24 apr. 2007

Sova eller inte sova

En god natt sömn efter en kaosartad resa från jobbet

Pendlande

Igår när jag åkte hem från jobbet, både i tid och ordentligt, så fastnade jag i kaoset på den röda linjen. Det är dom gångerna man tackar sin lyckliga stjärna att man inte har bestämt träff någonstanns eller att det är barn/hundar/män som skall hämtas på vägen hem! Nu har jag ju varken just barn, hund eller man, men jag har en musikmaskin (Mp3) som jag tackade min lyckliga stjärna för igår! 1 timme tog det från Danderyd till Mariatorget, då min kära vän Anna ringde och frågade om vi inte skulle ta en fika efter jobbet! Klart som korvspad att jag vände på nosen, åkte tillbaka till staden och inmundigade en väldigt god Latte på laktosfri mjölk!

Sömn

Det här med sömn är ju viktigt säger ju både lärda och olärda personer. Jag har aldrig haft problem att sova, mitt problem är att vakna! Jag sover nämligen så hårt att du kan släppa båda bomber och granater vid min kudde utan att jag skulle reagera. Detta har väll blivit bättre med åren (hmmm gammal kanske?) men morgonpigg kommer jag nog aldrig att bli!

Vad jag däremot har märkt är att nu, när jag rör på mig och äter nyttigt, är både piggare och mer utvilad när jag väl vaknar och framförallt så är jag trött på ett annat sätt när jag går och lägger mig och således somnar snabbare.

Så det är alltså inte bara kroppens utsida som mår bra av att röra på sig utan även insidan. Det är synd att det tog 35 år att komma underfund med det!

2 kommentarer:

Ciz sa...

Jag sover också hur gott som helst. Motion motion motíon! :) Ja men bättre sent än aldrig, eller hur!

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Japp, bättre sent än aldrig! Men min stilla undran är, får man sova nu? *s*