26 juli 2010

Mutor till mig själv!

Eftersom det har regnat i helgen har jag fått en hel del matnyttigt gjort! Dock krävdes det en hel del mutor, men det må vara hänt!

Jag lyckades övertala mig själv till lite träning, inte för att jag inte ville träna utan mest för att jag inte ville gå ut! Men som sagt, med lite mutor klarar man det mesta!

På väg Det va kallt!

Påbylsad som om det vore höst tog jag bussen upp till Liljeholmen och ett Spinning/Core pass. Det va väldigt länge sedan jag körde Core och det kan jag meddela, det känns i magmusklerna idag! Jag tycker mig ha ganska starka coremuskler efter all spinning, men inte tillräckligt visar det sig!

blommor Mutan eller kanske belöningen!

Som tack för en effektiv helg gav jag mig själv blommor från Hötorget som nu förgyller min nystädade lägenhet. Det blir liksom lite lättare att städa om man vet att man får vackra blommor när man är klar!

22 juli 2010

Lunchspinning – en svettig historia!

Dagens träning bestod av 45 minuter spinning på Odenplan med lite rörlighetsträning innan passet. Jag är nämligen så stel så stel idag och var tvunget försöka vrida ur kroppen lite! Frågan är dock om man e fasligt otränad eller bara gjorde saker rätt när man får träningsvärk i insida lår av Flow?

Nå väl! Spinningen var en förkoriograferad variant som passade mig utmärkt en dag som denna! Man vet vad som kommer och vet således hur man skall lägga upp det för att få ut maximalt av träningen. Tyvärr verkade inte luftkonditioneringen fungera något vidare, så redan efter 5 minuter rann bokstavligen svetten ur pannan!

Jag tycker verkligen att SATS borde skämmas när dom inte kan se till att ha en fungerande luftkonditionering  i salarna. Va, blir det varmt på sommaren?? Nähä, det va det förra året också, således ingen nyhet. Anpassa systemet till vad som skall utföras i rummet (dvs salen) för sjutton! Jag betalar dyra pengar varje månad och vill således kunna träna året runt, även om det är varmt ute!

På grund av denna olidliga värme i salen var det inte så lätt att trycka på max. Syret tog slut och där med orken! Men jag slet på så mycket jag bara kunde och fick även idag hälsa på herr Mjölksyra en sväng!

21 juli 2010

Flow för kroppen!

Avslutade denna arbetsdag med ett pass Flow i Liljeholmen, men han faktiskt hem i mellan jobb och träning och kunde både byta om och fylla på kroppen med energi bestående av en smothie av blåbär, banan, proteinpulver och mjölk. Precis vad jag behövde för att vara taggad och sugen på ett träningspass!

Flow:en var som vanligt oerhört skönt för kroppen. Visst, jag tycker att “kampsports delen” kunde varit något kortare och Flow-delen annorlunda, men å andra sidan vägs det upp av rörlighets träning och avslappningen i slutet!

Sommarschemat på Liljeholmen bjuder på ett Flow pass i veckan, tyvärr har dom valt att lägga BodyCombat efter Flow och inte tvärt om. Hade det varit så, tvärt om alltså, hade det varit en suverän dubbel att köra, men man kan inte få allt!

Nu har jag återigen fyllt på kroppen med energi, fixat matlådor inför morgondagen och noppat jordgubbarna som jag tänker äta senare ikväll! Är det sommar så är det!

19 juli 2010

Teamspinning på Hötorget

En gång är en engångsföreteelse, två gånger är en vana! Men om vanan består 5 minuter galenskap, den här gången i team, så är det inte bara en god vana utan även helt vansinnig!

Pia och Adde – det perfekta spinningparet!
5 minuter mjölksyra, 1 minut vila. 5 minuter mjölksyra 1 minut vila. Håll på så i ca 40 minuter och du får spinningpasset jag var cyklade i eftermiddag. Precis samma upplägg som i onsdags!

Idag hade Pia med sig sin sambo uppe på scenen, vilket inte gjorde saken lättare precis. När inte Pia peppade så hoppade Adde in och tvärt om. Det gjorde att jag som deltagare hela tiden hade någon som lyfte mig framåt, hjälpte mig när det gjorde ont, skrek på mig och fick mig ta i det lilla lilla extra.

Jag trampade till mig mjölksyra redan i den första intervallen och denna känsla försvann sen inte på hela passet. Visst, jag trampade ut och lättade under den “lätta” minuten, men efter två intervaller var mjölksyran så påtaglig att den gjorde sig påmind under hela tiden. Jag tror till och med att jag skrek rakt ut att det gjorde ont, vilket det alltså gjorde, och fick svaret att det SKA göra ont och då var det bara att trampa vidare!

Efteråt var jag och Lotta, som gjorde mig sällskap även idag, som två små blöta fläckar inne i omklädningsrummet. Träningströjan kunde jag bokstavligt talat vrida ur och svetten i pannan vägrade ge sig! Men efter en välbehövlig dusch så kunde jag med ganska darriga ben ta mig hemåt.

Nu sitter jag i soffan, trött men lycklig, efter detta galet roliga pass där kroppen återigen bevisar för mig att den vill tillbaka. Och som sagt, jag är SÅ lycklig för det!

Planer!

Så va det måndag igen, den näst sista innan semestern! Det börjar tunnas ut på jobbet ordentligt och vi är inte många själar som befinner oss på plats. Ganska skönt men även ganska långtråkigt!

I helgen har jag bara varit och haft det bra. Fredagen avrundades med en kväll på stan, lördagen spenderades på en filt och gårdagen spenderades med att försöka återställa ett hem som förfallit i sommarvärmen. För vem orkar damsuga när det är 30+ grader inomhus?

Veckans träningsplan
Under helgen har jag lagt upp en träningsplan som jag tänkte försöka hålla! Planen innehåller Spinning, Kinesis, Flow, mer spinning och förhoppningsvis ett styrketräningspass! Nu när planen är klar gäller det bara att utföra och hoppas att kroppen är samarbetsvillig och levererar!

16 juli 2010

När kroppen får bestämma!

När jag nu äntligen har fått möjligheten att börja träna, vill jag gärna göra det fler gånger per dag. Men verkligheten är inte sådan, min kropp som faktiskt har vilat i ca 2 månader, orkar helt enkelt inte lika mycket som vanligt.

Nu hävdar jag inte att jag var supervältränad eller någon elitidrottsman innan, nej långt därifrån! Men jag min kropp kunde ge både i styrketränings- och spinningsalen samma dag, så länge den fick OK mat och tillräckligt med vätska.

Men igår, när i egot vill träna igen, så ville varken kroppen eller orken alls. Så istället för att gå emot så gick jag med och åkte hem efter jobbet.

I morse hade jag höga planer om morgonspinning, men bytte ut den känslan mot yoga istället eftersom kroppen kände för det istället för spinning. Så 06:45, glad över att ha kunnat sova i stängen istället för i soffan, var jag på yoga och efter 55 minuter kände jag mig som en katt som precis sträckt ut hela sin kropp! Visst hade Flow varit skönare, men är det sommarschema på gymet får man vara glad för det lilla och jag är glad för att få och kunna gå dit!

yoga

Jag är ju, som ni vet, stel som ett kylskåp och det blir ju inte bättre av att ha vilat sig i form. Så jag kan väll inte påstå att jag var som den smidiga och eleganta Nilla som intog yogasalen. Lägg därtill alla dessa hundar som min handled inte pallar trycket för så har ni nog hela bilden, men oavsett så var detta precis det jag behövde den här morgonen!

15 juli 2010

Colting och hanns pannkaka!

Sara skrev häromdagen om Coltingpankakor och idag var det min tur att testa dom själv, eftersom jag tyckte det lät så galet att det måste vara gott! Själv va jag inte lika duktig med mått och sånt utan höftade hej villt, men är DU sugen på hur  man gör så klickar du med fördel här!

Jag serverade mina med jordgubbar och Cream Fresh och tuggade i mig dom med gott humör!

Glad Jag!

jagjag

Precis så här glad blir jag när jag får 1: träna, 2: äta, 3: skölja ner allt med en kall öl!

Fotot är taget av Lotta

Jag har TRÄNAT!

Så va premiären efter all sjukdom och pollenallergi (pollenastma) äntligen genomförd och var skall man göra premiär om inte på ett galet jobbigt Pia-pass?

AW
Lotta frågade häromdagen om vi inte kunde ha lite AW på onsdagen, det vill säga igår och jag var inte sen att säga ja! Detta fantastiska väder inbjuder verkligen till sena kvällar utomhus och att spendera dom tillsammans med vänner är ju helt perfekt!

Men innan vi äntrade kajen vid Gamla Stan var det alltså dags för premiärpasset i spinningsalen efter lång och trist “vila”. För Er som inte kommer ihåg var det först pollenallergin som utvecklade sig till “pollenastma” så fort jag ansträngde mig och nu senast en galen envis bihåleinflammation med stark hästkur antibiotika som följd. Men efter att ha konsulterat läkare under tisdagen och fått OK på att börja träna lite försiktigt, var det alltså äntligen tillåtet att få svettas igen!

Pia-spinning
Det var dock med ganska darriga ben jag letade mig in i spinningsalen på Hötorget. Skulle kroppen hålla, skulle flåset hålla, skulle musklerna vilja och har jag kvar mitt pannben för spinning? Ja, jag var faktiskt lite nervös! Men så mötte jag upp Lotta och några minuter senare kom Pia in i salen och så kände jag mig hemma! För vad är det värsta som kan hända? Att jag blir trött? Ja men det e ju meningen! Att jag inte orkar? Tja, då får jag väll ta det lite lugnt en stund! Värre än så är det ju faktiskt inte!

2488En annan sal, en annan gång men
redskapet var det samma!
 

Passet var upplagt på 5 minuters intervaller med 1 minuts vila emellan, hela passet igenom! 5 minuter är lång tid och snorjobbigt! Redan i första intervallen sved det i låren så jag skrek och det blev inte bättre ju längre in i passet vi kom! Det blandades raksträckor och backar, snabb och snabbare cykling på tunga och tyngre växlar. Å jag njöt hela tiden! Svetten bokstavligt talat sprutade, mjölksyran lika så men det va underbart!

Sen skall jag i ärlighetens namn säga att jag inte riktigt orkade hela vägen och hela tiden. Jag fick hålla tillbaka i 3e intervallen efter en nys/snor attack och jag tryckte inte på för fullt alla 5 minuter i alla intervallerna. Men lyckan bestod igår inte av det, lyckan bestod i att få vara där, få känna att kroppen ville träna och att den fortfarande kommer ihåg hur man gör!

ÖL!

Efter träning skall man fylla på med vätska!

7 juli 2010

5 dagar till…

Jag var hos tant doktorn imorse eftersom hon ville träffa mig igen när jag ätit upp min antibiotika och spolat bihålorna, allt för att vara säker på att de elaka bacillerna var försvunna. Nu va det tyvärr inte så, bacillerna är kvar! Detta leder till att jag måste fortsätta äta antibiotika och fortsätta låta bli att träna!

Jag är SÅ less, så urbota less och irriterad. Men men, det e väll bara att hålla ut och se framåt, detta tar ju förr eller senare slut trots allt! Men nog e det trist trots allt!

2 juli 2010

På väg mot myggen

Ibland måste man få vara lite spontan. Visst kan det vara bra att planera saker i sitt liv, men emellanåt måste jag få göra saker som inte alls ingår i planen och inte alls va meningen.bjurholm-karta

Ikväll skall jag vara spontan! Jag bestämde mig sent igår kväll, efter en inbjudan från kusin Linda, åka upp till Norrland och Bjurholm. Jag har inte varit där på säkert 20 år så det är verkligen på tiden!

Så nu ska jag besöka mormors gamla grusvägar, rondellen med korvkiosken och hälsa på mina kusiner som det va alldeles för länge sen jag såg! Latjo, spontant och lite tokigt, men är det sommar så är det!