21 maj 2007

Morgonstund har guld i mun!

I morse hade jag en träningskompis, i morse kom jag upp!

Spinning på Hötorget
Som alltid dessa måndagsmorrnar va det fullt i spinningsalen, men idag va även jag där eftersom jag hade bestämt med Träningsbloggs Puma att vi skulle spinna i morse. Som jag har sagt tidigare så har jag väldigt svårt, om inte omöjligt, att komma upp ur sängen om jag inte har bestämt med någon annan än just mig själv att jag skall träna! Men i morse när klockan ringde va det inga som helst problem (ehh nå ja, men det va i alla fall inte omöjligt) att kliva upp! För man vill ju inte va den som bangar!

Morgontränignen är igentligen inte jävligare än att träna på kvällen, igentligen är det faktiskt lättare då man inte har dagens funderingar i bagaget när man sätter sig på cykeln. Den enda skillnaden är att man behöver några minuter till att "väcka" kroppen och få den i tränings läge! Caroline, tjejen som kör passet, vet detta och låter oss nyvakna människor få det där extra minutrarna innan hon ber oss trycka till på pedalerna!

Frukost
Ni som känner mig VET att jag aldrig har varit någon frukostmänniska. Jag kan för mitt liv inte förstå hur man kan stoppa mat i munnen precis när man vaknat! Den enda gången jag är noga med frukost är faktiskt när jag tränar högintensivt på morgonen. Nu säger ni säkert att vadå, det som skall va så bra för både viktminskning och förbränning att träna innan frukost, men då snackar vi lågintensiv träning som till exempel prommenad. Skall man köra högintensivt måste man ha något att "träna på" så att inte kroppen går in i så kallat katabolt tillstånd! Så vis av erfarneheter sitter jag där klockan 5 och försöker få ner en halv portion gröt och en STOR kopp kaffe!

Men sen, när man är klar med morgonträningen, är det ingen som hindrar att man kan ta en frukost till eller kanske den andra halvan av frukosten! Å då mina vännner, då är man värd både latte och en smörgås och jag kan lova att det smakar godis!

2 kommentarer:

Puma sa...

Ja fy fasen vad bra vi var imorse!!!! Mer sådant!!!! Skitjobbigt när klockan ringde, men när man väl var uppe var det inga problem. Och roligt att det var fullt också, det ger liksom en extra kick!
Jag och grabben kör pulsspinning ikväll som sagt om du känner att haka på. Imorgon blir det nog rätt lugnt, men ska försöka fortsätta morgonvanan och gå en promenad istället... :-)
Ha en bra dag!!!

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Jajjemensan! Tokroligt va det faktiskt! Känns att jag har hoppat över några morrnar, men nu känns det kalas!
Pulsspinningen ikväll... jag tror jag hoppar över den, eller jag vill i alla fall inte lova nått... två pass på en dag känns som det räcker, å andra sidan, klockan är inte sex än *s*