8 sep. 2008

Tandläkare hur kan man bli en sån?

Om det finns nått som får mig att få rysingar på kroppen, gör att tårar bildas i ögonen och får mig att rysa av obehag är det tandläkare! Jag tycker verkligen illa om att gå dit, jag gråter som ettt barn så fort dom sätter igång borrandet och jag är som en liten liten flicka och måste hålla sjuksyster i handen under hela behandlingen.Jag är en fjant helt enkelt, en fjant som vet att jag är en fjant!

Idag har jag dock varit hos tandläkaren. Jag går till ett ställe som är specialister på sånna som mig dvs tandvårdsrädda! Hos min tandläkare kan man, om man vill, bli sövd under själva borrandet. Man kan även få lustgas, vilket jag har använt mig av ett flertal gånger. Visst det blir dyrare, men jag säger som jag sa till min mamma, skit samma om det kostar extra, jag går ju för sjutton dit i alla fall!

Besöket idag krävde dock ingen lustgas, bara en stor plånbok! Jag va nämligen hos en "tandstylist" som ska fixa till mina framtänder! Det togs kort, mättes, rönkades, pillades, skrevs och jag fick leka "datanird" då en kamera inte riktigt ville fungera. Resultatet blir att jag får nya framtänder den 29 september! Tyvärr krävs det mer än att vänta fram till dess men det försöker jag låta bli att tänka på!

Halsen
Min hals bråkar fortfarande med mig, men inte tillräckligt mycket för att jag ska klassa mig som sjuk. Istället känns det som att jag är ganska pigg, men ändå lite sliten. Om det nu ska bli en förkylning kan den väll bryta ut ordentligt och annars kan bacillerna ta varandra i handen och lämna min hals ögona böj! Nått mellanting och mesande gillar jag inte.

3 kommentarer:

Puma sa...

åh vad kul. okej, inte fram till den 29:e, men kanske efter!!! vad måste du göra tills dess? något som gör ont? tandställning gör också ont. förbannat ont. men man överlever.

nu till något roligare - när ska vi ta brunchen??? hur ser 12 oktober ut för dig? det är sjukt fram i tiden men jag fattar inte var alla helger tar vägen i höst...

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Sara, du får ett mail! *s*

Nej, ingen tandställnin men jag vet faktiskt inte vad som måste göras mer än att dom avsatt 1½ timme nästa gång. Jag slutade lyssna när tandläkaren mumlade nått om att roten såg frisk ut.... *bingo, bingo, bingo*

Anonym sa...

snälla berätta var din tandläkare finns! jag behöver en sån!!

kalasbyxa at gmail.com

tacksam för svar :)