9 okt. 2007

Spinning på Zenit med trasiga cyklar

Jag har själv valt att betala dyrt för att träna, men då vill jag att det skall fungera!

Irritation
Jag har valt att prioritera min träning och har i och med detta valt att betala för att göra det. Det är mitt eget val och jag har valt att göra så! Däremot vill jag att saker skall fungera som jag betalar för, tex spinningcyklarna eller att det skall komma både varmt och kallt vatten ur duchen i den mängd som gör att man blir blöt! Man kan tycka att detta inte är några stora krav, men ändå verkar det svårt att uppfylla dom.

Idag va jag på ett otroligt bra Spinningpass på Zenit som tyvärr förstördes av icke fungerande utrustning. Den cykel som jag satt på hade inget "mellanläge" dvs endera va det lätt eller också va det toktungt och eftersom passet idag till stor del byggde på att under en längre tid öka motståndet lite fick jag inte riktigt ut det jag ville av träningen. Visst jag blev både svettig och trött men kände efteråt att jag, om cykeln funkat som den skulle, fått ut så mycket mer. Tyvärr va det inte bara jag som drabbades av detta, utan även andra deltagare svor små haranger under och efter passet.

Nu säger ni säkert att det va väll bara att byta cykel då, men för det första va vi rätt många på passet och för det andra så har jag en rätt lång startsträcka när jag cyklar. Hoppar jag av cykeln för att byta, tar det ett bra tag tills jag är uppe i samma intensitet igen som jag var när jag bytte. Så för mig är det inte något bra alternativ

Jag tycker att det minsta som vi som tränar och betalar för oss kan begära är att sakerna skall fungera för att göra vår tränign så bra som möjligt, därför skall jag i morgon skriva ett brev till SATS och påtala detta. Dock vill jag vänta tills jag sovit på saken, för just nu e jag nog allt för irriterad och då blir det lätt så fel!

Angelica
Spinningpasset idag leddes av Angelica och hon är en av mina favvoriter. Jag har skrivit om henne förut, men det kan vara värt att nämna igen. Dagens pass var kul och hade, vilket jag verkligen gillar, en lång raksträcka i mitten där man kunde sitta och mala på tills benen nästan brände och svetten sprutade ur pannan! Under de backiga pariterna försökte jag, så gott jag kunde med denna skit cykel jag hamnade på, koncentrera mig på tekniken mer än kardensen på pedalerna. Men det där med att spurta stående e fortfarande inte min grej, nej då vill jag sitta tungt i sadeln!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Antecknar på min Varför jag inte gillar SATS-lista...fast jag e ju som du och tränar där ändå! Ja inte just nu då, men trasig rygg till trots. HATA rödtotten!!!!! -Så! Avreagerad! Skönt att sluppit se henne på så länge kom jag på! Bästa med att va gravid! Slippa rödtotten!

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Skrattar åt Ciz! Men förstår dig och tycker precis lika som du... tycka inte om rödtotten, nej nej nej! Bort med henne! *s*