14 dec. 2008

Jag har en plan eller projekt förändring 2009

Likt Sickan i Jönsonligan har jag utarbetat en plan, en plan som är timad och klar in i minsta detalj! Jag måste skaffa utrustning och klocka stationerna, sen är det bara att följa planen och åka med!

Syfte
Syftet är att hitta tillbaka till den form som en gång fanns, att komma i de snygga jeansen som har hängt på min garderobsdörr i ett par månader och framförallt för att se vad jag lyckats bygga upp under all vaddering som nu finns över min kropp.

Målsättning
Den 31 maj 2009, det vill säga samma dag som undertecknad fyller 37 starka år, ska jag vara i så bra form som jag någonsin kan. Jag ska vara stark, frisk, levnadsglad och (ursäkta franskan) jävligt snygg! Jag ska må bra med mig själv, jag ska vara stolt över det jag har presterat och jag ska bevisa för mig själv att allting går, bara man ger sig fan på det!
Tidsplan
Starten går den 1 januari och målgången sker den 31 maj.

Förutsättningar
Fysiska förutsättningar: 165cm vilja och XX tunga kilon. (exakt kiloantal redovisas vid startdatum)
Övriga förutsättningar: jobbet flyttar från Danderyd till Norra Stationsgatan. Jag kommer således inte kunna träna på lunchen i den utsträckningen som jag tidigare kunnat och måste utifrån det planera träningen på ett lite annorlunda sätt.

Verktyg
Vad gäller träningen ska jag i mitten av januari skaffa mig en alldeles egen PT. Jag hoppas att hitta honom/henne på det nyöppnade SATS Hornstull, eftersom den anläggningen kommer att ligga perfekt mellan jobbet och hemmet. I övrigt är verktygen spinningskorna, träningskalendern, styrketräningshandskarna och Philips Wake up lamp.

När vi så kommer till maten tar jag till en början fram Fridas matschema, som jag utgick ifrån 2007. Jag väger i och för sig mer från start idag än vad jag gjorde då, men jag tänker i alla fall arbeta utifrån det. Märker jag att jag måste äta mer nu i början, kommer jag att göra det. Efter en tid kommer jag dock byta matchema, men mer om det senare. Övriga verktyg blir hushållsvågen, ångkokaren, matlådorna och ViktKlubb på internet (för att hålla reda på kcal-intaget).

SWOT
Styrkor: Envishet, jävlar anamma, goda och peppande tränings och bloggkamrater. Stöttande vänner och familj.
Svagheter: Går ut lite för hårt och kan tappa fart när det börjar bli vardag. Jag är som en man eftersom jag ser allt i projekt och gillar att starta upp, men att ta dom ända till slutet brukar jag låta andra göra.
Möjligheter: Enorma!
Hot: En planerad handledsoperation kan ställa till det lite för mig under resan samt det ”nya” jobbet som kan ställa till en hel del övertid med mera.

Delmål och avstämningspunkter
Alla projekt ska ha delmål och avstämningspunkter och eftersom detta är som vilket projekt som helst finns det även här!

Avstämningspunkter: 1a i varje månad skall en fotografering ske, allt för att jag och min tröga hjärna ska se vad som har hänt och om något måste justeras. Självklart kommer valda delar av bilderna publiceras här!

Delmål: Jag kör med korta och glada delmål, allt för att hålla humör och gnista på topp (se svagheter)! I skrivande stund har jag inte riktigt stakat ut dessa delmål helt och fullt eftersom jag har tänkt att jag ska utarbeta dem med min framtida PT. Men jag lovar att återkomma så fort de finns på pränt.

Scheman
Träningsschemat (i dagsläget): Styrketräning 3 dagar i veckan (varav en med PT), Spinning 2-3 dagar i veckan, Morgonträning minst en gång i veckan och morgonpromenader 1-2 gånger i veckan. En passus är självklart att den framtida PTn kanske har något att invända på mitt schema och jag är inte dummare än att jag kan ändra mig. Sker detta kommer självklart en korrigering ske i projektplanen.

Matchemat: Från januari till maj är det 21 ½ vecka (151 dagar). De 9 första veckorna kommer jag att köra enligt Fridas matchema som går ut på att äta ca 1700 kcal per dag (plus ”efter träning” mat som intas efter varje styrketräninspass) söndag till fredag. Maten delas under dessa dagar upp på 6 måltider per dag och maten intas var 3e timme, fördelat på de vakna timmarna. Lördagar däremot, har jag så kallade ätardagar! Under dessa dagar är målet att äta MER mat än de 1700 kcal jag äter annars.

Jag vet att det finns olika erfarenheter och olika åsikter om ätardagarna, men jag har använt dom förut och min kropp behöver dessa för att inte gå in i platåer utan istället hålla igång förbränningen hela tiden. Är det någon som är intresserad av en mer detaljerad plan, får ni hojta till!

De sista 12 veckorna går jag in i en annan fas vilken jag återkommer till när vi väl är där! Målet är dock att vässa formen till det absolut bästa när jag når slutdatumet 31/5.

Slutligen
Här har ni alltså hela planen och vad som väntar runt hörnet. Den 1 januari kommer exakta siffror och bilder på utgångsvärdet. Nu väntar en hektisk jobbvecka, jul och nyårsfirande som jag planerar att njuta av i fulla drag men sen kör jag alltså igång. Jag är taggad till tänderna och ser med stor förtjusning fram emot 2009.