street och sitter i sitt lilla försäljnings stånd och när man går in i hennes provrum så möts man av meddelandet "Du är söt". Då är det inte så konstigt att man både ler åt sig själv i spegeln och tycker att man är söt i hennes kläder! Jag har dock alltid varit för lite för stor för hennes storlekar, men idag så hittade jag en otroligt fin topp/klänning som passade en Nilla! Så för Er som har vägarna förbi Hornstull, sväng ner på Street vet ja och känn Er söta!



Dagens fynd
(men det är inte jag på bilden som är lånad från Fröken Söts hemsida)

Hocky och Schlager!

Nu sitter jag här och laddar för Sverige kvällen! Om allt går som det ska så hoppas jag att killarna i hocky landslaget ser till att dom kommer till VM-final (och få möta Finland) och sen skall The Ark se till att sopa banan med hela europa! Det enda jag kan säga är Heja Sverige!

11 maj 2007

Dagens dubbelpass

Idag har jag verkligen tagit tag i saker, idag har jag kört ett dubbelpass.

Det hela började på lunchen då jag kärde framsida ben och armar.Sedan fortsatte det efter jobbet med 55 minuter blå tema spinning. Dagens tema var Rock, även fast jag tyckte det va lite lite just av den varan (Thomas Ledin är INTE rock).

Innan spinningen har jag fått mitt lånelöfte på papper och fick veta att jag måste skaffa mig en värdering på min lägenhet så att jag kan skriva om lite lån, men det skall väll inte vara några problem!

I morgon blir det en Sverige dag som heter duga. Hocky semi och Melodifestival! Hejja Sverige!

10 maj 2007

Bröst på lunchen!

Bröst, bröst, bröst... alltid detta dilemma! Men ett pass i gymet för denna muskelgrupp blev det idag. Jag la även till baksida ben och lite mage!

Körde Bänkpress med "lös stång", flyes med hantlar samt flyes i CC för bröstet och för baksidan av benen blev det raka marklyft i Smith samt sittande lårcurl i maskin!

La även till vanliga armhävningar och tillslut lite sakmaskin!

Annars, ja lgh va väldigt fina, men tyvärr blir ingen av dom min! Men nu har jag tagit tag i både bank kontakter och mäklare, så nu SKA jag flytta! Jag vill ha balkong!

8 maj 2007

Nu är det gjort, jag har tagit första klivet efter mitt mer eller mindre icke frivilliga avbrott i tränandet! Va nere på lunchen och körde ryggen HÅRT! Men sitter här och förundras över hur mycket man tappar på så lite tid! Det sägs ju att om man håller upp en vecka så tar det två att komma tillbaka. Detta kan defenitivt bekreftas efter ett par veckors uppehåll under exempelvis semestern!

Ikväll blir det tyvärr ingen spinning eller annan cardio träning. Jag skall ju på lgh visning! Ser fram emot det faktiskt. Brukar inte gilla att springa på visningar, men idag skall det bli kul! Kanske för att jag hemskt gärna vill ha en ny lägenhet, eller så är det som Hanna sa, det står PEEEEEEERNILLA på bilderna!

7 maj 2007

Brum brum!

Min mage är kass! Vi pratar riktigt kass! Jag har stängt dörren till mitt lilla, men ack så stökiga kontor eftersom jag har väderspänningar hela tiden och det mina vänner luktar inte hallon! Jag är även uppsvullen i magen som om jag vore i 8e månaden och känner mig allmänt Urk! Detta beror troligtvis på att undertecknad åt en Sandys Submarine igår och det va visst keso i den. Hur dum får man bli?

Men detta gör inte så mycket. Jag trodde jag skulle på lgh visning ikväll och således inte skulle hinna till gymet innan (och efteråt kan ni glömma, då e jag hungrig dvs grinig). Men eftersom jag hade tittat tokfel och insåg precis att visningen va i morgon, så kan jag ju faktiskt träna efter jobbet. Ingen skada är skedd, spinningskorna är nerpackade och ryggen skall få va den tål!

Heja regnet!

Liket lever!

Trodde ni att jag hade dött? Nej då inte alls, det är bara det att undertecknad haft grava pollenproblem en vecka, snörvlat och nysit som en mindre galning samt svurit högt över allergimedicinens inverkan på mig själv! Men nu verkar det stabilicera sig och det känns som att jag är på banan igen! Och idag regnar det ju, det är lycka för pollenkänsliga näsor det!

Shopping och sömn

Igår va jag inne i stan en supersnabbis. 20 minuter från tunnelbana till tunnelbana! Det är snabbt det vill jag lova. På den tiden köpte jag mig ett par nya träningsbyxor och en bok! Köpet av boken kunde jag senare tacka min lyckliga stjärna för eftersom jag inte på några villkor kunde somna i natt. Sista gången jag tittade på klockan va hon halv fyra och då började jag få panik. Så dagens boktips är Snabba Cash av Jens Lapidus.

Således blev det ingen morgonträning idag. Lite sund måste man få vara vad gäller sömn och träning! Men gymet skall besökas, va så säkra. För en sak är just säker, efter att inte ha tränat på en vecka rycker det i träningsnerven!