16 sep. 2008

Tandläkarångest

Fy, fy fy! Idag har jag varit hos tandläkaren och gjort första steget till mitt nya leénde! Jag hoppas att resultatet kommer att bli slående, men vägen dig är ingen dans på rosor!

Jag kanske inte behöver säga att jag inte gillar tandläkare. Om jag ska vara riktigt ärlig avskyr jad dom och det är därför jag går till en tandläkare som är specialister på tandvårdsrädda. Hos min tandläkare gör det inget att man får Lille Skutt tårar så fort någon startar en borr och man får, utan höjda ögonbryn, bli 14 år och jätterädd!

Vad har jag då gjort, jo det ska jag berätta. Man har borrat bort mina framtänder så att jag under det otroligt fula provisoriet som ni ser på bilden, bara har två "huggtänder" kvar. Man har satt i stift och byggt upp nått runt stiften som man senare ska fästa nått proslinshölje på. Jag fick se det som var kvar av mina tänder och jag kan ju säga att det såg rätt läskigt ut. Nu går jag alltså runt med ett plasthölje och det skaver så där lagom illa. Mitt tandkött i överkäken har mer än ett sår och jag blödde rätt ymnigt under själva ingreppet och jag ska tvätta tandköttet varje kväll med Hexodin ända fram till den 29e då jag får mina nya proslinständer.

Nu ska jag däremot ta pillret jag fick med mig i den lilla påsen från tandläkaren. Verktabletter va det visst å jag kan ju säga att dom behövs just nu! Sen ska jag sova gott och konstatera att imorgon är en annan dag, en dag utan tandläkare men med massor av träning. Men mer om det imorgon, för nu ska jag tycka synd om mig själv en stund.




6 kommentarer:

Anonym sa...

vad har du haft för fel på dina tänder tidigare?

Anonym sa...

Fan va tuff du är! Vet hur jobbigt du tycker det är! Det där kommer bli kalas!!!

Puma sa...

kommer säkert bli skitsnyggt. fast just tänder - och all värk i tänderna - gör skitont. det är som huvudvärk, fast på ett annat ställe. migrän i tänderna helt enkelt.

Anonym sa...

Jag tycker att du ska kolla upp Johan på Zenit som pt eller Conny på Hötorget.

Anonym sa...

ush.. avskyr verkligen att gå till tandläkarn

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Alis: Tack för tipset, det ska självklart kollas upp!

Funrun: Jag har en gång för länge sedan åkt sista åket i en slalombacke, resten är historia då jag landade på framtänderna och dom sa upp sig! Rotfyllningar och tandagnissel har sedan gjoprt att dom helt enkelt inte håller längre och dom måste bytas ut!

Ciz, Puma ooch Lova: Det blir snyggt sen, men jag va och är verkligen inte så kaxig. Migrän i tändrena va rätt bra liknelse faktiskt! Men som sagt, vill man bli fin osv *s*