30 mars 2007

Bröstmuskeln, den eviga svarta lådan!

Ett av mina mål är att kunna göra 10 armhävningar på tårna, men för det behövs det bröstmuskler.

Frustrerad träning

Varför, varför, varför är det så svårt för mig att träna bröst? Jag förstår verkligen inte vad jag gör för fel! Tcker jag använder mig av låga vikter för att få in tekniken, men ändå kopplar jag in axelpartiet med resultatet att det inte alls känns som det ska! Det skulle ta mig tusan vara värt att skaffa sig en PT bara för att få ordning på den här evinnerliga musklen! *grrrrr*

Sånna här saker kan göra mig fantastiskt irriterad! Jag VET ju hur man i teorin skall gå till väga, men när det kommer till praktik så verkar det som att det låser sig och jag får verkligen inte till det! Är det någon som läser detta och har några handfasta tips, tveka inte hör av Er! Jag behöver verkligen all hjälp jag kan få!

Vad jag försökte mig på vad bänk (det enda som gick hyfsat), korsdrag i CC, flyes med hantlar och bröst press med hantlar (har ingen bröstpress maskin på jobbets gym). Jag la även till PeckDeck maskinen bara för att i alla fall känna något litet! *mutter*

Morgonstund har guld i mun!

Så va det fredag igen och man undrar lite frågande var denna vecka tog vägen. Visst är det skönt att vardagarna går fort, men tänker man efter lite så e det faktiskt mitt liv som går precis lika fort som veckorna, då blir det med änns lite skrämmande!

Fredag morgon betyder spinning på Zenit, men idag fick vi ändra lite på vår rutin eftersom tjejen som skulle öppna inte fick till det där med nycklar och larm. Jag och Ciz sprang istället till Hötorget och körde ett 30 minuters pass. Efteråt unnade vi oss både en kopp kaffe och en macka samt en stunds skitprat!

29 mars 2007

Mat- och sovklockan

Sitter och laddar över ny musik i min telefon, väntar på att kaffebryggaren skall göra sitt och tänkte under tiden berätta lite hur en aldeles vanlig mat-dag kan se ut!

Klockan ringer och det är dax att gå upp, när den ringer beror på om jag skall träna eller inte på morgonen, träning = 04:45, inte träning = 06:00. Oavsett tid äter jag det samma, havregrynsgröt med kanel och en protein drink (utblandad i vatten). Väl på jobbet hinkas det svart kaffe!

Runt 9 är det dax för mål nummer två bestående av ägg och avokado eller ris och kyckling.
Vid 12 är det lunch och då är det kyckling och ris som gäller, samt grönsaker.
Klockan 3 ringer mat klockan igen och då äter jag pasta med något proteinrikt till, det kan vara rökt skinka eller tonfisk.
Efter jobbet sisådär mellan 6 och 7 blir det middag. Det är den som varierar mest, idag åt jag ris med fisk som jag hade stekt i ugnen. Självklart även här med grönsaker till!
Slutligen äter jag ett mål mat innan natti natti oxå. Ägg är en självklar del i detta men till det kan det va havregrynsgröt eller dinkelvåffla.

Utöver detta, direkt efter styrketräningen, dricker jag återigen en proteindrink och knaprar riskakor!

Som ni förstår e jag en hejjare på matlådor nu för tiden! Men med lite träning går det rätt fort att fixa till och efter någon vecka blir det en vana.

Detta är alltså en ideal dag en vardag, självklart e det ju så att det inte alltid blir så här för ibland så är ju inte dagen så välstrukturerad som ett schema och så vill jag ju vara social ibland me ;) Men som sagt, idealet är som ovan!

Torsdag

Idag va det dax för armarna! Den här veckan blir således inte alls som planneringen ser ut (vilket ni kanske ser) utan lite omstruktureringar. Jag skall försöka prova mig fram föra att kunna vara så fräch som möjligt i de musklerna som skall användas.

Armar va det ja! Biceps fick smaka på sittande hantelcurl och hammercurl i CC med rep, triceps fick sig en omgång med Frenchpress med z stång, omvända pushdowns och drag över huvudet i CC med rep. Allting avslutades med 2*30 sekunder för vardera muskel i "skak maskinen" eftersom träningen skedde på jobbets gym, så nu bränner det härligt i musklerna!

Jag fixade faktiskt till lite PB:n idag så jag känner mig mer än nöjd *ler glatt* Fick även kommentaren att det "såg bra ut" när jag tog i (och även svor) som mest i hantelcurlen, så nått borde jag ju göra rätt! *Skrattar*

För övrigt så rullar dagen på som den ska! Det är sol ute och varmt för att vara mars! Satt i solen en sväng på lunchen och njöt med en kaffekopp i handen! *mysigt*

Nu är det snart mat igen! Kroppen har vant sig med 6 mål om dagen så jag är som ett barn och vill äta var tredje timme :)

28 mars 2007

Hittils denna vecka har varit både av det bra och det dåliga slaget! Måndagens morgonspinning blev av intet då det va tillräckligt svårt att gå upp "en timme tidigare" på grund av sommartiden! Istället blev det ett styrkepass på jobbets gym under lunchen. Framsida ben och axlar. För benen körde jag knäböj i smith, bensparkar och benpressar för axlarna blev det baksida axel med hantlar, axelpressar, lyft till hakan samt flyes med hantlar. Jag kan meddela att den sista övningen svider som bara den!

Tisdagens träning blev för ryggen på gymet. Chins i maskin (med minusvikt), sittande rodd, hantel rodd, stående rodd samt lastdrag med brett grepp framför huvudet.

Idag (onsdag) blev det morgonträning, Spinning/Core, 30 minuter vardera! Trött va man, men den obetalbara känslan efteråt är svår att toppa! Det är tur att jag har en träningskompis som "drar" upp mig ur sängen så jag kommer iväg!

Välkommen till min träningsblogg!



Hej där! Kul att just Du tittade in till mig! I denna fantastiska blogg tänker jag lägga upp och dokumentera min resa till ett vältränat jag! Mitt första mål är den 31 maj, dvs om ca två månader. Då fyller nämligen undertecknad 35 och tänker vara så vältränad (vilket iof inte är så svårt) och välmående som det bara går!
Resan dit började för nästan precis ett år sen då jag bestämde mig för att det fick vara slut på överflöds kilon och flåsande! NU skulle det ske en förändring utan bortförklaringar och kansken! Idag är jag ca 15 kg lättare och riktigt än e jag inte nöjd, men de återstående kilona får ta den tid dom vill, nu är det mer kläder och måttband som får styra min fram march!
I januari började jag styrketräna på riktigt! Innan dess at den största delen av mitt aktiva liv varit i form av spinning. Mitt upplägg på styrketräning är ungefär så här (med massa omkastingar både nu och då):
Dag 1 Baksida ben och Biceps
Dag 2 Bröst
Dag 3 Vila
Dag 4 Framsida ben och Triceps
Dag 5 Rygg
Dag 6 Axlar
Dag 7 Vila
Utöver detta kör jag och min "partner in crime" spinning alternativt spinning/core på måndag, onsdag och fredag morgon.
Allt detta är i den idiala världen som aldrig inträffar, så ibland blir det mer, ibland blir det mindre och ibland så flyttar man runt lite. Men som sagt va, grund tanken är denna! Nu i april skall jag dock försöka gå ut på morgonprommenader de dagar jag inte tränar på morgonen. Kalla det slutspurten mot målet!

Maten då, jo tack den smakar gott!
Jag äter 6 gånger per dag fördelat på frukost, lunch och middag samt två mellanmål och ett kvällsmål. För er som räknar kallorier kan jag meddela att detta blir ca 1650 stycken per dag. Till detta läggs protein och snabba kohlhydrater direkt efter styrketräningen. Lördagar är dock undantaget, då äter jag allt och den enda restrektionen jag har är att äta MER än 1650 kcal! Det är inga problem kan jag meddela!
Detta upplägg har jag fått hjälp att skapa (ja även styrkebiten har jag fått hjälp med) och efter att ha ätit efter detta schema sen i mitten av januari känner jag mig helt tillfreds. För att "bevisa" mitt resultat har jag tagit bilder, vilka ni får en liten kik på här nedanför.



Bild 1 är tagen runt den 16 januari, bild 2 är tagen den första mars!