16 dec. 2008

16/12 - Spinning på Odenplan

Ibland blir jag förvånad, förundrad och undrar om det verkligen är sant!

Spinning
Jag har, likt Puma, blivit väldigt kritisk när det kommer till instruktärer i allmänhet och spinninginstruktörer i synnerhet. Jag vet vad som är bra och vad som är mindre bra och jag vet även vad jag gillar. Idag fick dock jag vara med om något som jag trodde för länge sedan gått ur tiden och kände mig ganska missnöjd när det var över.

Låt mig förklara! Att variera stående possition mellan 2 och 3 trodde jag va historia, att tjata om händernas possition vid sittande cykling tillhörde forntid! Men se så fel jag hade! Idag har jag fått höra precis det, possitionsanvisningar för händer och "rakt upp stående" cykling. Vad jag undrar är varför då? Då e det tur att jag har en egen vilja och numer en ganska stor vana att köra spinning för då kan man ju göra som man vill ändå och det va precis det jag gjorde. Men sammtidigt så blev ju passet inte så bra som det kunde blivit och jag känner mig snuvad på konfekten!

Men, utöver denna klagan, kan jag nämna att det va ett pass med 3 pulstoppar men annars ganska själlöst! Visst blev jag svettig och varm, visst stog jag upp, spurtade i backar och gick över mållinjen med "kliande" ben, men ändå saknades det något. Jag tror jag saknade glädjen, inspirationen och det "jädrar annama" från instruktörscykeln, även fast jag tror hon gjorde så gott hon kunde!

Middag
Nu är jag i alla fall hemma igen och i magen ligger dagens middag bestående av blodpudding. Ibland blir jag nämligen fånigt sugen på just blodpudding! Det har väll något med brister på vitaminer skulle jag tro! Gott va det i alla fall!

2 kommentarer:

Anonym sa...

.

Anonym sa...

Hmmm, har läst och begrundat din märkliga upplevelse kring cyklingen på SATS. Jag tränar på en helt annan anläggning och håller inte alls med dig!!! Det är oerhört viktigt att påtala handpositioner och liknande! Spinningen (eller cyklingen på SATS) är en av de klasser som kan ge absolut mest belastningsskador och liknande om man inte har en bra/rätt teknik! Se bara runt omkring dig på en klass hur många det är som har fel teknik och inte minst kör snabbt, snabbt, snabbt, och då kan man ingenting om konditionsträning. Kolla in andra proffsiga instruktörer så kommer du se att allt det där är på väg tillbaks, och tur är väl det/ Kram Petra
Ps, jag följer dig i bloggen lite då och då och jag tycker du är duktig på att skriva, även om jag inte håller med dig i allt ;-)