18 okt. 2010

Konsten att öva upp ett pannben!

I lördags var jag hemma hos min faster och firade hennes födelsedag.

Ni vet hur det brukar vara med födelsedagar och detta gäller speciellt min släkt! Det bullas upp med mat och fika i överflöd! I lördags bjöds det först på smörgåstårta och vin, sedan kaffe med diverse goda tillbehör!

smorgastarta Förbjuden frukt, i alla fall just nu!

Själv satt jag med en choklad bar från Itrim, ett glas mineralvatten och så avrundade jag det hela med en kopp kaffe!

mealbar_group Chokladbar:en ser ni till höger!

Visst, jag var både hungrig och sugen på allt som bjöds! Men jag var ärlig och talade om anledningen, talade även om att jag inte skulle hålla på så här i evighet och förklarade varför! På så sätt fick jag full förståelse för mina val och det blev inget konstigt med att jag tackade nej!

Men, och detta är viktigt, det var verkligen inte lätt och heller ingen dans på rosor! Att bara få smaka en liten bit av smörgåstårtan, äta en liten bit ost som serverades som efterätt hade jag i det läget gett väldigt mycket för! Ost är gott, jag älskar ost!

Väl hemma kände jag mig dock väldigt väldigt stolt över mig själv! Jag hade lyckats, både med att hålla mig undan frestelserna men även fått förståelse för mitt val! Jag kunde således äta min middag hemma med gott samvete, sörpla på en kopp te och gå och lägga mig med ett leende på läpparna!

För som så många andra har sagt i många andra sammanhang, man klarar mer än man tror! Även om det gäller att hålla sig undan en god smörgåstårta!

2 kommentarer:

soffan sa...

Bra gjort Nilla!! Starkt :) !

MarathonMia sa...

Bra gjort Nilla! Den känslan är ovärderlig. Det går alltid att ställa sig frågan "Kommer jag att ångra mig om jag äter detta? Kommer jag att ångra mig om jag INTE äter detta?"