18 juni 2009

Spinning när det är som värst!

För att undvika elaka skratt och pikar under morgondagen var jag idag tvungen att göra något åt min trä träningsvärk i benen. Att gå som man har skitit på sig kan vara OK på jobbet, eftersom dom e så vana att se mig så, men att komma på midsommar kalas i detta tillstånd passar sig inte. Alltså var jag tvungen att göra något åt saken. Att jag sedan var tvungen att åka upp till Apoteket och köpa “laktos medicin” gjorde det faktiskt bara lättare!

Spinning 55 minuter
Att säga att dagens spinningklass var njutning är att ljuga och eftersom jag har lärt sen barnsben att det är fult att ljuga så håller jag mig till sanningen. Dagens pass var en pina från första till sista tramptaget, det sved i musklerna från första till sista sekund och att ställa sig upp och cykla var till en början rent ut sagt vidrigt och övergick sedan till smärtsamt.

Men allt det där visste jag redan när jag åkte till gymet och det var ingen nyhet eller något chockbesked. Istället var det en nödvändighet att jobba sig igenom. Allt för att få tillbaka rörligheten i musklerna från midjan och neråt.

Som ni förstår fick jag slita väldigt ont rent muskulärt men konditionsmässigt hade passet mycket att önska. Jag hade ingen pulsklocka på mig så jag kan inte säga exakt var jag låg, men jag skulle bli mäkta förvånad om jag kom över 80% någon gång. Istället slet jag på med skrikande muskler genom backar och berg, över raksträckor och i intervaller avslutade passet med en lång nedvarvning och skötte stretchandet på egen hand.

Som belöning på denna möda hoppas jag kroppen bjuder mig på en rörligare underkropp i morgon!

Inga kommentarer: