6 nov. 2007

Styrketräning, tuff vecka!

Förändring är ett måste om jag inte ska bli uttråkad

Första gången, en provomgång!
Med ett nytt program, taget ur Fitness Magazine, stegade jag så ner på gymet! Det va med blandade känslor som jag satte mig i roddmaskinen och värmde upp, tyvärr kände jag redan efter fem minuter att höftböjaren på höger sida bråkade med mig. Efter ytterligare fem minuter, när jag var ordentligt varm, gjorde jag mitt bästa för att stretcha ut muskeln vilket gick så där!

Trots detta lilla bakslag slog jag så upp träningsdagboken och satte igång! BEN! Enligt schemat skall man köra enbents knäboj på en bänk, sedan en omvänd finne för att avsluta detta trisetet (heter det verkligen så?) med Good Mornings! Allt detta skall köras i 4 varv och 8 repetitioner av varje. Redan efter det första varvet gav högerbenet upp i enbents benböjen, så i de tre sista varven lät jag bli det. När varven var klara körde jag 2 set om 8 repetitioner med de gamla vanliga knäböjarna! Körde i Smith maskinen eftersom jag ville komma så djupt ner som möjligt i varje repetition! Sen dog benen!

Rygg
Nu var det ryggens tur, det jag på förhand var lite skeptisk för vilket jag tyvärr hade fog för. Långrodd tillsammans med Rodd i 90 graders vinkel, allt i kabelmaskin, va inte min grej! Jag hittade inte ryggen hur mycket belastning jag än la på, men gjorde så gott jag kunde. Även här var det 4 varv med 8 repetitioner på varje övning! Allt avslutades sen med 2 set om 8 repetitioner med Lastdrag (brett grepp).

Nu efteråt vet jag att jag måste förändra denna övning så att jag känner att jag når fram till ryggmuskeln. Vad det blir måste jag tänka ett varv till på, men sittande rodd e nog ingen dum idé, frågan är bara vad man skall kombinera det med? Förslag emottages tacksamt!

Bröst, axlar och mage!
Hantelflyers på bänk tillsammans med armhävningar var nästa superset och även här 4 varv med 8 repetitioner per övning och varv. Detta avslutades sedan med Pec dec maskinen i 2 set om 8 repetitioner. Även här kommer jag göra en liten förändring nästa gång. Jag tar bort Pec dec:en och läggar in bänkpress i Smith som "fördjupninsövning", både för att P-d maskinen på jobbet har mycket att önska, samt att jag kommer att sakna bänkpressen annars!

För axlarna blev det hantellyft åt sidan tillsammans med framåtlutande hantellyft (4 varv med 8 repetitioner per övning och varv)! TUNGT! Jag är så svag i axlarna och speciellt baksida axel!

För att knyta ihop alltihop avslutade jag träningen med Ben-/rumplyft på bänk! Jobbigt som tusan minsann! Huua huua! Det var meningen att jag skulle köra 4 set om 8 repetitioner, men det orkade magen helt enkelt inte. Det blev istället 1 set på 6 rep och 4 set med 4 rep. Här finns det alltså en enorm förbättringspotential! *S*

Summering
Det va kul att göra någonting annat än mina gamla vanliga övningar, men jag saknar armarna! Visst armarna kommer till använding lite överallt under passet, men jag vill köra både bi- och triceps med!

Dock kommer jag inte lägga in armarna i passet eftersom det skulle förlänga det ytterligare! Dagens träning tog lite över en timme, vilket är max jag kan köra på lunchen! Därför får jag istället lägga in träning för armarna tillsammas med något av spinningpassen i veckorna, allt för att få ut så mycket som möjligt av varje träningstillfälle!

Inga kommentarer: