28 juni 2010

7 dagar kvar!

Midsommarhelgen har kommit och gått och jag har umgåtts med kära vänner, firat farmors födelsedag, sjungit snapsvisor och spelat kubb! Lägg därtill att jag grävt ett hål och planterat potatis, så har ni nästan hela min midsommarhelg!

Men nu är det vardag igen och jag är åter på jobbet. För mig är det hela 5 veckor kvar till semestern så än så länge är det inga “post semester” känslor i kroppen.

Dock är kroppen fortfarande inte helt återställd efter sjukdomen. Jag har minst 7 dagar kvar på min penicillinkur och får/bör under dessa dagar inte träna alls. Istället får jag nöja mig med att titta på slutet av Fotbolls VM och dregla över alla Er andra som tränar så det sjunger om det.

25 juni 2010

midsommar

Glad midsommar önskar jag alla fina underbara vänner!

Till lillasyster säger jag Grattis på födelsedagen

22 juni 2010

Bihåleinflammation, vad ska det va bra för?

OK, det smakar var i munnen på mig (eller jag tror att det smakar var, har inte smakat på det innan), snoret är grönt och luktar illa och det gör ont under ögat. Det va alltså läge att konstatera att den här förkylningen inte skulle gå bort med Alvedon och nässpray.

Jag fixade en tid på Närakuten och väl inne hos “tant doktorn” luktade hon lite på mig, nickade medhållande och efter mindre än 5 minuter hade jag en hel arsenal av recept iväg skickat till Apoteket.

En hästkur antibiotika, nån knasig nässpray på recept, värktabletter, avsvällande tabletter och ytterligare nått piller fick jag så småningom med mig hem. Lägg därtill en stor påse Vicks Blå för att motverka den vidriga smaken i munnen så har ni hela min motståndsarsenal mot bihåleinflammationen jag just nu går omkring med!

Så nu lär det nog inte bli tal om någon träning de närmaste dagarna i alla fall. Snacka om att jag kommer att vara taggad när det här så småningom är över!

21 juni 2010

Snor, snor, snor!

Det övergår mitt förstånd hur mycket snor en näsa kan producera! Tar det liksom aldrig slut? Jag gör av med hejdlöst mycket näsdukar, under näsan har det nu bildats skölpadshud och det här med att andas genom näsan fungerar ganska dåligt! Å då har jag hållit på så här i snart en vecka! Snälla nån, ge mig nåd!

Dock tänkte jag igår att jag skulle packa träningsväskan idag i alla fall, men gjorde aldrig det. Så här i efterhand var nog det mer tur än otur då snorandet verkar ha tagit ny fart. Så det blir återigen en dag av noll träning! Frustrerande men väldigt vuxet, eller hur! (mummel)

Så jag återkommer när snoret har lagt sig och pappersnäsdukarna byts ut mot spinningskor och träningskläder! Till dess, lev väl och ta hand om varandra (och framförallt ducka för elaka snorbaciller)!

14 juni 2010

Sikkan, jag har en plan!

Helgen har varit lugn och mest dominerats av städ och tvätt. Men den har ändå fått upp mina ögon för ett och annat efter en fantastisk trevlig lördag eftermiddag och kväll hos familjen S/F.

Så nu gror det en plan i mitt huvud, en plan eller ett projekt som skall sträcka sig över 2år och innehålla allt från privatliv, arbetsliv, träning och relationer.

Tanken började gro igår och ska få ta fart ordentligt under de kommande dagarna. När tanken har rotat sig lovar jag att dela med mig av delar av denna plan här, nämligen det som rör träning.

I övrigt så knaprar jag vidare på mina små penicillintabletter som jag blivit ordinerad eftersom jag har/har haft en inflammation bakom en tand! Det mina vänner gör ont som f*n kan jag intyga och ingenting jag rekommenderar att ni provar!

Men träna hade jag tänkt göra i veckan, inte allt för mycket men lite grann. Jag ska bland annat lyfta skrot tillsammans med den här tjejen och spinna tillsammans med den här!

9 juni 2010

Turist, javisst!

Så va det återigen dags för ett NY tips!

För dig, liksom mig, som är ny i en storstad så är mitt tips att slänga stoltheten och leka turist i en turistbuss. I NY valde jag att köpa ett 48 timmars pass på en så kallad Jump on – Jump off buss.

buss

Jag började med att åka den så kallade Upptown tour, dvs den som gick via Harlem och 125 gatan där bland annat Apollo Theater ligger. Den här gatan har även ett enormt utbud av skoaffärer, hårbutiker och kläder och du kan lätt spendera en hel dag längst den långa gatan!

apollo Apollo Theatre

Den andra rutten jag tog mig an var Downtown tour. Det tog mig dock nästan 1½ dag att komma runt hela rutten eftersom jag hoppade av på mer än ett ställe, men det är ju precis det som är meningen.

Downtown tour tog mig bland annat till Empire State Building, Battery Park, United Nation, Rockyfeller Center (som jag återkommer till) och Chinatown.

Jag hann även med att åka på den så kallade Night tour som bland annat tog mig över till Broklyn för att beskåda en fantastiskt vacker vy över NY i skymningen!

(mer bilder kommer under kvällen)

8 juni 2010

Pilobox på SATS

Ikväll har jag “kändistränat” eller i alla fall kört något som har bedömts som den nya “kändistrenden” inom träning, nämligen Piloboxing då SATS bjöd in till provträning tillsammans med Piloboxningens grundare Viveka Jensen!

vivecajensenViveka Jensen, grundaren av Pilobox 

Elle skrev “Piloboxing – en ny kombination av Pilates och boxning” och det är precis det de är! Å nu kan man förståss undra hur den 46 åriga före detta dansaren Viveka Jensen kom på just denna kombinationen!

IMG_0197 Dessa handskar har en liten vikt inbyggd. Inte mycket men tillräckligt för att göra träningen mer intensiv!

Jag, Terese, Mela, Milla, Sara och Sofia fick en liten pratstund med Viveka innan klassen och ställde självklart frågan. Svaret var faktiskt inte så långsökt som man kan tro. Viveka är som sagt dansare i grunden, efter det är hon Pilatesinsruktör som älskar kampsportsträning. Så kombinationen var inte så långsökt. Lägg sedan till att grundaren till Pilates själv var boxare och styrkan i slagen i mångt och mycket kommer från coremuskelaturen, så har du en ganska logisk koppling.

Själva träningen är uppbyggd i block där man varvar boxningsövningar med pilates, balans och lite dans! Men jag skall i ärlighetens namn säga att det var ganska lite och väldigt lätt dans vilket var tur för mig!

IMG_0199 
45 minuters högintensiv träning, 15 minuter svidande styrketräning för rumpan och slutligen lite stretch blev resultatet av kvällens roliga men lite annorlunda träningskväll! Det var kul, annorlunda och ganska latjo trots allt och skulle Pilobox finnas på schemat här hemma i Sverige så skulle jag nog prova igen och till och med kunna bli fast! För jag tror verkligen att med lite övning så är det riktigt bra träning och min rumpa kommer att känna av träningsvärken i morgon!

IMG_0200

Magnolia Bakery

Ett, av många, MÅSTEN för en förstagångsturist i New York, är Magnolia Bakery.

magnolia1

Som tur är finns det två butiker i NY, en där Carrie handlade sin Cupcake och en annan som ligger i källaren på Central Staton. Jag valde att besöka den senare, fört och främst för att jag inte hittade tillbaka till den första och sen för att jag inte orkade stå i kö. Det är nämligen kö till den lilla butiken och det vet jag eftersom jag faktiskt gick förbi där minst en gång, men då inte alls skulle handla!

Magnolia Carrie Cupcake!

Som den turist jag var, valde jag den mest omskrivna Cupcake som finns, nämligen Carrie Cupcake! Å visst ser den både fin och god ut! men om den smakade så gott vet jag inte. Mest va den söt och smakade socker! Men vad gör det då man bara äter den en gång?

7 juni 2010

Ett kärt återseende!

Idag har jag äntrat spinningsalen, och detta mina vänner var ett riktigt kärt återseende!

Jag valde kanske inte det tuffaste passet SATS schema, men jag valde en nivå som jag trodde skulle passa mig just idag, nämligen ett 45 minuters pass! Men tro nu inte att jag mesade runt bara för det. Nej, istället gav jag allt min kropp klarade av under alla 45 minuter och efteråt rann svetten både från armarna och pannan! Ett tecken gott som något att jag har gjort ett gott dagsverke!

Så nu mina vänner, nu är det full fart framåt som gäller ända fram till augusti! En annan har ju ingen semester som kommer ivägen utan istället ska jag hänga i stan och jobba, alltså ett utmärkt tillfälle för träning!

Ett paradis för chokladälskare!

Det finns ett paradis för chokladälskare i New York. Denna magiska och underbara plats ligger vid Union Square och heter Max Brenner och är ett chokladställe av rang!

warm melting

När du kommer dit kan du välja på att handla något i den lilla butiken, sätta dig ner och avnjuta chokladen i dras café, eller som jag köpa med dig chokladen och sätta dig i parken utanför!

Ja, det är helt rätt! Det är smält choklad hällt på kakan, det är smält choklad i kakan och det är extra choklad i den lilla plastbägaren vid sidan! Å ja, det var helt underbart, fantastiskt gott!

3 juni 2010

Hemma igen!

Jag är tillbaka i gamla Svedala igen, en aning “tids-bakis” och allmänt vimmelkantig men otroligt lycklig! New York va precis så underbart som jag hade hoppats på och det är faktiskt lite synd att jag inte hade med mig en stegräknare då det hade varit otroligt roligt att se hur mycket jag faktiskt gick!

Hemma i fönstret står kameran och laddar upp sig för att såsmåning om kunna ladda ur sig alla kort jag har tagit under min vistelse! Men så länge bjuder jag på ett kort tagit av Sara på lördag kväll, på en fantastisk bar uppe bland skyskraporna!

Nilla i NY