12 nov. 2009

LCHF, träning och återhämtning?

Jag har ett litet problem, eller egentligen kanske det inte är ett problem utan snarare en fundering, men det gnager i alla fall min hjärna!

Igår under spinningklassen fick jag, som jag berättade nedan, en kramp i vaderna som inte går att likna vid något jag känt tidigare! Om jag ransakar mig själv, så kan nog vatten drickandet under dagen varit bättre, men in så mycket bättre! 1½ liter under en arbetsdag tycker jag faktiskt inte är så illa pinkat!

Självklart SMS:ade jag min egen LCHF guru Sara igår och hon tog upp just detta problem med återhämtningen och det var väll då jag började fundera på det! Har krampen nått att göra med att kroppen faktiskt inte hunnit återhämta sig? Var det kroppens sätt att tala om för mig att ta det lugnt?

Lägg där till att jag, när jag tänker på det, aldrig har känt en sådan “träningsvärk”, efter efter ett spinningpass som jag både känner nu och som jag kände efter måndagens pass!

Å nu till min fundering. Kan detta ha att göra med min “nya” kosthållning? Att man ska/bör äta kolhydrater efter hård träning är ju som alla vet ett faktum och med denna kost hoppar man ju över just kolhydraterna. Men det borde finnas nått sätt att “gå runt” problemet!

Så nu ställer jag en fråga till Er? Hur ska man göra? Kan man gå runt problemet och hur gör man det i sådana fall? Jag behöver helt enkelt hjälp av Er kloka läsare!

9 kommentarer:

Ciz sa...

Du behöver ju inte ta en macka eller trycka i dig massor av kolhydrater efter passet. Ta en banan tex? Sen stretcha extra noga...speciellt de ställen där du vet att du får känningar. Tex vaderna.

Träningsglädje sa...

att bananer är bra mot träningsvärk har jag fått lära mig i skolan, men minns inte riktigt varför. en banan direkt efter ett pass kanske är okej trots att det är lchf-bannlyst? om man ser till totalen på hela dagen kanske det är okej? kolla med bodyandsoul-bloggen, han tränar ju mycket på lchf.

tyvärr kan jag inte hjälpa dig mer i frågan, jag har inte upplevt känslan... :/

Åsa sa...

Nilla jag kan inte mycket om just LCHF och träning. Det jag vet är att jag tyckte väldigt synd om dig i går när du fick dina kramper.
Jag skulle själv aldrig kunna fixa träningen och få bra resultat utan kolhydrater och frukt. Min kropp skulle helt enkelt inte kunna prestera så bra som jag vill att den ska. dessutom älskar jag frukt! Jag har missat varför du kör den här metoden. Mår du inte bra av kolhydrater?
Tack för i går söta! Det var grymt skoj. Hoppas att du inte var allt får plågad utav kramperna genom passets gång.

STOR KRAM

Susanne sa...

När jag äter kolhydratsfattig kost får jag alltid problem med kramp i vaderna... Någon sa att det kan vara magnesiumbrist så jag köpte kosttillskottet Super Magnesium och blev av med kramperna =)

Träningsglädje sa...

jaaaaa, det är magnesium som finns i banan också tror jag!

Susanne sa...

Det stämmer att banan innehåller magnesium, närmare bestämt 33 mg per 100 g banan. Dock är rekommederat dagsintag (RDI)280 mg. En Super Magnesium innehåller 375 mg =)

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Super magnesium står på inköpslistan för dagen! För vet ni, idag fick jag kramp i högervade av att sitta i soffan (och skriva)! Å så kan vi INTE ha det!

Susanne sa...

Ja, jag vet hur det är.. Jag kan få kramp av att bara ligga i soffan o kolla på TV eller när jag ligger o sover när det är som värst.. Hoppas verkligen att Super Magnesium hjälper för dig oxå!!

Frida sa...

Hej! För att få bästa resultaten utan att behöva ta in alldeles för mycket kolhydrater så rekommenderar jag dig att äta 1-2 grova (rejäla!) mackor med kalkon,avokado och lite citron på. + en banan och en kopp yoghurt. På detta sett får du i dig mycket energi men även en del långsam energi (kolhydraterna). Detta vill jag att du gör INNAN träningen, och efter behöver du bara fokusera på att få i dig protein!

Personligen är jag emot allt vad LCHF,GI osv står för och kör på en sund kost med mycket varierad motion och kost. Det funkar super! MEN, jag respekterar dom som håller på. Därför vill jag även passa på att tipsa dig om ett bak-protein som finns att beställa. Du använder alltså proteinpulver istället för mjöl när du bakar bröd,muffins,pannkakor och så vidare! Mycket gott och nyttigt! finns att köpa på bl.a www.gymgrossisten.se!

Lycka till och kör hårt!