4 mars 2010

Spinning, men inte rätt!

Igår (onsdag) skulle jag självklart vara med på veckans höjdpunkt i spinningsalen, det vill säga spinningen med Pia!

Tyvärr blev det inte så! Jobbet och ett utdraget möte kom i vägen och jag fick inse att tiden sprang iväg från mig. Att hinna till Hötorget till klockan 17 fanns inte på kartan och planeringen fick tvärt ändras! Så istället för Hötorget begav jag mig till Liljeholmen och kom med andan i halsen in i gym:et och fick tillslut en reservplats till spinningen.

2488Klassen va tyvärr allt annat än lysande, vilket jag misstänkte redan när jag steg in i salen. Jag kanske är fördomsfull, men när instruktören sitter i “vanliga” skor och ser mer ut som en “dans tjej” än en spinninginstruktör blir jag lite orolig. Nu vet jag att det första intrycket kan vara alldeles upp åt väggarna och jag har blivit motbevisad fler än en gång. Men den här gången hade jag tyvärr helt rätt!

Tanken för klassen må vara helt rätt, men det räcker tyvärr inte det! Det ska utföras och fungera i verkligheten med och den här gången gjorde det inte det!

Dock fick jag ut en ganska bra träning trots allt, då mitt fokus fick flyttas från ett SuperPia pass till någon slags återhämtning samt ett försök att få framsidorna på mina lår att börja kännas normala igen! Jag lyckades ganska bra med detta och idag vill jag inte längre gå på tå så fort jag reser mig upp ur kontorsstolen!

Efter spinngen kände jag mig förundransvärt pigg och letade mig vidare in i gym:et. 5*3 “styrkefrivändningar” genomfördes. Sedan tog jag tag i magträning där jag först försökte mig på GHD-situps och sedan avslutade allt med plankan!  Cirka 5 minuter i plankan kan nu läggas till de tidigare 3 för mars månad. Det går som ni förstår inte fort , men det går framåt!

6 kommentarer:

Susanne sa...

WOW - 5 minuter i plankan, det är ju hur bra som helst!!!

Emliscious sa...

sjukt trist när inte instruktörerna är topp =( var det en vikarie kanske?

på såna pass gäller det nog tyvärr att vässa sitt eget pannben och coacha sig själv till höga nivår, även om det är trist, var ju inte därför du gick dit!

Emliscious sa...

ps
5 minuter i sträck?!?!
stencoolt!

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Ne... numåste jag vara ärlig här, det va 3 minuter i sträck, vila och sen 2 minuter till! Så riktigt så stencool är jag inte *S*

Lotta sa...

Fast tre minuter är inte fy skam det heller! :) Synd med spinningen, men det får dig att njuta desto mer av Pia nästa gång :)

Pernilla sa...

Du är grym, 5 min planka!

GHD-sit ups, vad är det och hur gör man?