8 juni 2010

Pilobox på SATS

Ikväll har jag “kändistränat” eller i alla fall kört något som har bedömts som den nya “kändistrenden” inom träning, nämligen Piloboxing då SATS bjöd in till provträning tillsammans med Piloboxningens grundare Viveka Jensen!

vivecajensenViveka Jensen, grundaren av Pilobox 

Elle skrev “Piloboxing – en ny kombination av Pilates och boxning” och det är precis det de är! Å nu kan man förståss undra hur den 46 åriga före detta dansaren Viveka Jensen kom på just denna kombinationen!

IMG_0197 Dessa handskar har en liten vikt inbyggd. Inte mycket men tillräckligt för att göra träningen mer intensiv!

Jag, Terese, Mela, Milla, Sara och Sofia fick en liten pratstund med Viveka innan klassen och ställde självklart frågan. Svaret var faktiskt inte så långsökt som man kan tro. Viveka är som sagt dansare i grunden, efter det är hon Pilatesinsruktör som älskar kampsportsträning. Så kombinationen var inte så långsökt. Lägg sedan till att grundaren till Pilates själv var boxare och styrkan i slagen i mångt och mycket kommer från coremuskelaturen, så har du en ganska logisk koppling.

Själva träningen är uppbyggd i block där man varvar boxningsövningar med pilates, balans och lite dans! Men jag skall i ärlighetens namn säga att det var ganska lite och väldigt lätt dans vilket var tur för mig!

IMG_0199 
45 minuters högintensiv träning, 15 minuter svidande styrketräning för rumpan och slutligen lite stretch blev resultatet av kvällens roliga men lite annorlunda träningskväll! Det var kul, annorlunda och ganska latjo trots allt och skulle Pilobox finnas på schemat här hemma i Sverige så skulle jag nog prova igen och till och med kunna bli fast! För jag tror verkligen att med lite övning så är det riktigt bra träning och min rumpa kommer att känna av träningsvärken i morgon!

IMG_0200

Inga kommentarer: