16 apr. 2008

Matguden!

Det snurrar mycket mat i mitt huvud just nu, mat och plannering för ätande! Det kommer snart lugna ner sig, när rutinerna sitter igen, men så här ibörjan av ett avskalningsprojekt är det alltid lite rörigt i skallen!

Det är även rörigt eftersom jag nu provar ett nytt grepp, allt för att lura min eländiga kropp till oanade höjder! Jag äter ju enligt antalet kcal och % satser av protein, kohlhydrater och fett. I den 3 veckors perioden jag är inne nu får jag äta 1600, 1800 och 2000 kcal, två dagar var (ja asså 1600 mån-tis osv) å det sista jag tänker göra är att klaga! Jag äter jättemycket mat och hela tiden. Att bli hungrig finns inte kan jag meddela! Det enda problemet är att få i sig 2000 nyttiga kcal! Ge mig en pizza å jag smäller i mig det på en kväll liksom, men ge mig 2000 nyttiga kcal som ska vara jämt fördelade mellan protein, kohlhydrater och fett, det är fan inte det lättaste! Så på lediga stunder här på jobbet roar jag mig att leta efter bra sammansatta målitder med högt proteinvärde, som jag kan stå ut med att äta! Ja jag vet vissa roar sig som sagt! Å har ni några goda tips är ni alltid välomna att dela med er av dom!

Å när jag ändå pratar mat, så vill jag be till den enväldiga laktosguden, eller den guden som gör laktosfria livsmedel! Snälla snälla guden, gör ett bra alternativ till kesella som jag kan blnada med Fun light och äta som efterätt! Det finkar inte med mixad "Keso" kan jag meddela, det smakar ILLA!

Träningsplaner
Idag är det så onsdag igen och det är, efter en dags vila från hantlarna, åter stifta bekantskap med dessa! Rygg och biceps är det visst som gäller idag, men jag tänker inte ta det nu på lunchen (för jag tänker smita upp till Mörby en sväng faktiskt) utan i samband med mitt BodyBalance pass ikväll klockan 18.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Om du tycker det är jobbigt och hålla koll på fördelningen av näringsämnena.Så finns det ganska många bra gratis program på nätet att ta hem som håller den kollen åt dig.Tex Formfixaren,men du lär ha en hushållsvåg då.Men det antar jag att du redan har.

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Jag har faktiskt både ett program (som jag betalar för) och en våg.Så det är inte et som är problemet, nej problemet är vad mans ka fylla det med liskom *skrattar*

Anonym sa...

testa Sojayoghurt? Jag är vegan och vet inte vilken smak det är du eftersträvar med det där milbona, men sojayoghurt är iaf laktosfritt och rikt på protein.
Om jag fattat saken rätt så bor du antingen vid telefonplan eller i Kransen och då finns det sojayoghurt på Konsum i kransen... Alpro är märket.
Om du gör ett smaktest på det så får du recensera sen. Det är kanske helt fel, eller helt rätt... =)

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

funrun... jag ska springa och handla (fast jag tar det nog på världens sämsta konusm, den i Liljeholmen) på vägen hem idag och återkommer under kvällen med smaktestet! Tack för tipset!

Jag bor i Hökmossen, mitt emellan Telefonplan och Hägerstensåsen!

Anonym sa...

ah, då var konsum i kransen inget höjdartips! =)
jag bor vid telefonplan så vi kanske ses på någon gata en vacker dag!